به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کشاورزان صیفی کار با وجود زحمت شش ماهه این روزها محصولات شان روی دست شان مانده است. همکارانم به مزارع کشت خیار و بادمجان در شهرهای پل دختر در استان لرستان و سرچهان در استان فارس سر زدند که به علت تولید محصول زیاد و از طرفی نبود بازار مصرف محصولات شان خریداری ندارد.
شهروندی که شاهد به آب ریختن محصولات جالیزی بود، گفت: این حکایت دسترنج کشاورزانی است که محصولات شان روی دست شان می ماند و اینگونه به رودخانه ریخته می شود.
همچنین 1800 هکتار از زمین های کشاورزی فارس زیر کشت خیار سبز رفته است و حالا روی دست کشاورزان مانده است.
یک کشاورز نیز گفت: نمی خرند. می گویند این خیار به درد ما نمی خورد. چاره ای نیست باید همه این خیارها را خوراک گوسفندها کنیم.
این درحالیست که سالانه هزاران تن محصول آب بر مازاد بر نیاز کشور رهاسازی می شود و از چرخه اقتصادی خارج می شود که می توانست به راحتی با جایگزینی کشت محصولات راهبردی از حمایت های قیمت تضمینی و تامین نهاده های دولتی برخوردار شود.
یک کشاورز نیز گفت: دولت بیایید یک محصولی را مشخص و تضمین خرید دهد، ما حتما آن را می کاریم.
محمد قربانی، معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی در همین حال گفت: تصمیم و جهت گیری ما به این سمت رفته است که محصولاتی که آب بر هستند، بلحاظ سطح زیر کشت محدود بکنیم با مشارکت خود کشاورزان. همچنین بر روی تولید کالاهای اساسی بویژه غلات، دانه های روغنی، در واقع محصولاتی که کم آب بر هستند. در این راستا، تغییر سیاستی داریم که نسبت به الگوی کشت سابق آنها، تولید درآمد بیشتری می کند که اقدام به تولید می کنند.
همچنین معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی تاکید کرد، براساس قانون بودجه, محدودیت ها و میزان افزایش عوارض صادراتی محصولات جالیزی را پیش از شروع فصل زراعی جدید اعلام می کنیم تا جاذبه کشت این محصولات از بین برود.
چرا اینقدر تو کشور بدون برنامه ریزی عمل و انرژی بیخود صرف می شه.؟؟