پخش زنده
امروز: -
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان گفت: مهم ترین منبع آب آشامیدنی همدان سد اکباتان است که با باران تغذیه میشود و آبخیزداری تأثیری بر آن ندارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان ؛ اسفندیارخزائی افزود : هر هکتار عملیات آبخیزداری موجب استحصال ۸۱ متر مکعب آب، کنترل ۲۷۰ متر مکعب سیلاب و کنترل دو تن در هکتار فرسایش خاک را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه آبخیزداری یک نوع آرام کردن حرکت آب در هنگام بارش است، تصریح کرد: آبخیزداری با جلوگیری از حرکت رسوبات در درهها باعث کاهش قدرت تخریب میشود.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان با بیان اینکه آبخیزداری در تغذیه سفرههای زیرزمینی تأثیر بسزایی دارد، گفت: طرحی که برای سازههای آبخیزداری ارائه میشود دوره بازگشت ۵۰ تا ۸۰ ساله دارد.
خزائی با بیان اینکه آنچه باعث بیابانزایی میشود برداشتهای بیرویه است، تأکید کرد: بارندگی سالانه همدان ۳۵۰ میلیمتربوده که به ۲۹۰ میلیمتر رسیده و این موضوع در کنار برداشتهای بیرویه از منابع زیرزمینی، باعث خشک شدن و بیابانی شدن دشتهای استان شده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان نیز درباره تأثیراجرای طرحهای آبخیزداری گفت: عملیات آبخیزداری با کند کردن حرکت آب باعث جذب آب به سفرههای زیرزمینی و تغذیه سفرههای زیرزمینی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه میانگین بارش سالانه همدان کم بوده است، ادامه داد: در بحث تغذیه دشتها موضوع بهرهبرداری بیرویه و عملیات آبخیزداری مورد توجه است که خوشبختانه در سفر ریاست جمهوری به همدان ۳۰۰ میلیارد تومان درنظر گرفته شده است.
خزائی با تأکید براینکه اکنون افزایش در سطح بیابانهای استان نداریم، افزود : ۱۹ هزار هکتار از اراضی استان همدان بیابانی شده است که بیش از ۵۰۰ هکتار آن احیا شده که از مراتع خوب استان وضعیت بهتری دارند.