پخش زنده
امروز: -
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت می گوید: ایران و روسیه همکاریهای ریلی، دریایی و هوایی مشترک را توسعه می دهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، منوچهر منطقی که در روسیه و در نمایشگاه اتوموبیلیتی ۲۰۲۲ روسیه حضور داشت گفت: علاوه بر صنعت خودروسازی، پتانسیلهای بسیار خوبی برای توسعه صنایع هوایی، ریلی و دریایی بین ایران و روسیه وجود دارد که در این سفر به دنبال پیشبرد آنها هستیم.
منطقی افزود: علاوه بر صنایع خودروسازی و قطعهسازی که امروز به همین بهانه در روسیه حضور داریم، اما پتانسیلهای بسیار قوی در دیگر حوزهها بین دو کشور وجود دارد که سالهاست شکل گرفته، اما کمتر به سمت آنها رفتهایم.
وی در ادامه گفت: کار مشترک هوایی در خصوص هلیکوپتر، هواپیما و قطعات هوایی از حدود پنج سال قبل بین دو کشور آغاز شده و امروز فرصتی است تا در این زمینهها نیز اقدام کنیم؛ این زمینهها سبب میشود که سر ریز آنها به سمت صنعت خودروسازی رفته و سطح صنعت خودرویی ایران و روسیه را بالاتر ببرد.
منطقی ادامه داد: بحث جدی دیگر، موضوع دریایی است؛ هر دو کشور ایران و روسیه صنایع دریایی پیشرفتهای دارند و چرا ما نباید بتوانیم یک محصول مشترک تولید کنیم؟
منطقی با اشاره به مطرح بودن مباحث ریلی به صورت جدی بین دو کشور، یادآور شد: امروز برای توسعه و افزایش تجارت با این همسایه شمالی، نیازمند سیستمهای حمل و نقل پیشرفته هستیم؛ بنابراین در این سفر در تلاشیم زمینههایی که پیشتر فراهم کرده بودیم را یک مرحله به جلوتر ببریم.
وی تاکید کرد: در این زمینه پیشنهاد ما این است که یک کمیته مشترک بهخصوص در صنعت حمل و نقل ایجاد کنیم تا این گونه مسائل در دورههای مختلف بر مبنای نقشه راه به پیش برود، وقتی اعضای کمیته بتوانند نشستهای نزدیک داشته باشند میتوانند مسائل فیمابین را حل و فصل کنند.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: از آنجایی که این کار در حال شروع است، مسائل کوچک و بزرگ زیادی فراروی آن وجود دارد و اگر مراقبت نکنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.
منطقی در ادامه با اشاره به نمایشگاه اتوموبیلیتی مسکو و حضور دو رقیب بزرگ سنتی یعنی چین و ترکیه در این بازار، خاطرنشانکرد: حضور در بازار به معنای رقابت است، ما همواره با دو رقیب مواجهیم که از آمادگی کامل برای حضور در بازارها برخوردارند و به قول ورزشیها "امروز فرصتی برای گرم کردن نداریم و باید وارد پیست مسابقه شویم".
وی ادامه داد: اگرچه ممکن است کفش نداشته باشیم یا کفشهایمان کهنه شده باشد، اما نوآوریها، فرصتهای سیاسی و فرصتهای همسایگی، همگی امکانات و عواملی است که باید حداکثر استفاده را از آنها انجام دهیم و در غیر این صورت از این رقبا جا میمانیم.
معاون وزیر صمت، به سفر اخیر رئیس جمهور روسیه به تهران اشاره کرد و گفت: مسوولان سیاسی دو کشور فضای عمومی را برای توسعه همکاریها فراهم میکنند و حالا در یک پله پایینتر باید بتوانیم از این فضای عمومی استفاده کنیم و چینشها را در سطوح دیگر انجام دهیم.
وی بیان داشت: امروز توسعه همکاریها در سطح وزیر مطرح شده و باید به سطح معاون وزیر برود، صنایع شروع به کار کردن کنند و فراموش نکنیم که فرصت زیادی نیز نداریم، زیرا صنعتگران ترکیه و بهویژه چینیها، ساز و کارشان برای این مهم مهیا است.
منطقی خاطرنشان کرد: در این راستا، نمایشگاه فقط یک نقطه شروع است؛ باید بلافاصله پس از این رویداد روسها را برای حضور در کشور و حضور در نمایشگاههای خود دعوت کنیم و حجم تبادل قطعات با روسیه را بالا ببریم.
معاون وزیر صمت اظهار داشت: امروز نیاز است تا قطعه سازان ایرانی بهجای دریافت قطعات از چینیها، از روسها قطعه بگیرند. این کار در موضوع مواد اولیه آغاز شده که کار بسیار خوبی است و فراموش نکنیم موفقیت با تعامل دوطرفه و مویرگی آغاز میشود.
وی در ادامه یادآور شد: متاسفانه در کشور برای دستیابی به اهداف بزرگ یکپارچه سازی وجود ندارد، به این معنا که هر کس مسیر خود را جلو میرود.
منطقی بیان داشت: به طور مثال، شرکتهای پتروشیمی مایلاند محصولاتشان را با معادل قیمت جهانی در بازار خودمان عرضه کنند، این در حالی است که در کشورهایی نظیر چین تا زمانی که قطعات و محصولاتشان وارد بازار جهانی نشده از قواعد خاصی پیروی میکنند.
معاون امور حمل و نقل وزارت صمت تاکید کرد: وقتی هدف بزرگی داریم باید یکسری قواعد مشترک تعریف کنیم تا همه از آن تبعیت کنند، اما از آنجایی که به طور معمول چنین رویهای نداریم، سبب میشود که ترکها و چینیها که این قواعد را عالی پیاده سازی میکنند، از ما سبقت بگیرند.