پخش زنده
امروز: -
همکاری ۷۷۵ شرکت دانش بنیان با وزارت دفاع، خودکفایی در ساخت پرتابگر ماهواره و تامین تسلیحات و تجهیزات در حوزه پدافند از اصلی ترین مواردی بود که وزیر دفاع در برنامه صف اول به آن اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، امیر محمدرضا آشتیانی با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر ، با تبریک روز صنعت دفاعی گفت : همه موفقیت ها در حوزه دفاعی را مرهون تلاش های جهادی همکارانم در وزارت دفاع می دانم و همچنین همه این ها برگرفته از الطاف الهی، خداوند تبارک و تعالی و رهنمودهای گوهربار مقام معظم رهبری و حمایت های ستاد کل و دولت مردمی و انقلابی و همراهی مجلس و قوه قضائیه است.
وزیر دفاع افزود : وزارت دفاع برای این که متناسب با تهدیداتی که متوجهش است حرکت کند قطعاً نیاز به یک تجدید ساختاری داشت که این کار را ما ساماندهی کردیم و در حوزه های مختلف ما قرارگاه هایی ایجاد کردیم که بتوانیم متمرکز شویم بر روی اهدافی که وزارت دفاع دارد، قرارگاه اقتصادی ، قرارگاه نفت و قرارگاه حوزه مسکن را تشکیل دادیم و حدود هفت شورای راهبردی برای این که یک هم افزایی در فعالیت های وزارت دفاع ایجاد شود. ما برگرفته از اسناد بالادستی و بیانیه گام دوم انقلاب آمدیم در حوزه صنعتی ساماندهی کردیم. در حوزه های مختلف ازجمله حوزه های موشکی، پهپادی و صنایع مختلفی که وزارت دفاع مسئولیت دارد؛ کارهای بزرگی کردیم ، در حوزه موشکی؛ موشک های کروز و بالستیک را کار کردیم ، در حوزه پهپادی به دنبال عملیات ترکیبی هستیم که کار بسیار بزرگی است و در حال انجام آن هستیم .
وزیر دفاع گفت : باید گفت در ابتدا در مجموعه نیروهای مسلح؛ یک کار ترکیبی صورت می گیرد به این شکل که ابتدا تهدیدات مورد رصد قرار می گیرد، امکانات و توانایی های دشمن شناسایی می شود که از وظایف ستادهای بالاتر است. می آید در مجموعه وزارت دفاع که مسئولیت تسلیح را دارد، وقتی که شناسایی شد، از طریق عملیات و اطلاعات نیروهای مسلح می آید نیازمندی هایی تعریف می شود که این نیازمندی ها می آید در حوزه های آماری و در حوزه صنعت ساماندهی می شود و تبدیل به یک الگوی سلاح و تجهیزات می شود. این الگو می آید به وزارت دفاع، نقشه راهش تدوین می شود و می رود به صنعت ها برای ساخت، تولید، تحقیق و مباحث دیگر. ما در حوزه پدافند هوایی همین مسیر را که طی می کنیم می بینیم دشمن توجهش به عملیات روی ریز پرنده هاست، روی موشک های کروز است، ما می آییم متناسب با این کارهایی که در سطح وزارت دفاع دنبال شده در حوزه راداری، در حوزه موشک های پدافند هوایی ما طوری ساماندهی کردیم که پاسخگوی به تهدیدات دشمن در این حوزه ها باشیم. در حوزه پهپادی و جنگنده ها که ارتفاع متوسط محسوب می شود ما همین کار را ساماندهی کردیم، رادارهایی که متناسب با این سطح است، موشک هایی که متناسب با این سطح است فراهم شده، در حوزه برد بلند هم که موشک های بالستیک است، اینجا هم تدارک دیده شده و در حوزه فرماندهی و کنترل کارهای بزرگی انجام شد که می تواند اینها را تلفیق کند و عملیات اجرا کند، این عملیات می آید در نیروها و اجرایی می شود، در رزمایش ها؛ آزمون می شود و بعد به کارگیری می شود و استفاده می شود. در بخش دریایی ما در حوزه سطحی، زیرسطحی، مین های رونده، کارهای بزرگی را دنبال کردیم، در حوزه صنعت الکترونیکی؛ صنعت الکترونیک ما می توانم عرض کنم که از توان بسیار بالایی؛ در منطقه که نمونه نداریم، در سطح جهان هم همین طور یعنی به جایگاهی رسیدیم که کاملاً می توانیم رقابت کنیم در حوزه های مختلف؛ اُپتیک، خود تولید قطعات و تجهیزات الکترونیکی که یک صنعت بسیار بزرگی است و همه صنایع به آن نیاز دارند. در حوزه فضایی ما کارهایی کردیم که عرض خواهم کرد. به هر حال ما طوری ساماندهی کردیم که بتوانیم پاسخگوی تهدیدات باشیم.
امیر آشتیانی در مورد مهم ترین مؤلفه هایی که در چارچوب صنایع دفاعی در دولت جدید دنبال می کنند، گفت : ما در صنایع دفاعی ضمن این که به ساختارها توجه کردیم، بخش نیروی انسانی؛ بسیار مهم است. این که به هر حال شما سطح وزارت دفاع؛ سطحی است که با نخبگان و دانشمندان کار می کند و بایستی در حوزه تحقیقات واقعاً تسلط داشته باشد، مرزشکنی کند و متناسب با آن، تمام بن بست ها را برطرف کند. بیاید در حوزه تولید، تولید را به سطحی برساند که نیازمندی ها را تأمین کند. ما فاصله ایده تا محصول را بایستی کم کنیم که وزارت دفاع در این زمینه حرکت کرده اما آن چه که شاخص است و ما ساماندهی کردیم؛ این که ما بتوانیم غافلگیری راهبردی ایجاد کنیم این خیلی مهم است یعنی برویم به دنبال اولویت هایی که می تواند دشمن را غافلگیر کند در صحنه نبرد و تأثیرگذار باشد و تعیین کننده نبرد باشد. اینجا ما آمدیم و سطح وزارت دفاع را در جایی دیدیم که بتواند پروژه های بزرگ و ابرپروژه ها را کار کند که اینها می توانند واقعاً نقش آفرین باشند در هر نبردی؛ یعنی دشمن هم چون واقف به این است و می داند سطح علمی، تجهیزاتی و فنی وزارت دفاع را مأیوس است از این که بخواهد حرکتی کند، بنابراین وزارت دفاع در این مسیر دارد حرکت می کند و من یقین دارم که ان شاء الله در سال های آینده ما می توانیم به تجهیزات و تسلیحاتی دسترسی پیدا کنیم که این اطمینان خاطر را به طور کامل که به کشور دهیم که هیچ کس واقعاً نه می تواند تهدید کند و نه می تواند عملی کند تهدیدش را.
وزیر دفاع در باره دیپلماسی دفاعی وزارت دفاع تاکید کرد :ما ضمن ملاقات با مسئولین کشورها اعم از رئیس جمهور و وزرای مختلف و تیم ها و گروه هایی که به ایران می آیند و درخواست مذاکره دارند، با مسئولین دفاعی کشورها ملاقات هایی که داریم، مذاکراتی که داریم ضمن این که تلاش می کنیم که مواضع خودمان را که یک مواضع مقتدرانه است به آنها نشان دهیم، در خیلی از زمینه ها سعی می کنیم آنها را هدایت کنیم به سمت این که هم درک کنند شرایط بین المللی را و همین این که ایران را به عنوان یک بازیگر مهم در سطح منطقه و جهان به حساب بیاورند، بنابراین ما هدفمان از این دپلماسی دفاعی در بخش های مختلفی تدوین می شود. به هر حال ما یک جاهایی با گلوگاه هایی مواجه هستیم که لازم است در این ارتباطات برویم و آن گلوگاه ها را برطرف کنیم. می توانیم خیلی از نیازمندی کشورها را در حوزه های مختلف تأمین کنیم و تلاش می کنیم که به گونه ای عمل کنیم که همه احساس این را داشته باشند که ما در مسیر صلح و ثبات منطقه داریم حرکت می کنیم و احساس نگرانی نداشته باشند و واقعاً همین طور است و همه پیشرفت ها و امکاناتی که ما داریم و دشمن هم واقف به آن است باعث شده که دیگران هم مطلع شوند و حضور پیدا کنند، درخواست داشته باشند و ما سعی می کنیم همان طور که ما اعتقادمان این است که بایستی جبهه مقاومت در برابر استکبار تقویت شود، کشورهایی که در این حوزه همراستا هستند و دارند حرکت می کنند را کمکشان کنیم.
وزیر دفاع در باره تعمیق روابط با همسایگان و تقویت روابط دفاعی با کشورهای همسایه هم گفت : ما تلاش می کنیم در ارتباطی مستقیم رزمایش هایی تدارک بینیم ، بازدیدهای طرفین از توانمندی های دفاعی و حوزه هایی که می توانیم باهم همکاری داشته باشیم برای ارتباط با همسا یه ها مفید است . ما تقریباً با همه همسایگانمان ارتباط داریم. به یک سری شان باید اطمینان خاطر دهیم و بدانند که ما واقعاً می توانیم کمکشان کنیم در بحران ها، در سختی ها ما می توانیم دستشان را بگیریم، یاریشان کنیم و یک جاهایی باید هدایت کنیم یعنی در این ارتباط باید سعی کنیم که اگر مواضع ناصحیحی را دنبال می کنند به آنها تذکر بدهیم و آن جاهایی که می توانیم مداخله کنیم در راستای صلح و امنیت منطقه، مداخله کنیم و این کار را انجام دهیم.
امیر آشتیانی در مورد قدرت نظامی کشور در برابر دشمنان گفت : ما الآن 90 درصد نیازمندی های نیروهای مسلح را تأمین می کنیم. هنگامی که تهدیدات رصد می شود، توانمندی های دشمن و امکانات شناسایی می شود و متناسب با آنها درخواست نیروهای مسلح است که پیش بینی می کنند چه نوع تجهیزاتی باید داشته باشند که مقابله کنند. این تجهیزات می آید در وزارت دفاع، نقشه راهش تدوین می شود می رود در مجموعه های تحقیقاتی، کار تحقیقاتی وسیعی صورت می گیرد و می رود به سمت تولید و محصول که اینها تحویل نیروهای مسلح می شود. ما در تأمین تسلیحات نیروهای مسلح نسبت به برنامه که داشتیم؛ 125 درصد عملکرد داشتیم یعنی 25 درصد هم بیشتر. در حوزه های مختلف یعنی واقعاً چیزی نیست که نیروهای مسلح درخواست داشته باشند و وزارت دفاع در آن قضیه احساس کند که این توانمندی را ندارد. ما بیش از 419 قلم از این تجهیزات را بومی سازی کردیم. خود این بومی سازی؛ کار بسیار بزرگی است. ما این که می توانیم با بومی سازی، اشتغال ایجاد کنیم، می توانیم جلوگیری کنیم از خروج ارز و می توانیم نیازمندی های نیروهای مسلح را برای دفاع تأمین کنیم. فکر می کنم وزارت دفاع در این زمینه توانسته مأموریت خودشان را انجام دهد و قطعاً ما در این مباحث کارهای بسیار بزرگتری را در پیش داریم.آن چه برای وزارت دفاع تدوین کردیم، حرکت جهشی است.الآن در حوزه صادرات 157 درصد در این سه ماهه ما رفتیم جلو یعنی حرکت وزارت دفاع یک حرکت جهشی است که ان شاء الله این را تداوم خواهیم داد و قطعاً این دشمنان ما را نگران می کند یعنی نگرانی شان از این دستاوردهایی که وزارت دفاع دارد. خودشان اعلام می کنند که جمهوری اسلامی در حوزه پهپادی پیشرفت های شگرفی داشته، این نشان دهنده این قضیه است که ما در همه حوزه ها به صورت جهشی داریم حرکت می کنیم.
امیر آشتیانی به تشریح وضعیت کشور در حوزه فضایی پرداخت و افزود : حوزه فضایی و حوزه هایی این چنینی، دشمن به هر حال سعی می کند یک محدودیت های فوق العاده و خاصی را ایجاد کند که دسترسی به بخش های مختلفش شاید خیلی وقت ها غیرممکن باشد اما به یاری خداوند متعال و همت دانشمندان ما، در حوزه فضایی کارهای بزرگی انجام دادیم چه در حوزه پرتابگرها، چه ایستگاه های فضایی و چه خود ماهواره ها. یعنی صنایع الکترونیک ما در حوزه ماهواره ای واقعاً کار کرده، سازمان هوافضای ما در خصوص پرتابگرها از مدت ها قبل کارهای بزرگی را انجام داده. فقط یک موضوعی که من می خواهم که اینجا یک مقدار بیشتر تشریحش کنم و مردم ما نیاز دارند به این که اطلاعات بیشتری داشته باشند این است که ما با وجود تحریم ها و موانع بی شماری که دشمن در این مسیر ایجاد کرده، الآن به قابلیت های بسیار بالایی رسیدیم که می توانیم ماهواره ها را برسانیم به سطح مدار لئو و در حوزه های مختلف از آن بهره برداری کنیم. این جا یک نکته ای که مهم است این است که به هر حال دشمن دارای آزمایشگاه های متعددی است که شاید بعضی از آزمون هایش را بتواند روی زمین انجام دهد و بعضی هایش را در فضا، می بینید خیلی جاها از کشورهای بزرگی که در این حوزه حرکت می کنند در آزمون های فضایی شان با مشکل، یعنی خیلی از آنها تحقیقاتی است و اینها را می فرستند و با شکست مواجه می شود یا انتظار؛ آن انتظاراتی که دیگران دارند برآورده نمی شود. مثلاً فرض کنید آزمون موتور در خلأ، ما اگر اینجا در روی زمین بعضی امکانات را نداشته باشیم حتماً باید اینها را در پرتاب ها آزمون کنیم، بنابراین بعضی پرتاب های ما آزمایشی است و انتظار این که برود و در مدار ماهواره ای را قرار دهد خودمان نداریم یعنی داریم آزمون می کنیم که مثلاً ببینیم این موتورها در هر شعاعی چگونه عمل می کند. ما تا الآن الحمدلله موفق بودیم، سعی کردیم که بن بست شکنی کنیم، هر جا با گلوگاهی مواجه شدیم برطرفش کردیم و الآن هم داریم تدارک می بینیم چندین ماهواره دیگر را داریم ساماندهی می کنیم که تا پایان سال ما پرتاب های دیگری داشته باشیم و فکر می کنم ان شاء الله بتوانیم به آن چیزی که در اصل است و آن مدار ژئو است به آن برسیم که داریم ساماندهی می کنیم خیلی زود ان شاء الله تلاش می کنیم که دسترسی پیدا کنیم.
وزیر دفاع در مورد انتقال دانش فنی وزرات دفاع به سایر صنایع هم گفت : مستحضرید اخیراً نمایشگاهی برگزار کردیم در همین رابطه، قطعاً ما ظرفیت های خالی در صنایعمان خواهیم داشت و اینها باید سوق پیدا کند به این سمت، ضمن این که وزارت دفاع پیشروی صنعت کشور است و حتماً باید در این مسیر حرکت هایمان را توسعه دهیم. ما همین الآن در این نمایشگاه هزار و صد قلم کالا و خدمات را ارائه کردیم که داریم برای بخش های کشوری، صنعت کشور و بخش های خصوصی کار می کنیم و دنبال می کنیم. ما به سه هزار و 500 شرکت عملاً داریم کار می کنیم که 775 تای آن دانش بنیان است یعنی یک ششم دانش بنیان های کشور را ما داریم با آنها کار می کنیم و این آمار بزرگی است یعنی ما در همه حوزه ها مثلاً فرض کنید در حوزه ارتباطات، نفت، انرژی، کارهای بسیار بزرگی عزیزان ما انجام دادند که در این نمایشگاه ارائه شد. در حوزه راه، در حوزه های ریلی، در خودرو، خودروسازی و در بخش سلامت هم عزیزان ما در تجهیزات پزشکی کارهای بزرگی کردند، در بخش دارو، در بخش های مختلف یعنی شما حوزه ای در کشور نداریم که وزارت دفاع در آن حوزه فعالیت نکرده باشد.
در بخش وزارت نیرو؛ هم در حوزه های برق هم در حوزه های آب و بخش های مختلف دیگر؛ کشاورزی، امنیت غذایی؛ همه اینها را وزارت دفاع سوق داده ظرفیت های خالی اش را و کار کردند و ما واقعاً شاید 15 هزار میلیارد فقط الآن در این حوزه ها با شرکت های مختلف قرارداد داریم و 12 هزار میلیارد با شرکت های دانش بنیان بنابراین یک کار وسیعی را ما شروع کردیم و داریم توسعه می دهیم که بتوانیم نیازمندی های کشور را که قطعاً تأمین این نیازمندی ها و برطرف کردن اینها اشتغال ایجاد می کند. این که ما بتوانیم صرفه جویی ارزی کنیم و این که ارز برای کشور تولید کنیم، ما خیلی از چیزهایی که داریم کمک می کنیم چیزهایی است که ساخت خود وزارت دفاع است یعنی بومی سازی است که خود وزارت دفاع تأمین و تولید کرده و در اختیار قرار می دهد. ما یک برنامه های دیگری هم داریم برای این که مسئولین کشور، وزرای مختلف کاملاً به توانمندی ها و ظرفیت های وزارت دفاع واقف شوند و این تعاملات و هم افزایی ها را ان شاء الله بیشتر کنیم.
امیر آشتیانی در باره تلاش وزارت دفاع هنگام بروز بلایای طبیعی و بیماریها از جمله کرونا گفت :وزارت دفاع خودش را در قبال رخدادهای مختلف مسوول می داند، همین سیل اخیری که آمده بود، کمک هایی که وزارت دفاع می تواند در حوزه های مختلف کند و در آتش سوزی هایی که اتفاق می افتد. اطفای حریقی که وزارت دفاع مسئولش است و چه ما در حوزه های داخلی حتی کشورهایی که از ما درخواست دارند که ما به آنها کمک کنیم و در بخش سلامت دفاعی ما وظیفه داریم، همین بحثی که شما اشاره کردید به درستی، بحث واکسن فخرا که زحمات شهید فخری زاده بود خدا رحمت کند ایشان را، ما کارخانجات بزرگی را ساماندهی کردیم برای این که بتوانیم در آینده هم در حوزه های مختلف در رابطه با تهدیدات زیستی اقدام کنیم. ما همین الآن هم یک سری ظرفیت های خالی را با وزارت کشاورزی در حوزه واکسیناسیون های مختلفی که وزارت کشاورزی دنبال می کند داریم کار می کنیم و با بخش های دیگری که می توانیم از ظرفیت این کارخانجات بزرگی که ایجاد شده بتوانیم استفاده کنیم و بحث امنیت غذایی و بحث های دیگری است که هم این مجموعه هایی که دارند کار روتین چیبشان را انجام می دهند، هم مجموعه هایی که دارند کارهای تحقیقاتی بزرگی انجام می دهند یعنی ما مجموعه هایی داریم که کارهای تحقیقاتی در حوزه های مختلف کشاورزی، بهداشتی و بخش های دیگر دارند انجام می دهند که ان شاء الله نتایج آن برای کشور خیلی تأثیرگذار خواهد بود.
وزیر دفاع در باره خروج برخی از پادگان ها از سطح شهرها افزود : یکی از حوزه هایی که وزارت دفاع نقش بسیار مهمی در آن دارد و عرض کردم بخش مهندسی دفاعی است که بخش اراضی و املاک هم جزو اینها است. ما متولی کلیه اراضی نیروهای مسلح هستیم و هر تغییر و تحولی در سطح این اراضی و پادگان سازی مسئولیتش با وزارت دفاع است و وزارت دفاع در این حوزه سعی کرده پاسخگوی نیازمندی های کشور باشد، ضمن این که بحث مین زدایی و میادین مینی که از زمان جنگ تحمیلی به جای مانده باعث شده که خیلی از مناطق مرزی ما در آن نتواند کشاورزی صورت گیرد، پاکسازی این میادین خیلی مهم است و سال هاست که وزارت دفاع در این زمینه و در این حوزه دارد کار می کند. بیش از سه هزار هکتار از این زمین ها را پاکسازی کرده؛ این کار خیلی بزرگی است.
امیر آشتیانی به مناطق مختلف اشاره کرد و افزود : در مناطق غربی و جنوبی کشور و ما 71 هزار مین، مواد منفجره و بمب را کشف کردیم، بعضی از عزیزان ما هم آسیب های جدی دیدند اما این آمادگی در وزارت دفاع ایجاد شده، هم در داخل این کار را با سرعت انجام دهد هم کشورهایی که نیازمندند درخواست می کنند می توانیم به آنها کمک کنیم . بخش مهندسی ما در سایر مشکلات و بلایای طبیعی، در خیلی جاهای دیگر هم نقش آفرین است با توجه به تجهیزاتی که دارد حضور پیدا می کند و کمک می کند و عزیزان ما در مهندسی کار و مسئولیت بزرگی بر دوششان است در مجموعه وزارت دفاع.
وزیر دفاع در مورد استفاده از دانش بنیان ها تاکید کرد :این که ما می گوییم نخبگان؛ غالب جوانان ما نخبه هستند و ذخیره های راهبردی و استراتژیک برای کشور هستند . ما در سه سطح با اینها مواجهیم؛ یک سطح وظیفه ها هستند که در آنها نخبگان؛ تعداد زیادی و غالب آنها بچه های نخبه ای هستند، یک بخش خود مجموعه وزارت دفاع است و نیروهایی که در خود مجموعه وزارت دفاع، یک بخش هم نخبگان ملی اند که در رابطه با نخبگان ملی قراردادی را با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امضا کردیم و ارتباطی که یک ششم دانش بنیان ها دارند با ما همکاری می کنند همه جوان ها در اینها هستند.
امیر آشتیانی در مورد پدافند هوایی و ماهواره بر ها گفت : ما در حوزه پدافند هوایی سه سطح داریم؛ ارتفاع پست، ارتفاع متوسط و ارتباط بالا، یعنی تهدیداتی که متوجه ما است در ارتفاع پست؛ تهدیدات ریزپرنده ها و کروز است مقابله با این ها کار بسیار پیچیده ای است . در حوزه پدافند متوسط؛ همین پهپادها، عملیات هایی که پهپادها انجام می دهند و هواپیماهای جنگنده و بعضی از موشک های کروز با ارتفاع بالاتری، یک قرارگاه پدافند هوایی ما داریم که به صورت متمرکز و یکپارچه این پدافند هدایت می کند صحنه کشور و فضا را و قطعاً تجهیزات اینها بایستی از طریق وزارت دفاع تأمین شود. ما در هر سه حوزه چه حوزه های پدافندی و چه در فرماندهی و کنترل که تجهیزاتی می خواهد که بتواند اینها را باهم هماهنگ کند، بنابراین در هر همه حوزه ها ؛ وزارت دفاع کمک کرده، آمده و چه در بحث راداری و چه در بحث موشکی؛ موشک های پدافند هوایی کارهای بزرگی انجام شده که اینها الآن در خدمت نیروهای مسلح است و در خدمت قرارگاه پدافند است و ما در حوزه پدافند هوایی که خط مقدم است به جایی رسیدیم که اگر حملاتی صورت بگیرد و کاری صورت بگیرد قطعاً مورد مقابله قرار خواهد گرفت و این اطمینان را نیروهای مسلح می دهند که در حوزه پدافند هوایی می توانند قاطعانه و مسلط عمل کنند.