پخش زنده
امروز: -
با توجه به کاهش بارندگیها و ذخیره منابع آبی، علاوه بر ضرورت تلاش مضاعف مسئولان برای آبرسانی به همدان، رعایت الگوی مصرف برای عبور از بحران نیز بسیار موثر است.
کاهش بارش در سالهای گذشته موجب شد طرح انتقال آب از تالوار به عنوان یکی از منابع آبی جایگزین سد اکباتان که حالا دیگر ورودی ندارد کلید خورد، اما هر بار به دلایلی متوقف شد تا جایی که مسئولان به فکر آبرسانی از نقطه دیگری شدند.
به هرحال تا کنون هیچ یک از طرحهای انتقال آب به همدان اجرایی نشده است و امسال و در ماههای اخیر همدانیها بحران آب را به طور کاملا جدی احساس کردند به طوریکه قطعی آب در روزهای اخیر به اوج خود رسیده است.
در نیمه دوم مرداد ۱۴۰۱ قطعی آب در همدان بیش از پیش شده به طوری که از ۲۱ مرداد قطعی آب به مدت طولانی خانوادههای همدانی را با چالش جدی روبرو کرده است.
با وجود تلاش مسئولان برای تامین آب همدان از طریق حفر چاه، عدم اطلاع رسانی درباره قطعیهای مداوم و مدت زمان بالای قطعی شهروندان همدانی را به ستوه آورده، اما با این حال مسئولان آبفای استان در مصاحبههای خود اعلام کردند که قطعی آب از پیش تعیین شده نبوده و به دلیل خالی شدن مخازن آب بوده است.
استاندار و مدیران زیرمجموعه وزارت نیرو در استان فعالیت خود را آغاز کردند و پیگیریها را شتاب بخشیدند.
حتی شرکت آب و فاضلاب استان که وظیفهای در تأمین آب ندارد و تنها توزیعکننده آن است، به دنبال تأمین آب رفت و یک بسیج همگانی شکل گرفت.
احداث چاه در برخی از مناطق، چون آقحصار و اجاره چاههای کشاورزی توانست از بروز بحران در ماه نخست تابستان جلوگیری کند و با آنکه همه پیشبینی میشد تیرماه چالش جدی آن آغاز میشود، قطعیها در پایان مرداد آغاز شد.
شرکت آبفا استان اقدامات خود را از بهمن سال گذشته با آنکه همه پیشبینی میکردند بارش خوبی در پیش خواهد بود، آغاز کرد و دست به حفر چاه، استفاده از رودخانه عباسآباد، کاهش فشار شبانه آب و اجاره چاههای کشاورزی زد تا از بروز بحران جلوگیری کند و موفق شد بهار و اوایل تیرماه را بدون چالش سپری کند.
به گفته مدیران همدان طرح آبرسانی از تالوار به صورت شبانه روزی در حال انجام است و تا رسیدن آب از این سد طرح ضربتی آبرسانی به شهر همدان از طریق حفر چاه و اجاره چاههای کشاورزی انجام خواهد شد.
اینجا کوهستانی بودن و واقع شدن در دامنه کوههای زیبای الوند برای همدانیها هزینهبر شد، شیب زمین باعث شد که همدان نتواند روانآبها را حفظ و نگهداری کند و با وجود آنکه سرشاخه سه حوزه اصلی کرخه، فلات مرکزی و سفید رود است، خودش به معضل بیآبی دچار شد.
نبود رودخانه دائمی و سد مخزنی برای ذخیره مناسب سیلابها و روان آبها مشکلات این دیار را بیشتر کرد.
هر چند ظرفیت سد اکباتان یکبار آن افزایش یافت و ارتفاع تاج بلندتر شد، اما در نهایت ۳۸ میلیون مترمکعب، آب در درون خود نگه میدارد.سد کلان ملایر نیز ۴۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره میکند.