پخش زنده
امروز: -
وزیر جهاد کشاورزی از استمرار حمایت دولت از کشاورزان برای دستیابی به خودکفایی در بسیاری از محصولات اساسی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدجواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در آستانه هفته دولت با اشاره به اینکه رسیدن به امنیت غذایی جزو اولویتهای اساسی وزارتخانه متبوعش است افزود، در سال زراعی آینده که از مهر ماه سال جاری آغاز میشود نیز حمایتها از کشاورزان افزایش خواهد یافت تا خودکفایی در بسیاری از محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی محقق شود.
ساداتی نژاد افزایش نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی، کشت قراردادی و کاهش ۴۵ درصدی قیمت نهادههای کشاورزی از جمله کود و سم را از جمله برنامههای حمایتی دولت در سال زراعی جاری از کشاورزان عنوان کرد که نقش مهمی در ترغیب کشاورزان برای زیر کشت بردن اراضی کشاورزی داشت.
ساداتی نژاد با بیان اینکه از اصلیترین محورهای کاری دولت سیزدهم حمایت از تولید کالاها و محصولات ایرانی بوده است، خاطرنشان کرد برای صیانت از این کار، کشت قراردادی بهعنوان یک برنامه محوری در وزارت جهاد کشاورزی طرحریزی شد که اثرات بسیار مثبتی برای افزایش تولید در واحد سطح داشت.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه هم اکنون ۴۰ درصد از تولید محصولات کشاورزی در سراسر جهان به وسیله کشت قراردادی انجام میشود و برخی کشورها نیز ۹۰ درصد محصولات کشاورزی خود را با اجرای مدل کشت قراردادی تولید کردهاند، خاطرنشان کرد: انتظار داریم تا افق ۱۴۰۴ بتوانیم ۲۰ درصد از محصولات کشاورزی خود را از طریق کشت قراردادی تولید کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی از یارانه کشت به عنوان یکی دیگر از سیاستهای حمایتی از کشاورزان نام برد که در مورد قیمت سویا اعمال شد بطوریکه به جای افزایش قیمت خرید تضمینی سویا به آن یارانه کشت اختصاص داده و به افزایش تولید آن منجر شد.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین با تاکید بر اینکه بهدنبال پیاده کردن کشاورزی اقتصادی و تجاری هستیم تا کشاورزان حداکثر سود را از کشت محصولات مختلف داشته باشند، خاطرنشان کرد ً کشت قراردادی در سراسر کشور این مسیر را هموار میکند، به همین دلیل اگر به مناطق شمالی کشور سفر کنیم به ندرت زمین کشاورزی خالی دیده میشود.
به گفته ساداتی نژاد با کشت قراردادی شاهد آن خواهیم بود که تغییر کاربری اراضی کشاورزی به طرز قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد، چون کشاورزی فعالیتی کاملاً اقتصادی و سودآور شده است.
وزیر جهاد کشاورزی اصلاح ارز ترجیحی و برداشتن یارانه از واردات برخی کالاهای اساسی را مهمترین رخداد در بخش اقتصادی دانست و افزود ارز ۴۲۰۰ تومانی مهمترین ضربه و خسارت را به بخش تولید وارد کرد به طوری که به جای اینکه سرمایه به بخش تولید وارد شود، بهدلیل آنکه سود و منفعت در واردات بود سرمایه وارد این بخش شد.
ساداتی نژاد افزود از طرف دیگر تخصیص یارانه به شیوه ارز ۴۲۰۰ تومانی، باعث تورم در حوزه کشاورزی شد و سرمایهگذار از بخش کشاورزی فرار کرد؛ همچنین سبب شد تا بودجه خودکفایی از این بخش حذف شده و بهجای اینکه زیرساختهای کشاورزی تقویت شود، زیرساختهای تجارت تقویت و به افزایش تغییر کاربری اراضی کشاورزی منجر شود؛ بنابراین با اصلاح ارز ترجیحی در کلان کشاورزان سود زیادی خواهند برد.