پخش زنده
امروز: -
مدیر فعالیتهای فرهنگی و اهل قلم خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: امسال از سه هزارو ۱۷۹ درخواست برای عضویت جدید یا تمدید عضویت در صندوق اعتباری هنر2 هزارو ۶۰۵ مورد آنها تأیید شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ مشاور مدیرعامل و مدیر فعالیتهای فرهنگی و اهل قلم خانه کتاب و ادبیات ایران، گفت:امسال ۳۱۷۹ درخواست برای عضویت جدید یا تمدید عضویت در صندوق اعتباری هنر داشتیم که ۲۶۰۵ مورد تأیید و نامهها به درخواستکنندهها ارسال شد و ۴۸۷ درخواست رد شده نیز داشتیم که دلیل آن تغییر شرایط عضویت بوده است. آقای طریقی با اعلام اینکه ۸۷ درخواست نیز در حال بررسی است افزود: از سه هزارو ۱۷۹ درخواست رسیده، ۱ تا ۲ درصد درخواستها، جدید و ۹۸ درصد درخواستهای تمدید است.
غلامرضا طریقی با بیان اینکه همه خدمات اهل قلم بهصورت غیرحضوری عرضه میشود افزود : اهالی قلم میتوانند با مراجعه به صفحه شخصی خود، هر نوع خدماتی ازجمله درخواست معرفینامه، درخواست آغاز بیمه و درخواست گواهی آثار را ثبت و پیگیری کنند.
وی گفت : بازهای که برای پاسخ به درخواستها اعلام میشود، ۱۰ روز کاری است.
طریقی با اشاره به برخی از شرایط عضویت، اظهار کرد: آثار تألیفی و ترجمهشده در شرایط عضویت تفاوتهای اندکی از نظر تعداد اثر دارند. در کل ملاک این است که اهالی قلم از سال ۹۵ به بعد حداقل دو عنوان اثر منتشرشده داشته باشند.
وی ادامه داد: این شرایطی است که آئیننامه صندوق اعتباری هنر درنظر گرفته است و طبیعتاً تلاش میشود با پالایش، فعالان واقعی عرصه فرهنگ و هنر را تحت پوشش قرار دهند.
مدیر فعالیتهای فرهنگی و اهل قلم خانه کتاب و ادبیات ایران گفت : درباره گردآورندگان هم لازم است درباره این گروه کارشناسی دقیقی صورت گیرد، به این دلیل که آثار معدودی بهصورت گردآوری داریم که بهمعنای واقعی پژوهش لازم دارند و آثار بسیار دقیقی هستند و چه بسا کارشان از بسیاری از نویسندگان سختتر هم بوده است. ولی واقعیت این است که عده زیادی از گردآورندگان، فقط مطالبی را از جاهای دیگر گرد می آورند و در قالب کتاب به چاپ میرسانند.
آقای طریقی در معرفی برخی دیگر از خدمات اهل قلم خانه کتاب و ادبیات ایران، گفت: از ابتدای امسال ، دو هزارو ۶۷۹ درخواست عضویت در پایگاه اهل قلم ثبت شده که هزارو ۴۴۴ مورد از آنها تأیید نهایی شده است و همچنین از ابتدای سال ۱۴۰۱، تعداد ۱۱۹۵ درخواست گواهی آثار اهل قلم داشتیم که همه آنها تأیید شدهاند.
وی ارائه معرفینامه بیمه برای صندوق اعتباری هنر را یکی دیگر از خدمات سرای اهل قلم خانه کتاب و ادبیات ایران اعلام کرد و افزود : به اینصورت که هر دو هفته یکبار، معرفینامهها را به صندوق ارائه میکنیم. در مواردی که برخی از اهالی محترم قلم گمان میکنند اختلالی در معرفی آنها به صندوق بهوجود آمده، دلیل این است که به صفحه خود مراجعه نکردهاند و متوجه صدور نامه نشدهاند. نکته دیگر اینکه، صندوق اعتباری هنر، برای معرفی به بیمهها بازههای زمانی دارد که این موضوع گاهی موجب گلایه اهالی قلم میشود.
این مقام مسئول گفت : از ابتدای امسال، ۵۵۷ درخواست بیمه داشتیم که ۴۴۹ نفر معرفی شدند و بقیه هم به دلایل مختلف شرایط معرفی نداشتند. تا زمانی که افراد شرایط عضویت در صندوق اعتباری هنر را داشته باشند، محدودیتی برای صدور معرفینامه بیمه وجود ندارد.
آقای طریقی افزود: همچنین کسانی که نشان درجه یک هنری دارند ، برای عضویت، بیمه نیازی به تمدید ندارند. مابقی در بازههای زمانی برای تمدید عضویت نیاز به معرفینامههایی دارند. در روزهای اخیر بهطور متوسط روزانه حدود ۲۰۰ درخواست جدید داشتهایم.
مشاور مدیرعامل و مدیر فعالیتهای فرهنگی و اهل قلم خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: در کنار موارد ارائه شده، سرای اهل قلم خانه کتاب و ادبیات ایران، همیشه نشستهایی را در حوزههای مختلف برگزار کرده است. در ایام برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب امسال، حدود ۵۰۰ نشست در سراهای مختلف برگزار شد. در دیگر مواقع نیز نشستهایی به درخواست ناشران برگزار میشود. طبیعی است با کاهش شیوع کرونا تعداد نشستهای حضوری باید بیشتر شود. البته فکر میکنم بخشی از این امر دیگر اتفاق نیفتد. انگار این دوره طولانی کرونا باعث شد که سبک زندگی ما تا حد زیادی تغییر کند.
اینشاعر در تشریح اهداف اجرای سلسله نشستهای «تکیه کتاب»، گفت: در «تکیه کتاب» که تجربه جدیدی بود، به سمت نشستهایی که محور آن تولید محتواست، حرکت کردیم. محتوایی تولید میشود که چه امروز و چه در آینده میتوان از آن استفاده کرد. در این کار، توجه ما به محتوای بهتر و ارزشمندتر بود، حتی محتوایی که تاریخ مصرف نداشته باشد. در قالب نشستهای «تکیه کتاب»، هفت برنامه در دهه اول محرم برگزار شد و ۱۰ برنامه نیز در آستانه اربعین حسینی خواهیم داشت. تلاشمان این است که پس از این، در مقاطع مختلف سال، موضوعات مهم را، به این شکل به مخاطب عرضه کنیم. «تکیه کتاب» در زمانها و مناسبتهای مختلف اجرا خواهد شد.
مشاور مدیرعامل و مدیر فعالیتهای فرهنگی و اهل قلم خانه کتاب و ادبیات ایران، با تأکید بر دوری از نگاه گزینشی در همکاری با نهادها و ناشران، اظهار کرد: خانه کتاب و ادبیات ایران یک نگاه کلی و یکسان به همه ناشران، همه نویسندگان و همه نهادهای مرتبط با کتاب دارد. گفتنی است که بعد از نمایشگاه کتاب، با اجرای «تکیه کتاب» تازه وارد فضای نشستهایی شدهایم که خودمان میخواهیم طراحی کنیم.
تاکنون نشستهای برگزارشده را بیشتر نهادها و ناشران پیشنهاد داده اند و ما تنها آنها را درجهبندی و برگزار کردیم. هنوز به مرحلهای نرسیدهایم که طرح و برنامه تحولی را که برای ۳، ۶ یا ۹ ماه آینده داریم، اجرا کنیم.