پخش زنده
امروز: -
معاون بازرسی سازمان صمت استان قزوین گفت: کالاهای وارداتی بدون کد شناسه باید در سامانه شناسه کالا ثبت شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین ، بیشهای معاون بازرسی سازمان صمت در نشست ستاد استانی پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا و ارز گفت: اتحادیه مربوطه باید کالاهای وارداتی را تا ۱۵ مهر ماه در سامانه شناسه کالا ثبت و کد شناسه کالا دریافت کند در غیر این صورت مشمول کالای قاچاق میشوند.
وی افزود: همچنین عرضه کننده باید کالاهای تولید داخل از جمله لوازم آریشی و بهداشتی، دخانی، لوازم خانگی، لوازم یدکی را که کد شناسایی ندارند از تولیدکننده مربوطه ظرف یک هفته کد شناسایی کالا دریافت کنند.
معاون بازرسی سازمان صمت گفت: در حال حاضر اتحادیهها برای ثبت شناسه کالا در سامانه علیرغم دستورالعمل کشوری، همکاری نمیکنند و با چالشهای عمدهای در این زمینه روبه رو هستیم.
بیشهای افزود: با ثبت کالاها در سامانه وزارت صمت جلوی تقلب و ورود کالاهای قاچاق به کشور گرفته میشود.
کبیری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتناعی استاندار هم گفت: اولین ثمره ورود به عرصه مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزایش تولید داخلی، هم افزایی میان دستگاههای تولیدی و مقابله با فساد در بخشهای صنعتی و تجاری کشور خواهد بود.
کبیری افزود: بسیاری از تولیدکنندگانی که زمینههای تولید را فراهم کرده اند و اقدام به تولید کالا میکنند که در لحظه ارسال کالا به بازار با کالاهای مشابه و بی کیفیت روبه رو شده اند.
وی اضافه کرد: عمده کالاهای بی کیفیت وارداتی از کشوری که نیروی کار بسیار ارزانی دارد وارد میشود و این اقلام با قیمت بسیار نازلی برای برهم زدن امنیت اقتصادی عرضه میشوند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتناعی استاندار گفت: بسیاری از واردکنندگان کالاهای بی کیفیت درآمدهای بسیاری کلانی را عاید خودشان میکنند و در حلقه فسادی که ایجاد میکنند، برای واردات کالا از یک شرکت خاص، هزینههای کلانی پرداخت میکنند.
کبیری افزود: تمام تلاش دولت بر اساس منویات رهبر انقلاب مبتنی بر مبارزه با قاچاق کالا و حمایت از تولید داخلی است.
وی اضافه کرد: برخی از وارد کنندگان کالاهای قاچاق حتی از قانون معافیت گمرکی هم به نفع خودشان سوءاستفاده کردند و برخی از شرکتهای تولیدکننده داخلی را به ورشکستگی کشاندند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتناعی استاندار گفت: مبارزه با قاچاق گالا بسیار سخت است و به صورت تمام و کمال نمیتوان با آن مقابله کرد و با توجه به کمبود عوامل اجرایی برای رصد ۴۸۰ واحد فروشنده لوازم یدکی در استان قزوین، نیازمند ترویج سامانههای هوشمند برای نظارت بر این واحدهای صنفی هستیم.
کبیری افزود: این روزها برخی از فروشندگان لوازم یدکی و حتی سایر لوازم مورد نیاز مردم در فضای مجازی فعالیت میکنند و انبارهای ناشناس آنها در سراسر کشور وجود دارد و هیچگونه نظارتی بر روی آنها وجود ندارد.
وی اضافه کرد: دستورالعمل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید با جدیت و هوشمندی اجرا شود و قطعا به سراغ افرادی که انبارهای عمده توزیع لوازم یدکی، لوازم خانگی و ... دارند خواهیم رفت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتناعی استاندار گفت: فضای عرضه کالاهای قاچاق به ویژه ۵۵ قلم کالای اعلام شده برای متخلفان به شدت ناامن خواهد شد.
کبیری افزود: افراد متخلف باید بدانند که برای فروش کالاهای قاچاق و تقلبی امنیت نخواهند داشت و بازرسان به صورت نامحسوس بر روند توزیع و فروش کالاها نظارت خواهند داشت و برخورد با آنها به شدت ادامه خواهد داشت و افراد متخلف باید بدانند که بازرسان همیشه بر روند توزیع کالاها نظارت خواهند کرد و این بازرسیها متوقف نخواهد شد.
وی افزود: تمامی دستگاههای اجرایی استان از جمله صمت، دادگستری، ناجا، تعزیرات و ... ذیل قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز وظایفی بر عهده دارند و باید به وظایفشان عمل کنند و در مدت زمان انجام بازرسی ها، خلاهای قانونی را شناسایی کرده و به اطلاع مراجع قانونگذاری برسانند.