پخش زنده
امروز: -
مشاور ستاد مرکزی اربعین از انبار کردن بیش از ۱۵۰ میلیون بطری آب معدنی برای زائران در ایام اربعین خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسن پلارک گفت: با توجه به گرمای هوا تامین آب، یخ و برق در موکبها حائز اهمیت است. وی افزود: این بطریهای آب به همت خیران برای توزیع در مرزهای شلمچه، چزابه، مهران و خسروی تامین و انبار شدند. پلارک گفت: با همکاری وزارت نیرو که انصافاً جهادی پای کار آمده اند آب پایدار به مرزها رسیدکه با کمبود آب مواجه نشویم یعنی مخازن ذخیره آب را در مرزها ایجاد کردند که به اندازه کافی آب ذخیره شده باشد و برق پایدار هم به منظور روشن ماندن کولرهای موکبها، مه پاشها و پنکه هابه مرزها رسیده است. رئیس سابق ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: تعداد زیادی آبسردکن هم در مرزها نصب کردیم که این آبسردکنها در جاهای مختلف نصب شده است تا دائم آب سرد در اختیار زائر باشد. وی ادامه داد: مضاف بر این بیش از ۱۵۰ میلیون بطری آب بسته بندی را در نظر گرفتیم که در مرزها انبار شده تا میان موکبها و دستگاههای توزیع کننده در ایام اربعین تقسیم میشود یعنی اگر ۵ میلیون زائر داشته باشیم به هر زائر ۳۰ بطری آب تعلق میگیرد.
پلارک از به بکار گیری دستگاههای سیار یخ ساز در ایام اربعین نیز خبر داد و بر ضرورت ایجاد تونلهای سرد و وانهای یخ در موکبها تاکید کرد. مشاور ستاد مرکزی اربعین
گفت: برای جلوگیری از گرمازدگی زائرین به موکب داران تاکید میکنم که وانهای یخ را جدی بگیرند نه به خاطر سرد کردن آب و نوشابه بلکه برای اینکه اگر زائری دچار گرمازدگی بود سریع در این وانها برود تا گرما زدگی وی برطرف شود.
پلارک گفت: واقعیت امر همین است که اربعین امسال واقعاً اربعین متفاوتی است نسبت به آخرین اربعین در سال ۹۸ و سالهای قبل از آن به این دلیل که به دلیل شیوع کرونا دو سال وقفه برای اعزام زائرین داشتیم و مشتاقان منتظر بودند و امروز این شرایط فراهم شده بنابراین پیش بینی میشود که جمعیت ۵ میلیونی از ایران به عراق بروند؛ موضوعی بعدی اینست که در اربعین امسال با فصل گرما مواجه هستیم و گرمای شدیدی داریم بعضاً دمای هوا تا ۵۰ درجه در مرزهای ایران و عراق میرسد و پیش بینیهایی هم درباره انتشار ریزگردها داریم که مشکل را بیشتر میکند.
وی ادامه داد: مردم عراق زائرین را تکریم میکنند و ثوابش رو میبرند، ولی زائر هم باید مراعات حال آنها را بکند.