پخش زنده
امروز: -
شبکه تلویزیونی راشا تودی گزارش داد: شباهتهایی بین رفتار اسرائیل با فلسطینیها و نحوه رفتار اوکراین با موضوع دونباس مشاهده میشود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی راشا تودی؛ برخی از ناظران معتقدند که شباهتهایی بین رفتار اسرائیل با فلسطینیها و نحوه رفتار اوکراین با موضوع دونباس وجود دارد. غرب در برابر هر دو مورد بی توجه و بی تفاوت است.
خبرنگار این شبکه گفت: اسرائیل و اوکراین اشتراکات و شباهتهای زیادی با هم دارند. اما تبلیغات غرب هیچ گاه به این موضوع اشاره نمیکند. این هفته اسرائیل به دفاتر چند نهاد غیردولتی مردم نهاد فلسطینی حمله کرد. این تا اندازهای بیرحمانه بود که حتی واشنگتن مجبور به انتقاد از آن شد. درست چند روز قبل از این ماجرای مشابهی در اوکراین روی داد. مردم به خاطر پذیرش کمکهای بشردوستانه مجازات شدند.
آلیونا ماتویوا سخنگوی وزارت خارجه اوکراین گفت: ما هم اکنون بر روی فعالیتهای هماهنگ تمرکز کرده ایم. به دو شهروند اوکراینی به خاطر همکاری با نیروهای اشغالگر هشدار داده شده است. آنها از متجاوز کمکهای بشردوستانه دریافت و در میان ساکنین محلی توزیع کرده اند.
خبرنگار افزود: کی یف این اقدام را همکاری مجرمانه برای مردمی میداند که کمکهای بشردوستانه را از مسکو در مناطق طرفدار روسیه دریافت میکنند. کشتار غیرنظامیان از جمله کودکان حیطه دیگری است که تل آویو و کی یف با هم شباهت دارند. اخراج فلسطینیها از شرق شهر قدس (اشغالی) در کرانه باختری اشغالی، بازداشت نوجوانان، بمباران مناطق مسکونی تمامی اقداماتی است که اسرائیل انجام داده و مستند سازی شده است و بسیاری آن را نسل کشی میدانند.
در هشت سال گذشته کارزار نظامی اوکراین ضد مردم دونباس هم به روشی تکان دهنده وضعیتی مشابه داشته است. بمباران کورکورانه، قطع منابع آب آشامیدنی جرائم جنگی هستند که توسط سازمانهای بین المللی حقوق بشر مستندسازی شده اند. علاوه بر این موضع بسیاری که از کی یف حمایت میکنند و رسانههای اوکراینی این است که این اقدامات نسل کشی نیستند.
بوگدان بوتکویچ روزنامه نگار اوکراینی گفت: دونباس دچار مشکلات زیادی است. بزرگترین آن این است که به شدت به وسیله جمعیتی زیاد که موثر نیستند و بی استفاده هستند، احاطه شده است. مهم نیست که حرف من چقدر بیرحمانه باشد گروهی از مردم باید قطعا نابود شوند.
خبرنگار در ادامه، گفت: این همانند نظری است که اسرائیلیها درباره اعراب دارند.
ماتان کاهانا معاون وزیر امور مذهبی اسرائیل گفت: من از طرف خودم میگویم که تمامی عربها باید نابود و محو شوند. ما باید آنها را سوار یک قطار فوق العاده کنیم و به سوئیس بفرستیم تا شاید در آنجا زنده بمانند.
خبرنگار راشا تودی افزود: هزاران فلسطینی که در اسرائیل کار میکنند هم از منافعی که دیگر اسرائیلیها برخوردار هستند، برخوردار نیستند. این نشان دهنده شباهت دیگری با سرنوشت مردم دونباس است.
بیانیه شورای پناهندگی نروژ: "افراد مسن حاضر در خارج از مناطق تحت کنترل دولت که به حال خود رها شده اند، در میان آسیب پذیرترین غیرنظامیان هستند. برای بسیاری از آنها پرداخت مستمری ابزار مهم نجات است. اوکراین به عنوان عضوی از معاهدات بین المللی باید حمایتهای اجتماعی را تضمین کند و تمامی تدابیر لازم را برای تضمین حقوق این افراد در نظر بگیرد. قطع یا تعلیق پرداخت مستمری افراد، ناقض تعهدات ملی و بین المللی اوکراین است."
خبرنگار ادامه داد: استفاده از تسلیحات مرگباری که در سطح بین المللی استفاده از آنها ممنوع است، از نظر تل آویو و کی یف مشکلی ندارد. انتخاب اوکراینیها این است که بمبهای خوشهای را بر روی مناطق مسکونی در دونتسک فرو میریزند. انتخاب کی یف استفاده از مواد انفجاری متراکم فلزی، بمبهای ضد زره و ماده فسفر سفید است. تسلیحاتی که میتوانند جراحتهای شدیدی را به افراد وارد کنند. در کنار این موارد بی احترامی به قوانین بین المللی، کارزاری تبلیغاتی برای ساکت کردن آنهایی که از این موضوع انتقاد میکنند، به راه افتاده است.
در بیانیه مرکز عربی برای ارتقاء رسانه ها آمده است: این یک پدیده جدید نیست. این موضوع از سالهای گذشته تا کنون در حال روی دادن است و در ساکت کردن صدای ما و محدود کردن ما در مستند سازی موارد نقض حقوق بشر و جنایات جنگی که با آنها روبرو هستیم، سهم دارد.
خبرنگار این شبکه در پایان، گفت: اگر شما منتقد دولت اسرائیل و دولت اوکراین هستید با شما مقابله میشود. سازمان اطلاعاتی اوکراین به مخالفان دولت برچسب دشمن اوکراین میزند. ماشین ترور شخصیتی تل آویو هم ماموریت قناری نام دارد. بر اساس آن دولت اسرائیل تصمیم میگیرد که چه فردی کار کند، زندگی کند یا اینکه از اسرائیل برود.