پخش زنده
امروز: -
زنگ خطر صادرات لوازم خانگی، نبود بازارهای متنوع در خارج از کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رییس انجمن لوازم خانگی در مصاحبه اختصاصی با میز تجارت خارجی با اشاره به صادرات ۶۰ درصدی صادرات لوازم خانگی به بازار عراق گفت: بازارهای صادراتی لوازم خانگی ما از تنوع خاصی برخوردار نبوده و اگر مشکلی برای بازار به وجود آمد بازار دیگری برای جایگزینی وجود ندارد. این زنگ خطری برای صادرات لوازم خانگی است.
هاشمی افزود: در سال ۱۴۰۰ میزان صادرات لوازم خانگی و صنایع قطعه سازی کشورمان حدود ۳۷۶ میلیون دلار بود، که این میزان نسبت به سال قبل از آن، ۶ درصد افزایش داشت. در سال ۹۹ میزان صادرات صادرات لوازم خانگی حدود ۳۵۴ میلیون دلار بود.
وی در ادامه گفت: میزان ارزبری صنعت لوازم خانگی طبق تولیدات سال ۱۴۰۰ حدود ۳/۱ میلیارد دلار بود قطعا باید سیاست گذاریها به سمت ایجاد تراز تجاری مثبت باشد.
رییس انجمن لوازم خانگی اظهار داشت: عراق، افغانستان، آسیای میانه و شمال آفریقا و برخی از کشورهای خاورمیانه مانند امارات بازار صادرات لوازم خانگی کشورمان است.
هاشمی با اشاره به سینوسی بودن میزان صادرات لوازم خانگی در سالهای اخیر، افزود: برای پایداری و توسعه صادرات الزاماتی نیاز است. یکی از این الزامات در داخل کشور برنامه ریزی و اولویت دادن به اقتصاد و درآمدهای غیرنفتی است. در خارج از کشور نیز با تعاملات مثبت با جهان می توان جایگاه لوازم خانگی در تولید و تجارت جهانی را تعیین کرد.
هاشمی با بیان اینکه بزرگترین مشکل صادرکننده لوازم خانگی تحریمهای داخلی است نه خارجی، افزود: تعاملات بانکی، نبود تعاملات مستمر با بازارهای هدف، تعرفههای صادراتی، مشکل حمل ونقل، نرخ دستوری ارز و بخشنامههای متعدد گمرکی مهمترین مشکلات در سر راه تجارت لوازم خانگی است.
وی درباره تکنولوژی تولیدات لوازم خانگی در رقابت با نشان های خارجی گفت: در سالهای اخیر با تلاش بسیاری از تولیدکنندگان و همراهی شرکتهای دانش بنیان تکنولوژی تولید لوازم خانگی در کشور در رده بالایی قرار دارد و کیفیت تولیدات داخلی می تواند با نشان های خارجی رقابت کند.