صالحی امیری: گفته بودم که در انتخابات کمیته ملی المپیک شرکت نمی کنم
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: من از پارسال گفته بودم که در انتخابات ثبتنام نمیکنم، اما دوستان صحبتهای من را جدی نگرفتند.
به گزارش
گروه ورزشی خبرگزاری صداوسیما، سید رضا صالحیامیری رئیس کمیته ملی المپیک بعد از بازگشت از بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی درباره نتایج کاروان کشورمان در این رقابتها اظهار داشت: در کل ارزیابی من از نتیجهای که گرفتیم خوب است. در میان ۵۵ کشور وقتی رتبه سوم را به دست میآوریم یعنی باید وضعیت کشورهای دیگر را هم مورد بررسی قرار دهیم. ازبکستان در چند سال گذشته سرمایهگذاری سنگینی انجام داده و از نزدیک شاهد بودم که دولت این کشور ورزش را در حد صنعت مورد توجه و اولویت خود قرار داده است. کشورهای دیگر از جمله کویت ۵ طلا، ترکمنستان هم ۴ مدال طلا کسب کرد. سنگال هم به عنوان یک کشور آفریقایی توانست یک مدال طلا کسب کند؛ بنابراین وقتی ۱۳۳ مدال کشورمان را حساب میکنیم مقابل کشورهای عربی و آفریقایی عملکرد ما بسیار عالی بوده است. میزان هزینهها در کشورهای دیگر حداقل ۱۰ برابر ما بود و ما زیر ۲ میلیون دلار هزینه کردیم.
رئیس کمیته ملی المپیک درباره میزبانی ترکیه و اینکه نسبت به باکو ضعیفتر بود نیز بیان داشت: ترکیه ایها تجربه چنین رویداد بزرگی را نداشتند و به همین دلیل ضعف بزرگی از خود نشان دادند. آنها در سازماندهی و برنامهریزی بسیار ضعیف بودند. در داوریها اعمال نفوذ داشتند که نمونه آن را در تکواندو دیدیم که من در همان جا اعتراض خودم را به صورت شفاهی نشان دادم. بینظمی هم که مشهود بود؛ بنابراین به نظر میرسد در دادن میزبانی به ترکیه باید دقت بیشتری صورت میگرفت.
صالحی امیری همچنین درباره اعتراض به کیفیت لباسها هم گفت: من در این چند روز اعتراضی ندیدم. تجهیزات ما در حد استانداردهای المپیک بود. ما ملزم هستیم تا از تولید داخل استفاده کنیم که از بهترین نمادها هم استفاده کردیم. در کل از مجموعه نمادهای پیشنهاد شده یک نماد را انتخاب کردیم. حدود ۵۵ تا ۶۰ میلیارد برای این بازیها هزینه کردیم و فقط ۳۵۰هزار دلار به میزبان پرداخت شد. اینکه خوابگاه دانشگاه ترکیه سیستم سرمایشی ندارد از دست ما خارج است و ما ناچار شدیم ۱۵۰ پنکه برای کاروان ورزشی تهیه کنیم.
رئیس کمیته ملی المپیک در ادامه صحیتهای خود درباره تغییر در توزیع مدالهای وزنهبرداری و پاداش مدالآوران هم خاطرنشان کرد: اگر بگویم در وزنه برداری تبانی رخ داده است مبالغه نکرده ام. ما در بخش مدالی در رتبه دوم قرار داشتیم، اما به یک باره مدالهای وزنهبرداری را تغییر دادند و همین مسئله باعث شد ازبکستان بالاتر از ما قرار بگیرد. این حرکت کاملا غیرمنطقی بود. ما برای طلا ۱۵۰۰، نقره هزار و برنز ۸۰۰ دلار پرداخت کردیم، اما مهمترین نکته درخشش بانوان بود. وقتی دختران ما با حجاب مدال میگیرند مانند والیبال یا فرزانه فصیحی در دوومیدانی، کار فوقالعاده ارزشمندی است. در تمام رشتهها دختران ما درخشیدند، با ۵۷ کشور رقابت کردند، آن هم مقابل کسانی که در لیگهای اروپایی بازی میکنند.
صالحیامیری درباره اینکه چرا برخی از رشتههای ما مانند جودو و دوومیدانی نتوانستند نتیجه مطلوبی کسب کنند بیان کرد: درباره جودو نباید انتظار داشت، زیرا آنها بعد از ۳ سال در میادین بین المللی حاضر شدند. اما مطمئن باشید در بازیهای آسیایی هانگژو خواهد درخشید. در خصوص دوومیدانی هم باید بگویم که برنامه ریزی آنها باید برای بازیهای آسیایی و بعد المپیک پاریس باشد، در غیر این صورت با مشکلاتی شدیدی مواجه خواهند شد. دوومیدانی با این نتایجی که الان کسب کرده قطعا از بازیهای آسیایی دور خواهد ماند. ملی پوشان ما ظرفیت بالایی دارند و باید تغییر سیاست انجام دهند. در کاراته اگر تیم اول را داشتیم بیشتر از رشتههای دیگر طلا میگرفتیم. در این خصوص نباید قضاوت عجولانه داشت. کشتی بسیار خوب ظاهر شد، در کنار آنها وزنهبرداری، پارا تکواندو، والیبال و تنیس روی میز هم بسیار خوب بودند. تنیس روی میز بیش از انتظارات ظاهر شد. در شمشیربازی هم ارزیابی ما مثبت است.
رئیس کمیته ملی المپیک همچنین درباره انتخابات ریاست کمیته ملی المپیک و اینکه چرا به همراه وزیر ثبت نام انجام نداده است نیز گفت: من از اعضای مجمع تشکر میکنم که من را مورد محبت خود قرار داده و شرمنده آنها هستم که نتوانستم درخواست آنها را برای ثبتنام انجام دهم. به همین خاطر زودتر به قونیه رفتم. من از پارسال گفته بودم که در انتخابات ثبتنام نمیکنم، اما دوستان صحبتهای من را جدی نگرفتند. ما وظیفه خودمان را برای برگزاری مجمع انجام دادیم و خوشبختانه نیمی از اعضای مجمع ثبتنام کردند. ما در زمان مقرر انتخابات را برگزار خواهیم کرد.