پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل گروه مپنا گفت در شرایط خاص تحریمهای ظالمانه، یک نیروگاه کاملاً ایرانی و به دست متخصصان ایرانی ساخته شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل گروه مپنا با حضور در برنامه گفتگوي ويژه خبري با موضوع تبیین دستاوردهای شرکت مپنا در صنعت برق گفت: با سرمایه گذاری صنایع معدنی کشور که اولینش همین نیروگاه سمنان بود، حدوداً ۱۰ هزار مگاوات قرار است به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شود که انصافاً یک رکورد بی نظیر گذاشته شد. معمولاً در دنیا یک نیروگاه گازی را حدوداً ۱۲ تا ۱۴ ماه رکورد بین المللی است ما هم در ایران بهترین رکوردی که تا حالا داشتیم ۱۲ ماه بوده، اما خوشبختانه این بار ما کمتر از شش ماه را در واقع چهار ماه از شروع نصب تا سنکرون زمان داشتیم به صورت فشرده این کار انجام شد که من تبریک میگویم به دانشمندان، متخصصان، کارگران و مردم شریف ایران که این رکورد را در سطح جهانی ما توانستیم ثبت کنیم، کار خوبی بود. این که وضعیت این پروژهها چطور است، عمدتاً قرارداد میشوند در برنامه است؛ امیدوارم سال آینده واحدهای بزرگ ۳۱۰ مگاواتی نیروگاه هزار مگاواتی اصفهان را ان شاء الله داشته باشیم، اقدام بسیار بزرگی است، نخستین بار نیروگاه کلاس F را ما در اصفهان داریم، توربینهای بزرگ که در نوع خودشان راندمان بسیار بالایی دارند، راندمان بالاتر از ۸۵ و نیم درصد؛ راندمان بسیار خوبی است. دکتر عباس علی آبادی افزود: رکوردی که گذاشته شده؛ میدانید که کشور ما در شرایط خاص است، این که در این شرایط خاص و در این تحریمهای ظالمانه ما توان این را داریم که تجهیزات را خودمان بسازیم و خودمان نصب کنیم، این توربین، این نیروگاه، نیروگاه ایرانی است، نیروگاهی نیست که تجهیزاتش را از خارج خریده باشیم و بعد نصب کرده باشیم. یک نیروگاه کاملاً ایرانی است و با افتخار عرض میکنم که به دست متخصصان ایرانی ساخته شده، البته این اولینش نیست، بیش از ۳۷۰ واحد نیروگاهی این طور ساخته شده و این باعث افتخار است. طبعاً اولین مزیت این شغل است برای جوانهای ایرانی ما شغل درست میکنیم. یادتان باشد خرید تجهیزات از خارج یعنی صادرات شغل به خارج، دومین مسأله این است که از خروج ارز جلوگیری میکنیم و گردش مالی این در داخل اقتصاد کشور است و بسیاری اهداف دیگری که در اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری بر آن تأکید داشتند و دیگران هم گفتند، این اتفاق مبارک و مهمی است که ما در این حوزه استراتژیک که حوزه برق است؛ که زیرساخت اصلی هر توسعهای به حساب میآید ما امروز خوداتکا هستیم به تمام معنا خود اتکا هستیم و به نظرم این را همه دنیا میدانند و چیزی نیست که بخواهیم از داخل خود گوییم و خود خندیم؛ نه این یک حقیقتی است که دنیا این را اذعان دارد، ضمن این که آثار و تبعاتش در خارج از کشور هم نصیب دیگران شده، ما در عمان، در اندونزی، پاکستان، عراق، سوریه، روسیه و بسیاری کشورهای دیگر هم تجهیزات نیروگاهی صادر کردیم، خدمات فنی و مهندسی صادر کردیم و الآن برنامههای جامع و بزرگی برای این صادرات در سطح دنیا داریم.
مجتبی تاجیک مدیرعامل شرکت نصب نیرو نيز در ارتباط تلفنی با اين برنامه گفت: تیم ما این افتخار را داشت که به عنوان بخشی از گروه معظم مپنا عملیات نصب و پیش راه اندازی را در نیروگاه شهید باکری سمنان انجام دهد. گروه مپنا این افتخار را دارد که توانسته کلیه تجهیزات نیروگاههای گازی و سیکل ترکیبی را در حوزه نیرو اعم از توربین، ژنراتور، سیستم کنترل، سیستم هوای ورودی و سایر تجهیزات جانبی را ۱۰۰ درصد در داخل کشور در مجموعه کارخانجات گروه مپنا تولید کند. با وجود محدودیتهایی که در تولید در شبکه امسال داشتیم، اجرای این پروژه در فروردین ماه ۱۴۰۱ به تیم اجرایی ابلاغ شد، همان طور که آقای علی آبادی فرمودند معمولاً این نیروگاهها را ۱۲ ماهه در دنیا اجرا میکنند، اما ما ۱۵ فروردین ماه امسال عملیات نصب را آغاز کردیم و با برنامه ریزی دقیقی که تیم گروه مپنا داشت موفق شدیم که در ۲۹/۴/۱۴۰۱ واحد سه را روی دور ترمینگیر ببریم که متخصصان میدانند این چه حالتی است، ۱۷ روز بعد از این موفق شدیم با گذشت چهار ماه در ساعت یک و ۳۰ دقیقه بامداد با شبکه برق سراسری سنکرون شویم، این چهار ماه واقعاً یک افتخار است، واقعاً یک حرکت عظیم بوده در عرصه تولید تجهیزات و نصب و راه اندازی تجهیزاتی که در گروه مپنا انجام شده است.
آقای محمد اولیاء مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا نيز در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوي ويژه خبري گفت: توربینی که در نیروگاه سمنان اخیراً راه افتاده، از توربینهای ارتقاء یافته است، یعنی از توربینهایی که با توان کمتر در سالهای گذشته در نیروگاهها استفاده میشد نیست، بلکه از توربینهایی است که طی یک دهه گذشته طی برنامه توسعه تکنولوژی در گروه مپنا به نتیجه رسیده و تعداد زیادی از آن به صورت ارتقای واحدهای قدیمی در کشور الآن کار میکند و همین طور به صورت احداث نیروگاههای جدید هم در داخل و هم در خارج از کشور. این توربین هم یکی از همان واحدها است. توربین دیگری از نسل بعدی که الآن در حال ساخت است و در سال آینده در یکی از نیروگاههای کشور نصب میشود و شروع به کار میکند. اینها نتایج توسعه تکنولوژی در سالهای گذشته و طی برنامههای بلندمدتی است که گروه مپنا داشته و الآن نتایجش را برای وضعیت برق کشور و حل مشکلات آن دارد میدهد، اما آن چیزی که مربوط به وضعیت کنونی برق کشور است، ما در سال گذشته به طور قابل توجه به یک بحران فاصله بین مصرف و تولید برخوردیم، باید کاری انجام میشد و خوشبختانه زمینه این کار از قبل در کشور وجود داشت، به صورت درازمدت همان طور که عرض کردم توسعه تکنولوژی توربینها اتفاق افتاده میتواند توانها را افزایش دهد. برنامه دومی که اجرایش به صورت میان مدت، افزایش ظرفیت ساخت تجهیزات است، طبیعتاً برای آینده کشور چند سال آینده ما نیاز زیادی به افزایش ساخت نیروگاه یا افزایش ظرفیت در تولید قبل داشتیم بنابراین باید افزایش ساخت تجهیزات را میدادیم، افزایش ساخت تجهیزات در سال ۱۴۰۱ به دو برابر سال گذشته حدوداً و برای سال آینده به سه برابر ارتقاء خواهد یافت، این با مقدار زیادی سرمایه گذاری روی تأمین مواد اولیه، افزایش ظرفیتهای تولید با سرمایه گذاری جدید یا روشهای نوآورانه بوده که از امسال و سال آینده نتایجش دیده میشود.