پخش زنده
امروز: -
جان بولتون نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد: یکی از شکست های عمده سیاست اوباما در منطقه واکنش وی به اخوان المسلمین بوده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اینترنتی مرکز سیاست امنیتی، بولتون به رادیو سکیور فریدم گفت: « آمریکا در چند سال گذشته در مواجهه با تهدید فزاینده القاعده خواب بوده است و من فکر می کنم کاملا مشخص است که به رغم اظهارات رئیس جمهور در سال گذشته و سال قبل از آن قدرت القاعده رو به افزایش است.»
بولتون ضمن تایید تعطیلی سفارتخانه های آمریکا در آستانه تهدید حملات تروریستی گفت مهم است که ابعاد سیاسی و بزرگتر این تصمیم بررسی شود.
بولتون گفت:«وسعت سفارتخانه ها و کنسولگری هایی که تعطیل شده اند بی سابقه بوده است. من در خاطراتم چنین اقدامی را به یاد نمی آورم.»
وی افزود: «نتیجه گیری این تصمیم نباید معطوف به این تعطیلی خاص باشد بلکه مسئله مهم جایگاه آمریکا در خاورمیانه و شمال آفریقا در پنج سال زمامداری دولت اوباماست.»
بولتون تاکید کرد یکی از شکست های عمده سیاست اوباما در منطقه واکنش وی به اخوان المسلمین بوده است.
وی ادامه داد:«اخوان المسلمین برای تقویت دموکراسی در مصر در تبلیغات انتخاباتی در این کشور شرکت نکرد بلکه هدف آنها کسب قدرتی بود که هرگز قصد رهاکردنش را ندارند. بنابراین وقتی با اخوان المسلمین به عنوان یک حزب سیاسی دیگر رفتار می کنید در حقیقت وارد بازی ضد دموکراتیک آنها شده اید.»
بولتون گفت:« من معتقدم دولت اوباما و بسیاری از جمهوری خواهان نیز این مسئله را نفهمیده اند.»
وی تاکید کرد:« من فکر می کنم اگر دولت موقت مصر تصمیم بگیرد اخوان المسلمین را در این کشور غیرقانونی اعلام کند ما باید از آنها حمایت کنیم.»
ادامه محاکمه مبارک به 14 سپتامبر موکول شد
دستگاه قضایی مصر یکشنبه رسیدگی به پرونده حسنی مبارک رئیس جمهوری مخلوع مصر را به اتهام « همدستی در قتل تظاهرکنندگان در سال 2011 » در دادگاه تجدید نظر و همچنین محاکمه سه تن از رهبران اصلی اخوان المسلمین را به اتهام« تحریک به قتل »به تعویق انداخت .
این محاکمه ها در بحبوحه آشوب سیاسی در مصر که در آن حاکمان نظامی جدید از 10 روز پیش تظاهرات اخوان المسلمین را به شدت سرکوب می کنند، برگزار می شود.
محاکمه محمد بدیع رهبر عالی اخوان المسلمین ، خیرت الشاطر و راشد الریومی معاونان او که اکنون زندانی هستند و 32 اسلامگرای دیگر به 29 اکتبر موکول شد زیرا هیچ یک از متهمان در جلسه دادگاه حضور نداشتند. دستگاه قضایی مصر به پلیس اخطار کرده بود این متهمانان را در آن روز به جلسه دادگاه بیاورد.
شماری از منابع امنیتی اعلام کردند آنان یکشنبه به دادگاه منتقل نشدند زیرا با توجه به آن که قرار بود آنان از مرکز شهر عبور داده می شدند بیم آن می رفت که کاروان آنها هدف حملات طرفداران یا مخالفان اخوان المسلمین قرار گیرد .
این سه رهبر اخوان المسلمین به اتهام همدستی در قتل هشت تن از تظاهرکنندگان ضد مرسی در 30 ژوئن ممکن است به مجازات اعدام محکوم شوند.
سه عضو دیگر اخوان نیز به مشارکت در این قتل ها متهم هستند و 29 تن دیگر از اسلامگرایان نیز قرار بود به همراه آنان به سبب شرکت در این درگیری ها در دادگاه حضور یابند.
وکیل یکی از رهبران اسلامگرایان در این دادگاه گفت :« اتهامات جعلی است و این محاکمه محاکمه ای سیاسی است.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره ، کمی پس از آن دادگاهی در قاهره رسیدگی به پرونده مبارک را در دادگاه تجدید نظر پس از ششمین محاکمه به 14 سپتامبر موکول کرد.
رئیس جمهوری مخلوع مصر نیز ممکن است به سبب دست داشتن در قتل صدها تظاهرکنندگان در قیام ژانویه - فوریه 2011 به مرگ محکوم شود.