پخش زنده
امروز: -
مرکز ملی آمار انگلیس میزان تورم در این کشور را در ماه گذشته ۱۰.۱ درصد اعلام کرد که فراتر از پیش بینیها و بالاترین میزان در بیش از چهل سال اخیر است.
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ مرکز ملی آمار انگلیس میزان تورم در این کشور را در ماه گذشته ۱۰.۱ درصد اعلام کرد که فراتر از پیش بینیها و بالاترین میزان در بیش از چهل سال اخیر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، بنا بر اعلام مرکز ملی آمار انگلیس، این چهارمین بار در هفتاد سال اخیر است که تورم در این کشور دو رقمی میشود. تورم دو رقمی آخرین بار در فوریه ۱۹۸۲ ثبت شد.
کارشناسان اقتصادی معتقدند با روند کنونی افزایش تورم، پیش بینی بانک مرکزی برای رسیدن تورم در این کشور به ۱۳.۳ درصد تا دو ماه اینده خوش بینانه است.
مرکز ملی آمار انگلیس عمدهترین علت بالارفتن تورم در این کشور را افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت اعلام کرد. قیمت مواد غذایی ۱۲.۷ درصد، نسبت به ماه پیش افزایش داشته است و عمدتاً ناشی از افزایش قیمت نان، گوشت، شیر، پنیر، کره و تخم مرغ و سبزیجات بود.
قیمت سوخت نیز در انگلیس پس از تحریم نفت و گاز روسیه از جانب دولتهای غربی به بالاترین میزان در تاریخ این کشور رسیده است.
قیمت سوخت درانگلیس به دو پوند در هر لیتر هم رسید، اما در هفتههای اخیر اندکی کاهش یافت.
کارشناسان میگویند با افزایش نرخ تورم و دو رقمی شدن آن، بحران هزینههای زندگی، درد و رنج بیشتری را به ویژه بر خانوارهای کم درامد تحمیل میکند.
شماری از کارشناسان در انگلیس با اشاره به افزایش نارضایتیها از اوضاع اقتصادی و افزایش شکاف میان هزینه و درامد خانوارها که منجر به اعتصابهای گسترده مشاغل مختلف در این کشور شده است پیش بینی کردند میلیونها کارمند بخش دولتی در پاییز امسال دست به اعتصاب گسترده بزنند که میتواند بزرگترین موج اعتراضها و اعتصابها از دهه ۱۹۷۰ تاکنون باشد.
در هفتههای اخیر کارکنان دهها سازمان خدمات رسانی در انگلیس در اعتراض به شرایط کاری و دستمزد از کار دست کشیدند و اعتصاب کردند.
اعتصاب کنندگان میگویند در حالیکه تورم دو رقمی شده است دولت با افزایش دستمزد انان به کمتر از سه درصد رضایت داده است.
نهادهای خیریه با ابراز نگرانی از فشارهای اقتصادی به مردم به ویژه قشرهای کم درامد میگویند تداوم این شرایط شمار بیشتری از شاغلان را به بانکهای غذا وابسته میکند در حالیکه انان در شرایط جاری نیز با مشکلات و کمبودهای شدید در برابر تقاضای فزاینده مواجه اند.