حامد عابدین زاده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛گفت : مناسب سازی بر اساس ماده ۳ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت در اماکن عمومی و شهرها لازم الاجراست.
وی افزود :متاسفانه در جلسات مناسب سازی شهرها از نمایندگان افراد دارای معلولیت شنوایی دعوت نمی شود در حالیکه مناسب سازی فقط نیاز معلولین جسمی و حرکتی یا نابینایان نیست بلکه ناشنوایان نیز به برخی مناسب سازی ها نیاز دارند.
عابدین زاده اضافه کرد: افراد دارای اوتیسم یا بیماران دارای اختلالات روانی نیز نیاز به برخی مناسب سازی ها دارند.
وی گفت :هر یک از گروه های معلولان نیاز متفاوتی برای مناسب سازی اماکن عمومی و شهرها دارند که باید بر اساس قانون به همه این نیازها توجه شود.
رئیس شبکه ملی تشکل های مردم نهاد افراد دارای معلولیت شنوایی، افزود: ۲۲۰ هزار ناشنوا در بهزیستی پرونده دارند اما بر اساس برآورد های غیر رسمی یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در کشور دارای اختلالات شنوایی یا گفتاری هستند.
وی گفت :به عنوان مثال آژیر هشدار آتش سوزی به صورت صوتی هشدار می دهد که برای ناشنوایان مناسب نیست و باید چراغ های چشمک زن نیز داشته باشد تا افراد ناشنوا نیز به موقع از خطر مطلع شده و به مکان امن بروند.
عابدین زاده درخواست کرد ، نمایندگان ناشنوایان در جلسات تصمیم گیری برای این گروه حضور داشته باشند تا نیازهایشان را مطرح کنند و بر اساس آن تصمیمگیری شود.