پخش زنده
امروز: -
معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: بنابر آمار هم اکنون ۲۴۱ میلیون قطعه کالا دارای کد شناسه هستند که نسبت به قبل رشد ۳ برابری داشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت با حضور در برنامه «میز اقتصاد» با بیان اینکه شناسهدار کردن لوازم یدکی خودرو از آغاز اجرای طرح تاکنون بهطور مستمر پیگیری شده است، گفت: لوازم یدکی خودرو از ۸۰ میلیون کدرهگیری با رشد ۳ برابری به ۲۴۱ میلیون رسیده است و بیشتر عرضهکنندگان کالا کد شناسه در اختیار دارند.
وی با بیان اینکه در برخی مواقع تعمیرکاران کالای اصل در اختیار نداشتند، افزود: در گذشته حجم تخلفات، کالاهای قاچاق و بدون استاندارد بسیار زیاد بود ولی با شکلگیری احساس امنیت عمومی، مردم برای ۲۴۱ میلیون قطعه کالا دارای شناسه صددرصد اطمینان خاطر دارند.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت بیان کرد: بنابر آمار درصدی از کالاهای تولیدی قبل یا برخی شبکهها که تولید اختصاصی داشتند، هنوز به سازمان تجارت نپیوستند و حدود ۵۰ درصد قطعات شناسایی شدند و کد دریافت کردند.
برادران گفت: بیش از ۷۵ درصد کالاها ضمانت ندارند و دائما در حال برگزاری جلسه هستند که حداقل ۶ ماه تا یکسال ضمانت قطعات یدکی داشته باشند.
وی بیان کرد: بخشی از تولیدکنندگان کوچک بدون نام و نشان، اگر تضمین کنند که کالای استاندارد و با کیفیت تولید کنند و به عنوان تولیدی صنفی مشابه سایر صنوف فعالیت کنند، میتوانند به تولید ادامه دهند.
برادران با تأکید بر اینکه شناسهدار کردن کالاها هیچگونه تغییری در قیمت ایجاد نمیکند، گفت: شفافیت چیزی به اسممحرمانگی باقی نمیگذارد و در تولید چیزی محرمانه نداریم و قانون به ما تکلیف کرده که کشور سازنده تولیدکننده را افشا کنیم.
در ادامه برنامه محمدعلی اسفنانی سخنگوی تعزیرات حکومتی گفت: کالاهایی که در بخش لوازم یدکی خودرو عرضه میشود، کالای تولید داخل یا تقلبی است که از طریق قاچاق وارد میشود یا به سبب تقلبی بودن با برند خارجی به عنوان کالای اصل در اختیار مردم قرار میگیرد که سازمان تعزیرات حکومتی از طریق پروندههای وزارت صمت، سازمان حمایت و شکایتهای مردمی در مراکز تولیدی حاضر و پروندهها را بررسی میکند.
سازمان تعزیرات حکومتی مرجع شبه قضایی است که پس از کشف تخلف سازمان حمایت، رسیدگی میکند و تاکنون گزارشی مبنی بر آنکه تولیدکننده تخلف کرده، نداشتیم.
محمدرضا نجفیمنش رئیس انجمن قطعهسازانخودرو گفت: هم اکنون ۱۷۶ تولیدکننده، ۵۳ قلم کالای دارای کد شناسه تولید میکنند.
وی افزود: از تولیدکنندگان کوچک بدون نام و نشان برای آنکه تولیدشان از بین نرود، تقاضا کردیم که اتحادیه لوازم یدکی خودرو بر فعالیت آنها نظارت داشته باشد.
بهنام نیکمنش معاون بازرسی و نظارت اصناف کشور گفت: اتاق اصناف ایران برای بهتر اجرا شدن طرح شناسنامهدار کردن لوازم یدکی تمامی دستورالعملها را ابلاغ و از تولیدکنندگان درخواست کرده است از خریدهای فاقد کد شناسه امتناع کنند.
وی بیان کرد: قیمتها در سطح بازار بهصورت روزانه و هفتگی رصد میشود و تاکنون هیچگونه افزایش قیمتی در این بخش نداشتیم، چنانچه یک واحد صنفی دارای پروانه یا فاقد پروانه کسب اقدام به افزایش قیمت کرده باشد، این موضوع تخلف است و در صورت اعلام در اسرع وقت رسیدگی میشود.
معاون بازرسی و نظارت اصناف کشور افزود: از ۲۳ هزار و ۷۱۵ بازدید در سطح کشور، حدود ۸۳۹ فقره پرونده تخلف گزارش شده است. هم اکنون بیشتر در خصوص شناسنامهدار شدن اخطار دادیم که تا ۱۵ مهرماه فرصت دارند که کالاهای موجود در انبار را تعیین تکلیف کنند.
سید احمد حسینی رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم یدکی خودرو گفت: رعایت نکردن اصل محرمانگی مبنی بر مشخص شدن اطلاعات کالا، تعدد سامانهها و نگرانی همکاران از این موضوع که هدف از اجرای قانون، مبارزه با قانون یا فرصت برای شرکتهای بزرگ است، از جمله دغدغههای صنف محسوب میشود.