پخش زنده
امروز: -
تدوین و اجرایی شدن کامل الگوی کشت در کشور ضرورت دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سرمایههایی که به جای محصولات اساسی، صرف کشت جالیزی شد که یا دورش میریزیم همانند معدوم سازی ۳۰۰۰ تن پیاز در عنبرآباد یا ۱۲۵ هزار تن کلم میناب هرمزگان که هیچ وقت فروش نرفت، و یا آنکه در صفهای طولانی منتظر صادرات آن محصولات جالیزی میمانیم. آن هم زمانی که چندین برابر آن محصولات، نیازمند واردات نهادههای اساسی هستیم. نهادههایی که همیشه به وقت نیاز به دست مان نمیرسد.
سروی، کارشناس کشاورزی در این زمینه گفت: این ۵۴ هزار هکتاری که برای تولید محصولات جالیزی در کشور استفاده میشود برای تولید گندم و کلزا در کشور استفاده میشد، به ترتیب ۳ و ۱.۵ میلیون تن از این محصولات (گندم و کلزا) تولید میشد.
این درحالیست که از سوی دیگر محصولات جالیزی، بازار مطمئنی نیز ندارند.
دارایی نژاد، رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: از هنگامی که عراق اعلام کرد هفت قلم کالا برای ورود به عراق ممنوعیت داریم، متاسفانه محصولات کشاورزی ضرر میدهد و کشاورزان متضرر میشوند.
همچنان تدوین الگوی کشت در کشور بر زمین مانده است؛ بنابراین دغدغههای کشاورزان را از مسئولان جویا میشویم.
مهاجر، معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: دقیقا میدانیم که مردم ما چقدر سیب زمینی و پیاز در سال نیاز دارند و چقدر گوجه فرنگی نیاز دارند، اما اجرای آن همه اش در دست ما نیست. چه چیزی غیر از کود در دست داریم که کشاورز را بتوانیم وادار یا ترغیب کنیم به آنچیزی که ما میگوییم کشت کند.
معضلاتی که صاحب نظران مهمترین راه برون رفت از آن را، تدوین و اجرای کامل الگوی کشت محصولات کشاورزی میدانند. طرحی که تدوین آن سیزده سال پیش با مصوبه مجلس کلید خورد. علاوه بر مصوبه مجلس شورای اسلامی تعداد ۱۰ سند بالادستی دولتها را مکلف به تدوین الگوی کشت در کشور کرده است، از ماده شش و بیست و شش قانون افزایش بهره وری منابع طبیعی و کشاورزی کشور گرفته تا مواد ۲۱ و ۴۵ قانون برنامه ششم توسعه. با این همه همچنان تدوین الگوی کشت در کشور بر زمین مانده است. با این حال دولتیها میگویند همه چیز برای اجرای الگوی کشت آماده است.
قربانی، معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: آماده هستیم که انشاء الله در سال زراعی جدید این را عملیاتی کنیم.
در عین حال، ما هم تا پاییز و شمردن وعدههای عملی شده مسئولان منتظر میمانیم.