ادارات دولتی موظف به نصب پنل خورشیدی
مدیرعامل توزیع برق استان : ادارات موظف به نصب پنل خورشیدی برای حداقل ۲۰ درصد مصرف شدند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ مدیرعامل توزیع برق استان مرکزی گفت: در برخی از قسمتها کیفیت روشنایی بیش از حد استاندارد تعریف شده است و روشنایی اغلب بلوارها به حدی است که به راحتی میتوان زیر نور آن نیز مطالعه نمود که این مطلوب نیست.
محمود محمودی با اشاره به نصب سلولهای خورشیدی توسط ادارات اظهار داشت: دولت ادارات را موظف کرده است که 20 درصد از مصارف خود را به استفاده از سلولهای خورشیدی اختصاص دهند، اغلب ادارات این کار را انجام داده و به میران 20 درصد سلولهای خورشیدی نصب کردهاند همچنین اداره برق سالها از 20 درصد انرژی خورشیدی استفاده میکند.
وی افزود: ارزانترین تعرفه بعد از کشاورزی به بخش صنایع با میانگین 80 تومان اختصاص دارد، ممکن است برگشت سرمایه در انرژی خورشیدی عدد قابل توجهی نباشد یا طولانی باشد که یکی از عوامل آن مخفف بودن تعرفه صنعت است که سبب میشود صنایع از انرژی خورشیدی استقبال نکنند.
مدیرعامل توزیع برق استان مرکزی با اشاره به اینکه وزارت نیرو مشوقهایی برای خرید 20 ساله انرژی خورشیدی در نظر گرفته عنوان کرد: اگر صنایع اقدام به نصب سلولهای خورشیدی کنند تا 20 سال تضمین میکند انرژی خورشیدی را از آنها خریداری کند و پیبک آن هم با آخرین قیمتها حدود سه سال و نیم زمان میبرد که هزینههای آنها بازگردد.
محمودی بیان کرد: در این راستا شرکت گام از سه سال گذشته با 100 کیلو وات شروع کرد و امسال دومین 100 کیلووات را به بهرهبرداری رسانده و در پی سومین 100 کیلو وات است و قرارداد تضمینی دارد و علاوه بر اینکه انرژی خود تامین خود را تامین میکند به صورت مرتب مبالغ مابهالتفاوت را دریافت میکند.
مدیرعامل توزیع برق استان مرکزی با اشاره به اینکه بحث روشنایی از نظر قوانین و مقررات پیچیده است بیان کرد: در دوره قبل وزارت نیرو اعلام کرد که روشنایی معابر بر عهده شهرداری است و شهرداری موظف به تامین روشنایی معابر است و روشنایی معابر جزو خدماتی است که باید به شهروندان ارائه دهد، طی سالها با استفاده از شبکههای موجود در حد استاندارد و لوکسهایی که در استاندارد شبکه توزیع تعریف شده برق معابر، کوچهها، بلوارها و خیابانها را تامین میکنیم و روشنایی مورد نیاز در حال انجام است.
وی ادامه داد: در برخی از قسمتها کیفیت روشنایی بیش از حد استاندارد تعریف شده است و روشنایی اغلب بلوارها به حدی است که به راحتی میتوان زیر نور آن نیز مطالعه نمود که این مطلوب نیست در صورتی که روشنایی معابر در تعریف استاندارد جهانی به گونهای است که مسیر را روشن کند و مسیر قابل تردد باشد بنابراین به نظر میرسد برای اینکه بتوان برق بهینه داشت باید تعدیل روشنایی وجود داشته باشد.
محمودی خاطرنشان کرد: میزان مصرف بهینه روشنایی معابر استان مرکزی 50 مگاوات است در صورتی که میزان حد نرمال تعریف شده به نسبت برق مصرفی حداکثر 20 مگاوات است که در این راستا میتوان اقداماتی از قبیل استفاده از تبصره ماده 12 انجام داد و روشنایی معابر را به ال ای دی تبدیل کرد چراکه ال ای دی کیفیت نور را بالا میبرد و نور مناسبتری در اختیار شهروندان قرار میدهد ولی باز ممکن است نقاطی نیاز به بهبود روشنایی داشته باشد.