پخش زنده
امروز: -
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس گفت: سیل اوایل مرداد امسال خسارت هشت هزار میلیارد تومانی در حوزه کشاورزی و تاسیسات زیربنایی به استان تحمیل کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،محمود رضایی کوچی در خصوص بارشهای سیل آسای اوایل مرداد و فعالیت سامانه موسمی مانسون توضیح داد و گفت: این بارشها خلاف بارشهای متداول که از سمت غرب به سمت شرق است از سمت شرق به سمت غرب حرکت میکنند و از جمله ویژگی آنها این است که نقاطی که بارش در آنها اتفاق میافتد و میزان این بارشها به شکل دقیق قابل پیش بینی نیست.
وی اظهار کرد: در فاز اول این بارشها تنها شاهد وقوع سیلاب در شهرستان استهبان بودیم که به از دست دادن جان تعدادی از هم استانیهای عزیرمان منجر شد، اما در فاز دوم این بارشها در تمام ۳۷ شهرستان استان بارشهای سیل آسا و وقوع سیلاب را شاهد بودیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس گفت: در نوبت دوم بارشهای موسمی، ستاد بحران درتمام شهرستانها در وضعیت آماده باش حداکثری بود و از این رو بارشهای مذکور خوشبختانه تلفات جانی به همراه نداشت؛ البته در روزهای وقوع سیل دو نفر در شمال شرق استان فارس در شرایطی که سوار خودرو بودند، به خاطر شدت بارش و سیلاب ایجاد شده در منطقه از جاده منحرف شده و این انحراف به از دست رفتن جان این دو هماستانی عزیزمان منجر شد.
رضایی در ادامه در رابطه با میزان خسارتهای ناشی از سیل در سه بخش حوزه کشاورزی، ساختمانهای مسکونی، تجاری، صنعتی و وسایل نقلیه و همچنین تجهیزات زیر بنایی و ساختمانهای دولتی توضیح داد.
وی عنوان کرد: در حوزه کشاورزی در بحث زراعت آبی حدود ۲۴ هزار هکتار از اراضی تخریب و خسارتی معادل ۱۳۵۰ میلیارد تومان به این اراضی وارد شد؛ همچنین ۵۳ هزار هکتار از اراضی باغی نیز دچار آسیب شده و این اراضی نیز متحمل ۲ هزار و ۸۳۴ میلیارد تومان خسارت شدند.
رضایی سر جمع خسارات وارده در حوزه کشاورزی را رقمی معادل ۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بارشهای مذکور باعث تحمیل خسارتی معادل ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون هزار تومان به تولیدات دامی شده و به حوزه مرتع، آبخیز داری و راههای عشایری نیز خسارات قابل توجهی وارد کرد.
وی اظهار کرد: در چهار چوب برنامههای سازمان مدیریت بحران و یر اساس روشهای مرسوم اعداد و ارقام خسارات وارده در تمام حوزهها مورد ارزیابی قرار میگیرد و بعد از تایید توسط ستاد مدیریت بحران استان، معاونت اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه ریزی و معاونت عمرانی استانداری، ارقام خسارت به ستاد مدیریت بحران کشورارسال میشود. رضایی بیان داشت: در مرحله بعد نیز پس از اخذ مصوبه هیأت دولت، ارقام خسارت در قالب تسهیلات و یا پرداختهای بلا عوض تصویب شده اقدامهای لازم در خصوص جبران خسارات و تخصیص اعتبار انجام میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس همچنبن در خصوص خسارات وارده به ساختمانهای مسکونی وتجاری توضیح داد و گفت: ۳۲ شهرستان استان، متحمل خسارت در این حوزه شده اند؛ در بخش شهری ۴۶۷ واحدمسکونی نیازمند بازسازی و ۱۲۲۰ واحد نیازمند تعمیر هستند.
به گفته وی، در بخش روستایی ۱۴۰۹ واحد نیازمند بازسازی و ۲ هزار و ۷۱ واحد نیز نیازمند تعمیر هستند؛ ضمن اینکه اسباب و اثاثیه یک هزار و ۲۲۵ واحد روستایی و سه هزار و ۳۹۷ واحد شهری نیز به دنبال وقوع سیلابهای مذکور، دچارآسیب و خسارت شده اند که به صاحبان این واحدهای مسکونی نیز تسهیلاتی در قالب تسهیلات معیشتی پرداخت خواهد شد.
رضایی همچنین به خسارات وارده به راهها و معابر، تاسیسات آب و برق و گاز اشاره کرد و گفت: در پی وقوع این بارشها مجموعا حدود یک هزار کیلومتر از راههای استان و۶۰۲ پل از پلهای مرتبط با حوزه راهداری آسیب دیده اندکه خسارت وارد شده در این حوزه معادل یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
وی همچنین از وارد شدن خسارت ۱۲۰ میلیارد تومانی به ساختمانهای دولتی استان خبر داد و گفت: به تاسیسات آب، برق، گاز و تلفن نیز معادل ۵۷۲ میلیارد تومان خسارت وارد شده است.
به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس سر جمع حوزه تأسیسات زیر بنایی و ساختمانهای دولتی ۲هزار و۳۰۰ میلیارد تومان خسارت دیده اند.