پخش زنده
امروز: -
بر پایۀ گزارش سال ۲۰۲۲ میلادی نظام رتبهبندی علمی دانشگاههای جهان یا «شانگهای»، ۱۱ مؤسسۀ ایرانی در میان ۱۰۰۰ مؤسسۀ برتر جهان هستند.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما و به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم ، دانشگاههای «تهران» و «علوم پزشکی تهران» در میان 500 مؤسسۀ برتر و دانشگاههای «تربیت مدرس»، «صنعتی امیرکبیر»، «صنعتی شریف»، «علوم پزشکی شهید بهشتی»، «علم و صنعت ایران»، «علوم پزشکی مشهد»، «فردوسی مشهد»، «علوم پزشکی ایران» و «تبریز» نیز در میان 501 تا 1000 مؤسسۀ برتر جهان جای گرفتهاند.
رتبهبندی جهانی «شانگهای» مؤسسههای پیشرو در جهان را بر پایۀ شش سنجۀ کلیدی ارزیابی میکند. دانشآموختگان برندۀ جایزۀ «نوبل» یا مدال «فیلدز» (10 درصد امتیاز)، اعضای هیئت علمی برندۀ جایزۀ «نوبل» یا مدال «فیلدز» (20 درصد امتیاز)، پژوهشگران پراستناد در زمینههای گوناگون علمی (20 درصد امتیاز)، انتشارات در نشریههای «ساینس» و «نیچر» (20 درصد امتیاز)، انتشارات در نمایههای استنادی علوم و علوم اجتماعی (20 درصد امتیاز)، و سرانۀ عملکرد اعضای هئیت علمی (10 درصد امتیاز) سنجههای ارزیابی در این نظام رتبهبندی هستند.
بر پایۀ گزارش سال 2022 میلادی رتبهبندی «شانگهای»، «Harvard University» پیشگام است و «Stanford University»، «Massachusetts Institute of Technology»، «University of Cambridge»، «University of California, Berkeley»، «Princeton University»، «University of Oxford»، «Columbia University»، «California Institute of Technology»، و «University of Chicago» در جایگاه دوم تا دهم هستند.
پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با ساخت و بروزرسانی ابزارهایی حرفهای برای ارزیابی و سنجش علم، فناوری، و نوآوری کشور میکوشد تا در زمینههای در پیوند با مأموریتهایش به سیاستگذاران برای برنامهریزیهای درست و کارآمد یاری رساند.
این خبر از انتشارات سامانه جایگاه علم، فناوری، و نوآوری ایران در جهان (نما) که به پایش و گزارشِ پیرامونِ 90 شاخص گوناگون از 55 نهاد جهانی در حوزههای علم، فناوری، و نوآوری میپردازد و در نشانی NEMA.IRANDOC.AC.IR در دسترس همگان است.