شناسایی ۱۲۵ نقطه حادثهخیز سيلابي در استان مرکزی
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی:عزم جدی استان مرکزی برای اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی و رفع نقاط حادثه خیز سیلابی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛آمری با اشاره به اینکه در استان مرکزی ۱۲۵ نقاط حادثهخیز و سازههای تقاطعی در رودخانههای استان به جهت مدیریت سیلاب شناساییشده گفت: البته پس از سیل سال ۱۳۹۸ بخشی از این نقاط رفع شد، اما لازم است که مجدد این نقاط موردبازنگری قرار گیرند.
عزتالله آمری مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی گفت: طی بارش های اخیر به طور میانگین ۱۳ میلیمتر بارش در کل استان مرکزی دریافت شد و در حال حاضر وضعیت سد ساوه با شرایطی که ۲۶ درصد از آن دارای آب است در شرایط بحرانی به سر میبرد و البته در حال مدیریت آبی این سد هستیم و به بارشهای پاییزی برای جبران کم آبی خوش بین هستیم.
آمری اظهار کرد: ۵۰ درصد سد کمال صالح در حال حاضر پر است و هیچ گونه نگرانی در خصوص تامین آب شرب اراک وجود دارد و البته در بارش های اخیر ورودی قابل توجه به سد کمال صالح نداشتیم ولی در بارش های اخیر حدود ۲،۵ میلیون متر مکعب وارد سد الغدیر شد.
وی ادامه داد: در سالجاری آزادسازی ۲،۵ میلیون متر مکعب آب از سد کوچری در دستور کار قرار گرفت که تمامرودخانه های در مسیر را پرآب کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی بیان کرد: در خصوص استفاده از پساب برای مصارف صنعتی همواره مورد تاکید بوده و با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی باید در این خصوص توجه ویژه شود.
آمره ای با اشاره به اینکه در استان مرکزی ۱۲۵ نقاط حادثه خیز و سازه های تقاطعی در رودخانه های استان به جهت مدیریت سیلاب شناسایی شده بیان کرد: البته پس از سیل سال ۱۳۹۸ بخشی از این نقاط رفع شد، اما لازم است که مجدد این نقاط مورد بازنگری قرار گیرند.
وی اضافه کرد: در اراک ۴۰ نقطه، دلیجان و محلات ۱۲ نقطه، تفرش و آشتیان ۱۵ نقطه ، زرندیه ۳ نقطه، خنداب ۶ نقطه، ساوه ۳۲ نقطه، شازند ۲ نقطه، خمین ۱۴ نقطه و کمیجان ۱ نقطه حادثه خیز در خصوص سیلاب شناسایی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی گفت: با توجه به نظر رییس سازمان مدیریت بحران کشور ساماندهی رودخانه در داخل شهرها در حیطه وظایف شهرداری هاست و لذا شهرداری ها در خصوص مهندسی رودخانه ها و تعیین تکلیف ساماندهی و لایروبی رودخانه ها و مسیل ها اهتمام ویژه داشته باشند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی با اشاره به سیل اخیر در منطقه فراهان افزود: منطقه فراهان به سه منطقه تقسیم شد و بیشترین خسارت نیز به منطقه سه باز می گردد که در این منطقه هیچگونه امکان تخلیه آب وجود نداشت و مجالی برای نفوذ آب شکل نگرفت و آب به سمت آهنگران جاری شد.
وی خاطرنشان کرد: روستای آهنگران در واقع یک نقطه کور بود و در دشتی مسطح بارانی با حجم بالا اتفاق افتاد و آب بهترین مسیر برای حرکت خود را دو طرف جاده و در مسیر شیب زمین انتخاب کرد و عملا این روستا درگیر سیل شد.