پخش زنده
امروز: -
رئیس پلیس اماکن عمومی تهران از قانون نظارت بر اماکن عمومی در جهت آسایش مراجعه کنندگان به واحدهای صنفی خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سرهنگ نادر مرادی با حضور در برنامه رادیو اقتصاد در خصوص قانون نظارت بر اماکن عمومی توضیح داد.
مجری: در خصوص قوانین اماکن در مکانهای عمومی در جهت آسایش مراجعه کنندگان به واحدهای صنفی توضیح دهید.
مرادی: بر اساس قاعده و قانون نظام صنفی، مکانهای عمومی ملزم هستند، قوانینی که توسط اتحادیه و اتاق اصناف هر استان و شهرستانی که به آنها اعلام میشود، رعایت کنند.
وظیفه ، ایجاد آرامش و امنیت در مکان هاییست که برای عموم آزاد است. هدف و تلاش همکاران عزیز ما این است که نظم و امنیت عمومی در تمام واحدهای صنفی و پشتیبانی بر قرار باشد. بر اساس ابلاغیههای اماکن عمومی، ساعت خاموشی فعالیتهای صنفی در مکانهای عمومی در شش ماهه اول ساعت ۱ بامداد و در شش ماهه دوم که روزها کوتاهتر است، ساعت ۱۲ نیمه شب است.
مجری: یعنی همه صنوف میتوانند در شش ماهه اول تا ساعت یک بامداد باز باشند؟
مرادی: ساعت یک بامداد مربوط به کافی شاپ ها، رستوران ها، و ... مکان هاییست که خدمات عمومی ارائه میدهند.
مجری: مثلا صنف طلا و جواهر باید چه ساعتی تعطیل بشوند؟
سرهنگ مرادی: صنف طلا و جواهر و امثال آن که فعالیتشان در طول روز است، روز تعطیل میشوند، اما بحث ما واحدای صنفی است که برای عموم خدمات عمومی ارائه میدهند.
مجری: مراکز تجاری و مجتمعهای تجاری چطور؟
سرهنگ مرادی: این اماکن مقررات خاص خودشان را دارند و تصمیم گیری بر اساس مدیریتی است که در آن مجتمع غالب است.
مجری: واحدهای خدماتی چگونه میتوانند زیست شبانه داشته باشند؟
سرهنگ مرادی: برابر قانون، ۴ واحد صنفی سوپرمارکتها، خواربار فروشیها، پنچرگیری و تعویض روغنیها میتوانند از طریق درخواستی که از سازمان صنعت و معدن و اتاق اتحادیه آن سازمان با معرفی پلیس اماکن، درخواست فعالیت شبانه روزی کنند تا به مردم عزیزمان که از استانهای دیگر وارد تهران میشوند در قسمتهای مختلف شهر خدمات ارائه دهند.
مجری: به چه علت واحدی در بخش خصوصی که مشتری هم دارد، باید طبق قاعده و در ساعت خاصی خاموش باشد؟
سرهنگ مرادی: به واحدهای صنفی که نیاز مردم هست مجوز فعالیت داده میشود و مثلا واحدی مثل رستوران نیازی نیست که تا ساعت ۳ شب کار کند.
مجری: شاید یک مسافر سه نیمه شب بخواهد شام بخورد؟
سرهنگ مرادی: هر کسی که سه نیمه شب میرسد قطعا ساعت ۱۰ شب رستوران بین راهی استفاده کرده است.
مجری: آیا علت این قانون به جهت امنیت شبانه است؟
سرهنگ مرادی: هم امنیت هست و هم اینکه طبق قانون، قاعده شب و روز نباید یکی باشد.
مجری: وقتی یک واحد صنفی باز بماند، باید نظم صنفی و آداب خرید و فروش رعایت شود و به این جهت است که امنیت کلی بهم نمیریزد!
سرهنگ مرادی: هدف ما تامین نظم، آسایش و امنیت عموم است و اگر قرار باشد شب هم همه جا باز باشد مردم دیگر آسایش ندارند. خیلی از واحدهای صنفی، زیر مجتمع مسکونی ساخته شدند که همینها باعث بی نظمی و جلوگیری از آسایش عموم میشود. خیلی از شکایتهای مردمی مربوط به واحدهایی صنفی است که تا ساعت یک بامداد باز هستند که این برای امنیت و آسایش مردم مزاحمت ایجاد میکند. حتی برخی از سوپرمارکتهایی که مجوز دارند، اما با اعتراض اینکه تا صبح سر و صدا دارند، مجوزشان لغو میشود.
مجری: اگر کسی از واحد صنفی شکایتی داشته باشد چطور باید شکایتش را مطرح کند؟
سرهنگ مرادی: نیازی به مراجعه نیست. در منزل با ۱۱۰ تماس بگیرند و به پلیس اماکن وصل میشوند، تیمها و گشتهای شبانه روزی بلافاصله در محل حاضر میشوند و اگر تخلفی در محل دیده شود همانجا صورتجلسه میشود و برخورد خواهد شد. از مردم عزیزمان خواهش میکنیم، بحث احتکار را گزارش دهند، هر ساعتی از شبانه روز مردم اعلام کنند ما گشتهای شبانه روزی داریم و رسیدگی میکنیم.