پخش زنده
امروز: -
راثر سرمازدگی سال گذشته و گرمای بیش از حد هوا و خاموشی چاه موتورهای کشاورزی تولید محصول انجیر را در بردسکن نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهادکشاورزی بردسکن گفت: شهرستان بردسکن قطب تولید محصول انجیر در خراسان رضوی و در کشور منحصر به فرد است که براثر سرمازدگی سال گذشته و گرمای بیش از حد هوا و خاموشی چاه موتورهای کشاورزی تولید این محصول را در بردسکن نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کاهش داد.
علیرضا مهمیز با بیان اینکه سطح زیرکشت باغات انجیر بردسکن ۲۰۰ هکتار است که ازاین میزان ۱۸۰ هکتار آن بارور است افزود: سال گذشته به طور میانگین از هر هکتار ۳ هزار کیلو گرم محصول انجیر برداشت میشد که امسال این رقم به هزار و ۸۰۰ کیلو گرم کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه تولید امسال انجیر بردسکن ۳۲۴ تن است گفت: ارقام مهم انجیر این شهرستان سبزه، زرد پیازی، سیاه و سرخ است که رقم تجاری مرغوب انجیر سبزه است که ۶۰ درصد به صورت تازه خوری و ۴۰ درصد به صورت خشکبار مصرف میشود.
مدیر جهادکشاورزی بردسکن با بیان اینکه برداشت محصول انجیر از نیمه مردادماه شروع میشود گفت: برداشت انجیر تا زمانی که در پاییز درختان دچار سرمازدگی شوند ادامه دارد.
مهمیز نبود سایبان در باغات، صنایع تبدیلی و فرآوری، پایین بودن قیمت نسبت به هزینهها، تنش آبی و خاموشی چاه موتورهای کشاورزی، بسته بندی و بازاریابی مناسب برای صادرات و بیمه را از مشکلات این محصول در امر تولید عنوان کرد.