پخش زنده
امروز: -
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: بسیاری از مواد غذایی سبب جذب عناصر مضر هوای آلوده و دفع آن از بدن میشوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، نقیایی گفت: بسیاری از میوهها و مرکبات حاوی ویتامین C شامل توت فرنگی، کیوی، اسفناج، کرفس و جعفری باعث کاهش تاثیر هوای ناسالم بر بدن انسان میشوند.
وی افزود: مواد غذایی دارای ویتامین E شامل جوانه گندم و روغنهایی که با این ویتامین غنی میشوند نیز در کاهش اثرات هوای آلوده بر سلامت افراد موثر است.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: کمبود ویتامین D نیز میتواند اثرات منفی آلودگی هوا را بر بدن افزایش دهد. افراد میتوانند این ویتامین را با مصرف مکملها برای سلامت خود تامین کنند.
وی ادامه داد: سیب به دلیل داشتن فیبری به نام پکتین و همچنین کلم اثرات هوای آلوده را با جذب عناصر مضر و دفع آن از طریق گوارش بر سلامت انسان خنثی میکنند.
نقیایی تأکید کرد که بعضی از مواد غذایی شامل فسفودها و غذاهای چرب سبب افزایش آسیب هوای آلوده به بدن میشوند.
متخصص طب ایرانی هم با اشاره به نقش برخی میوهها در کاهش خطرات هوای ناسالم گفت: میوهها و مرکبات شامل آلبالو، آلو بخارا، به، لیمو، کاهو، گشنیز، هل، گلاب، گل سرخ، نارنگی، تمر هندی و میوه درخت مورد در حفظ سلامت بدن در هوای آلوده موثر هستند.
امتیازی افزود: سوپ بدون رشته یا کم رشته حاوی گوشت پرندگان کوچک مانند بلدرچین و کبک و سبزیجات و همچنین سوپ ساده بدون گوشت و نخودآب نیز در غلبه بدن بر خطرات هوای آلوده موثر است.
وی از کاهش تاثیر منفی آلودگی هوا به وسیله نخود آب در طب ایرانی شامل آب، نخود، میخک و زعفران خاطرنشان ساخت: بسیاری از افراد تاثیر تنظیم خواب و ورزش مناسب در کاهش اثر هوای ناسالم بر بدن را نادیده میگیرند در حالی که این موارد تاثیر بی بدیلی بر سلامتی دارد.