تاکید استاندار بر تقویت زیرساختهای برق آذربایجان شرقی
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر ورود جدی به موضوع تقویت زیرساخت های حوزه برق استان گفت: با مجموعه ای از اقدامات می توان عقب ماندگی های این حوزه را جبران کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، رضوی خرم در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی اظهار داشت: باید بهصورت جدی و با مکاتبه با وزارتخانههای مربوطه، تسهیلات لازم برای صنایع بزرگ که توان احداث نیروگاه را دارند، اختصاص داده شود.
وی ادامه داد: موضوع برق و گاز چالش اساسی در استان ماست که در این رابطه قدمهایی برداشته شده که یکی از این قدمها مربوط به استفاده از انرژی پاک است.
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر ضرورت حفظ ظرفیت ۸۰۰ مگاواتی فعلی نیروگاه تبریز، خاطرنشان کرد: در بحث پستهای برق نیز اقداماتی انجام شده و در خصوص شرکت مس که نسبت به تولید نیروگاه ۳۰۰ مگاوات تعهد داده است، باید پیگیریهای لازم انجام شود.
وی همچنین در خصوص مشکلات بیمهای قالیبافان استان و قانون بیمه تامین اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی کد دار تصریح کرد: صنعت فرش استان، هویت آذربایجان شرقی است و هر مشکل و اختلافی که در بحث بیمه وجود دارد، باید حل شود.
خرّم اضافه کرد: متاسفانه علاوه بر مناطق محروم، کارگاههای بزرگی که توان پرداخت بیمه را دارند، خود را پشت این موضوع مخفی میکنند در حالیکه باید ارزش افزودهی این صنعت افزایش یافته و نباید میزان اشتغال این حوزه پایین بیاید.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین از متولیان صنعت فرش استان خواست تا بر بالابردن کیفیت فرش تبریز و جلوگیری از افول این صنعت در استان اهتمام ویژهای داشته باشند.
خرّم با اشاره به تسهیلات تکلیفی به بانکها خاطرنشان کرد: باید بررسی شود که این تسهیلات تکلیفی چه فشاری بر بانکها وارد میکند و البته اهتمام ما به مدارای بیشتر با واحدهای تولیدی بدهکاری است که فعال هستند و نباید طوری رفتار شود که بر سر راه واحدهای تولیدی، مانع به وجود بیاید.
خرّم اظهار کرد: تاکید ما بر اجرای ماده ۱۹ قانون رفع موانع تولید است و در این راستا باید اقدامات اساسی جهت حمایت از تولید کنندگان انجام شود.
نائب رییس اتاق بازرگانی تبریز نیز در این نشست با اشاره به کمبود برق در استان به عنوان یکی از مهم ترین چالش های صنایع و بخش تولید گفت: عدم سرمایه گذاری در حوزه برق طی چندین سال گذشته از مهم ترین معضلات این بخش بوده است.
ابوالفتح ابراهیمی، محدودیت های برق در برخی موارد را ناشی از قوانین و مقررات ابلاغی دانست و در این راستا به قراردادهای فی مابین وزارت نیرو و نیروگاه های با مقیاس کوچک اشاره و بر ضرورت رفع مشکلات احداث این نیروگاه ها تاکید کرد.
وی همچنین با اشاره به مشکلات بیمه ای قالیبافان نیز گفت: به دلیل عدم تخصیص اعتبار لازم، تعداد بیمه شدگان مشمولین قانون بیمه های اجتماعی قالیبافان هر سال کاهش می یابد و این موضوع باعث می شود که صنعت فرش به عنوان یکی از صنایع ارزآور و اشتغالزا، نتواند شکوفایی لازم را داشته باشد.