پخش زنده
امروز: -
وزیر آموزش و پرورش گفت: آئیننامه اجرایی رتبهبندی، پانزدهم تیر امسال نهایی شد که بیست و ششم همین ماه سامانه برای بارگذاری مدارک معلمان فعال میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، یوسف نوری دیشب در برنامه جهان آرا شبکه افق گفت: رتبهبندی باید حدود یک دهه قبل اجرا میشد ، اما با موانعی مواجه شد و لایحهای خام به مجلس رفت که تامین مالی هم نشده بود. قانونی که امروز شاهد هستیم، قبلا اینگونه نبود؛ بنابراین رئیس جمهور تاکید بر تقویت، رفع اشکالات و تصویب آن داشت که رتبهبندی در همین دولت وارد مرحله عملیات و اجرا شد.
وی افزود: چون وعده داده بودیم که اجرای رتبهبندی از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ ملاک عمل خواهد بود بنابراین طبق هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه ، روند پرداختهای علیالحساب تا زمانی که رتبه معلمان مشخص شود ، ادامه خواهد داشت.
رتبهبندی زمانبر است
وزیر آموزش و پرورش گفت: رتبهبندی امری زمانبر است؛ من از اینکه رتبهبندی معلمان با تأخیر مراحل اجرای خود را سپری میکند عذرخواهی میکنم ، بیش از ۸۰۰ هزار نفر مشمول رتبهبندی هستند و ما تلاش میکنیم مراحل اجرایی را به سرعت انجام دهیم.
نوری گفت: ارزیابی هر یک از معلمان تقریبا یک ماه است و نباید بیشتر از یک ماه و نیم از زمان ورود فرد به این فرآیند ، به طول بینجامد؛ به همه استانها ابلاغ شده است که حداقل یک ماه و حداکثر یک ماه و نیم زمان مجاز برای ارزیابی هر یک از فرهنگیان است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: دانشگاه فرهنگیان با قدمت بیش از صدسال در دهههای گذشته متاسفانه دستخوش حوادثی شد و ما درصدد ترمیم آسیبهای ناشی از آن هستیم. به طوری که نسبت استاد به دانشجو، یک به ۱۱۰ بود؛ یعنی به ازای هر ۱۱۰ دانشجو یک عضو هیات علمی داشتیم در صورتی که در برنامه ششم تعیین شده است که این نسبت باید یک به ۲۰ باشد.
نوری گفت: اولین اقدام ما این بود که چنین نسبت ناهمگونی را ترمیم کنیم؛ بنابراین با همکاری وزارت علوم و مساعدت رئیس جمهور، هزار دکترمعلم و ۳۰۰ نفر از نخبگان را جذب آموزش و پرورش میکنیم.
اولین اقدام تحولی خود را در زمینه روند اجرای سند تحول بنیادین ، تحول در مرکز ثقل آموزش و پرورش قرار دادیم و این مرکز ثقل ، تربیت معلم است.
دریافت گواهینامه صلاحیت معلمی
وزیر آموزش و پرورش گفت: دیگر اقدامات ما در زمینه تربیت معلم این است که دانشجویان ما مهارت کار با نرمافزارهای ضروری را داشته باشند. هر دانشجو معلم پس از فارغالتحصیلی برای داشتن مجوز صلاحیت مربیگری باید در آزمون جامع استاندارد شرکت کند تا گواهینامه صلاحیت معلمی را دریافت کند و ۶ مهارت را هم با تایید کانونهای ارزیابی کسب کرده باشد. اگر معلمی آزمون جامع را با موفقیت پشت سر نگذارد از مزایای قانون رتبهبندی بیبهره خواهد بود.
وی همچنین به مسابقات فرهنگی و ورزشی معلمان اشاره کرد و افزود: این مسابقات به مدت ۱۴ سال تعطیل بود که اکنون در این دولت احیا شده است. این رویداد بسیار مهم و بزرگ است و ۳۰۰۰ نفر اکنون به مرحله کشوری این مسابقات رسیدهاند.
آموزش و پرورش باید دغدغه ملی شود
نوری با اشاره به ضرورت مشارکت همه نهادها و ارگانها در پیگیری موضوعات و مشکلات مرتبط با نظام تعلیم و تربیت گفت: آموزش و پرورش باید به دغدغه ملی تبدیل شود تا شاهد رفع کامل مشکلات و تحقق همه خواستهها و مطالبات باشیم اما موضوع این است که آموزش و پرورش به علت دیر بازده بودن با توجه خوبی مواجه نمیشود. با این حال ، امروز عزم مناسبی در دولت مردمی برای دیده شدن آموزش و پرورش وجود دارد. به طوری که بیش از ۲۹ هزار میلیارد تومان اعتبار در سفرهای استانی برای آماده شدن زیرساختهای آموزش و پرورش اختصاص یافت.
وزیر آموزش و پرورش افزود: از طرف دیگر، خیران بسیاری پای کار آمدهاند که سال قبل ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان متعهد شدند، اما امسال ۸ هزار میلیارد تومان تعهد را پذیرفتهاند. همچنین ۹۰۰ گروه به شمار گروههای جهادی ما افزوده شدند و تعداد آنها چند برابر شده است؛ یا اینکه حدود ۲۱۰۰ سالن ورزشی و زمین چمن مدرسهای در سراسر کشور در حال ساخت داریم و بیش از هزار فضای ورزشی از این تعداد ساخته شده است.
اکثر ۱۳.۵ میلیون دانشآموز، هیچ شهریهای پرداخت نمیکنند
وی در واکنش به مباحثی درباره شهریه مدارس غیردولتی گفت: ما سه دسته مدارس داریم؛ یعنی دولتی عادی، دولتی خاص و مدارس غیردولتی؛ مدارس غیردولتی از سه میلیون تا ۳۰ میلیون تومان (بسته به استان، شهر، مدرسه) شهریه مصوب دارند. امسال براساس موفقیتها، امکانات و دیگر موارد برای این مدارس شهریه مشخصی مصوب شده است و اگر هموطنان موردی خلاف شهریه مصوب مشاهده کردند، حتما گزارش کنند تا توسط همکاران ما پیگیری شود. چراکه در مدت اخیر، روند ثبت نام در حدود ۴۰ مدرسه غیردولتی را متوقف کردیم تا به شکایات مردم از آنها رسیدگی شود.
نوری افزود: هموطنان میتوانند از طریق سامانه معاونت مشارکتهای مردمی وزارت آموزش پرورش گزارش های خود را ثبت کنند.
از ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار دانشآموز داریم که بیشترشان اصلا شهریه پرداخت نمیکنند، در مدارس دولتی نیز نباید هزینهای به اجبار از مردم دریافت شود، اما والدین میتوانند به تشخیص خود و بنا به اختیار، برای کمک به مدرسه مشارکت داشته باشند؛ بنابراین به همکارانم در مدارس توصیه می کنم به هیچ وجه برای پرداخت هزینه به خانوادهها فشار نیاورند تا زندگی آنها مختل نشود.
نوری در پاسخ به سوالی درباره میزان قبولی دانشآموزان مدارس غیردولتی در کنکور ، افزود: خبری که درباره آمار و درصدهای قبولی کنکور در جامعه پخش شد، به گونهای هدفمند آماده شده بود و این تصور اشتباه را ایجاد کرد که مدارس غیردولتی بالاترین درصد قبولی را داشتهاند. این درحالی است که هنوز آمار کلی درباره کنکور امسال منتشر نشده، اما مطابق آمار پارسال ، درصد قبولی مدارس نمونه دولتی که ۵۰ درصدشان دانشآموزان روستایی شبانهروزی هستند، بیشتر از مدارس غیردولتی بود.