پخش زنده
امروز: -
استاندار یزد: باورهای غلط در مورد فکر جامعه پیرامون سقط جنین باید احصا و پاسخ داده شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مهران فاطمی در نشست دبیرخانه شهید مدرس مجمع بسیجیان استان یزد درباره طرح دستور کار این جلسه در مورد راه اندازی مرکز مردمی «نفس» برای مقابله با بحران پیری جمعیت گفت: در این طرح باید شاخصهایی ارائه شده، براساس بازه زمانی سنجش مشخص شود.
وی افزود: باید باورهای غلط در مورد فکر جامعه احصا و پاسخ داده شود تا باورهای پزشکی و نگاههای ذهنی و افتصادی و باورهای غلط اجتماعی در این باره متناسب با بوم یزد مرتفع شود.
استاندار یزد بر پاسخ به این سوالات توسط گروههای مرجع، رسانهها و افراد تاثیرگذار جامه از طریق تریبونهای در اخیارشان تاکید کرد و اظهار داشت: کادر اجرایی باید اعتقادی در این طرح ورود کند و همصدایی در فرزند بیشتر و جلوگیری از سقط جنین در جامعه ایجاد شود.
وی پیمایش میدانی براساس تستهای باروری را خواستار شد و گفت: امروز مراکز بهداشتی از معتبرترین اماکن و مورد اعتماد مردم است لذا باید این فصت بیشتر دیده و مدلی تعیین شود تا دلایل و اقشار دبیشتر در معرض سقط جنین در استان مشخص شود.
فاطمی ادامه داد: باید کسانی که نیازمند فرزندآوری هستند، ولی ناتوانی جنسی دارند نیز در کنار این طرح دیده شوند. همچنین صندوقی در مورد این طرح با حمایت استان ایجاد شود تا افراد بی بضاعت، ولی علاقمند به فرزند آوری مورد حمایت قرار گیرند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد نیز در این نشست تاکید کرد: باید حساسیت دینی پزشکان و پرستاران در زمینه سقط جنین مورد اهتمام قرار گیرد و در این حوزه جریان سازی شود.
آیت الله محمدرضا ناصری ادامه داد: افزایش جمعیت در جامعه باید جزو بایدها جدی قرار گیرد و انگیزه دینی مردم در حوزه فرزند آوری و جلوگری از سقط جنین تقویت شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی یزد هم به تشریح طرح مرکز مردمی نفس پرداخت و گفت: این طرح با توجه به بحران کاهش جمعیت کشور که طی دهههای ۷۰ و ۸۰ به صورت بی سرو صدا آغاز شد و در دهه ۹۰ با کاهش شدید رشد جمعیت و رسیدن آن به زیر یک درصد رسیده است، باید مورد اهتمام قرار گیرد.
محمدرضا وفائی نسب عنوان این طرح را مخفف «نجات فرزندان سقط» عنوان کرد و افزود: متاسفانه ۹۵ درصد از سقطهای کشور جناحی یا به عبارتی بدون مجوز پزشکی و آزادانه انجام میشود، ولی برآوررد اجرای طرح در صورت موفقیت شامل پیشگیری حداقل ۱۰ تا ۵۰ درصد سقط جنینها در کشور خواهد بود.
وی این طرح را شامل سه بخش فرهنگسازی، حمایت و شناسایی خواند و تصریح کرد: این طرح نیازمند عزم جدی و شبکه سازی تمام عیار تمام بخش هاست.