پخش زنده
امروز: -
سخنگوی سفارت چین در انگلیس در واکنش به ادعای آمریکا درباره پیامدهای توقف همکاری در زمینه تغییرات آب و هوایی برای کل جهان گفت، آمریکا به مسئولیتها و تعهدات خود عمل کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی گلوبال تایمز، سخنگوی سفارت چین در انگلیس در واکنش به ادعاهای مقامات آمریکایی مبنی بر این که کل جهان متحمل پیامدهای توقف همکاری در زمینه تغییرات آب و هوایی خواهد شد، گفت: آمریکا به جای بهانه آوردن برای اشتباههای خود، باید تعهدات و مسئولیتهای خود را بر عهده بگیرد.
مقامات آمریکایی به تصمیم چین برای تعلیق مذاکرات با آمریکا در زمینه مقابله با تغییرات آب و هوایی به علت سفر تحریک آمیز نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، به تایوان اشاره میکردند.
این سخنگو گفت: آمریکا نماینده جهان نیست. چین قبلا به آمریکا هشدار داده بود که سفر پلوسی به جزیره تایوان احتمالا به بحران منجر خواهد شد و باعث اختلالات اساسی در تبادلات و همکاریها بین چین و آمریکا میشود. اما آمریکا به این هشدار توجه نکرد و راه خود را در پیش گرفت.
وی افزود: مسئله تایوان در بطن منافع اصلی چین قرار دارد. آمریکا منافع اصلی چین را به طور جدی تضعیف کرده است، در حالی که به دنبال همکاری با چین در جاهایی است که به آن نیاز دارد. این چه منطقی است؟
سخنگوی سفارت چین در انگلیس تاکید کرد: تصمیم چین برای لغو یا تعلیق همکاری در برخی زمینهها و حوزهها بدون هشدار اتخاذ نشده است. ما آنچه را که منظورمان است میگوییم و آن را جدی میگوییم. دلیلی وجود ندارد که آمریکا احساس تعجب یا ناراحتی کند.
وی همچنین گفت: چین به عنوان یک کشور مهم و مسئول، مانند همیشه، در همکاریهای بین المللی و چند جانبه در زمینه تغییرات آب و هوایی فعالانه شرکت خواهد کرد.
وی از آمریکا خواست تعهدات و مسئولیتهای بین المللی خود را بر عهده بگیرد و برای اشتباههای خود بهانه نیاورد.
وی همچنین از برخی مقامات آمریکایی که مسئله تایوان را با مسئله اوکراین مقایسه کردند، انتقاد کرد.
سخنگوی سفارت چین در انگلیس در ادامه گفت: مسئله تایوان و مسئله اوکراین به طور اساسی متفاوتند و به هیچ وجه قابل مقایسه نیستند. تایوان بخشی جدایی ناپذیر از سرزمین چین است و مسئله تایوان نیز بخشی از امور داخلی چین است. اگر آمریکا برای اصل احترام به حاکمیت و تمامیت سرزمینی ارزش قائل است، به جای به کار بستن معیارهای دوگانه، باید این اصل را درباره مسئله تایوان به کار گیرد.
وی افزود: آمریکا به دامن زدن به تنشها و ایجاد مشکلات عادت کرده است. از پایان جنگ جهانی دوم تا سال ۲۰۰۱ میلادی، ۲۴۸ مناقشه مسلحانه در ۱۵۳ منطقه در سراسر جهان روی داد که از میان آنها، ۲۰۱ مورد توسط آمریکا آغاز شد. از سال ۲۰۰۱، جنگها و عملیات نظامی آمریکا به مرگ بیش از ۸۰۰ هزار نفر و آواره شدن دهها میلیون نفر از خانه هایشان منجر شده است.
در این برهه خاص و متفاوت از تاریخ جهان و ایران اسلامی ما، با توجه به تداوم و تشدید خوی جهانخواری استکبار و استعمار نوین در قرن حاضر ۲۱ چه در گسترده سازی بیشتر جنگ اوکراین و چه در گسترده سازی بحران تایوان برای چین و شرق آسیا (همانطور که این دیپلمات چینی هم اشاره کرده) و چه در منطقه غرب آسیا با دسیسه سازی و زیاده خواهی های آنها در برابر حق مسلم هسته ای و استقلال ایران اسلامی؛ بهتر است همانگونه که رهبری معظم هم فرموده اند؛ همه ی ما اعم از ملت و دولت و نخبگان و بخشها و سایر نهادها و غیره هم همچنان با امید بیشتر به همتها و استعدادها و ظرفیتها و همیاریهای داخلی خود و با همکاریهای بهتر با کشورهای مستقل و با استعانت از خدای متعال و حضرت صاحب الزمان(عج) اهداف و آرمانهای خود را بیش از پیش به پیش ببریم..که اعتلاف استکبار با موقعیت هرچند رو به افول؛ ولی بهرحال علیه ما کشورهای مستقل و همه ی مسلمانان، همچنان در افغانستان و یمن و عراق و نیجریه و جاهای دیگر به توطئه و تفرقه و دسیسه سازی می پردازند..و در مورد بحران اینروزهای عراق هم، تشکیلات و گروهها و جریانات عراقی بهتر است در جهت ثبات و اقتدار و یکپارچگی عراق؛ بطور برادرانه و صمیمانه و بدور از کبر و حسد و به تاسی از ایثارگری حسینی و سیرت و از خود گذشتگی نبوی، دلخوریها و اختلافات خود را بصورت شایسته ای حل کنند تا با ناکارکردن بدخواهیها و دخالتهای ائتلاف استکبار، به تامین ثبات و انسجام و آرامش در عراق و کل منطقه نیز بیش از پیش کمک شود ان شاء الله..