پخش زنده
امروز: -
دبیر کمیته اسکان، تغذیه و مشارکتهای مردمی ستاد مرکزی اربعین بر لزوم رعایت شیوه نامههای بهداشتی در موکبهای اربعین امسال تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، یوسف افضلی، دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین اظهار داشت: به منظور به حداقل رساندن خطر ابتلا به کرونا نه تنها زائران بلکه موکبداران نیز باید دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند و بر همین اساس، شست وشوی منظم کامل دستها با آب و صابون یا استفاده از ضدعفونی کننده در موکبها باید فراهم شود.
وی با اشاره به آمادگی بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ موکب برای ارائه خدمات به زائران در ایران و عراق تصریح کرد: در همه موکبها باید پوستر نحوه شستوشوی صحیح دستها نصب شود و اطمینان از پر بودن ظروف مایع دستشویی و مواد ضدعفونی بر پایه الکل ۷۰ درصد نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
افضلی ادامه داد: فاصله بین زائران هنگام استراحت در موکب باید حداقل ۲ متر باشد و تجهیزات موکب روزانه گندزدایی شود، همچنین زائران و موکبدارها باید در همه لحظات حضور در موکب از کاسک استفاده کنند و از روبوسی و دست دادن با یکدیگر بپرهیزند.
معاون ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: افراد باید توجه داشته باشند که برای تماس با دستگیرههای در و امثال آن از دستمان کاغذی استفاده کنند و استفاده از دستمال کاغذی نیز هنگام عطسه و سرفه الزامی است.
وی گفت: علاوه بر این، وسایل نظافت مورد استفاده پس از هر بار مصرف باید گندزدایی شود و همه موکبداران نیز موظف هستند تا فرم خودآگاهتری سلامت را قبل از اعزام تکمیل کنند.
دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین درباره بهداشت مواد غذایی در موکب نیز با تاکید بر الزامی بودن داشتن کارت بهداشت توزیعکنندگان غذا، تصریح کرد: افراد دخیل در توزیع غذا باید وسایل حفاظت فردی همچون ماسک و دستکش داشته باشند؛ توزیع غذا نیز باید برابر با ضوابط بهداشتی و به صورت بستهبندی تک نفره باشد.
وی با بیان اینکه نمک، فلفل، سماق، قند، شکر و آب آشامیدنی باید در بستههای یکبار مصرف توزیع شود، گفت: عرضه مواد غذایی رو باز در موکبها ممنوع است. همچنین سالاد و سایر مخلفات در صورت توزیع صرفا به صورت یکبار مصرف و بسته بندی دارای پروانه ساخت باید باشد.
افضلی به نحوه بهداشت ابزار و تجهیزات موکبها در اربعین امسال اشاره کرد و افزود: موکبها باید از پوشش یک بار مصرف برای میز غذاخوری استفاده کرده و پس از هر بار استفاده نیز آن را تعویض کنند. ملحفه، پتو و سایر امکانات پس از هر بار استفاده باید گندزدایی شود. علاوه بر این، با توجه به اینکه امسال بیشتر موکبها در حوزه اسکان فعالیت خواهند داشت و کتابهای ادعیه، مُهر و چادر و امثال آن نیز باید شخصی باشد و از قرار دادن آن در موکبها باید خودداری شود.
وی با بیان اینکه بهداشت فضای موکب هم باید مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: محل اسکان زائران باید با تهویه مناسب یا هواکش تجهیز شود یا در و پنجرهها باز باشد. سطوح دارای تماس مشترک شامل دیوار، درها، دستگیریها، میز وصندلیها، شیرآلات، کلید و پریز و سایر وسایل باید روزانه چندین نوبت گندزدایی شود. همچنین هنگام گندزدایی و نظافت بایدمکانها خالی از زائران باشد تا مشکلی برای زوار امام حسین علیهالسلام ایجاد نشود.
پیش بینی شده است امسال پنج میلیون ایرانی در پیاده روی اربعین حضور یابند.