دانشگاه علوم پزشکی مشهد آماده همکاریهای مشترک با کشور عراق
با توجه به توانمندیها و ظرفیتهای موجود، دانشگاه علوم پزشکی مشهد آماده همکاریهای مشترک در حوزههای آموزش، پژوهش، درمان و بهداشت با کشور عراق است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد
در نشست با روسای دانشگاههای الوارث الانبیاء و الزهرا کشور عراق با بیان اینکه تفاهم نامههای همکاری میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاههای الوارث الانبیاء و الزهرا کشور عراق در حوزههای آموزش و پژوهش امضا شده است گفت: علاوه بر این با توجه به توانمندیها و ظرفیتهای مراکز درمانی زیر پوشش این دانشگاه، آمادگی لازم برای برگزاری دورههای تخصصی و فوق تخصصی در زمینههای پیوند اعضاء همچون قلب، کبد، ریه و سایر عملهای جراحی پیشرفته را داریم.
دکتر محمد علی کیانی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه پیوند قلب از مراکز برتر کشور و در حوزه چشم پزشکی قطب شمال شرق کشور محسوب میشود تصریح کرد: این دانشگاه در حوزه انجام عملهای جراحی میکروسرجری به ویژه در جراحیهای گلو، بینی و گوش، ارتوپدی، اورولوژی و مغز و اعصاب از مراکز برتر است و این آمادگی برای انتقال تجربیات و برگزاری دورههای آموزشی برای پزشکان عراقی وجود دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تجربیات ارزشمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه بهداشت و وجود افراد صاحب نظر و پیشکسوت در این زمینه خاطر نشان کرد: موضوع پیشگیری از بیماریها به ویژه بیماریهای قابل انتقال از مهمترین اهداف و شعارهای سازمان جهانی بهداشت به شمار میرود و در این زمینه دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفقیتهای مهمی داشته است و میتواند تجربیات خود را به کشور عراق انتقال دهد.
نماینده تولیت آستان مقدس حسینی نیز در این نشست گفت: در میان دانشگاههای مختلف ایران دانشگاه علوم پزشکی مشهد را به عنوان گزینه نهایی جهت همکاری مشترک انتخاب کردیم و بهزودی نماینده این دانشگاه در عراق را جهت انتقال تجربیات معرفی خواهیم کرد.
دکتر جاسم حیدر اظهار کرد: در دیدار اخیری که با رئیس و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی داشتیم بر افزایش همکاریهای فیمابین میان این دانشگاه و دانشگاههای الوارث و الزهرا (س) کربلا تاکید شد و معتقدیم که توسعه این تعاملات امیدبخش بوده و به نفع هر سه مجموعه است.
وی تصریح کرد: ما با دانشگاههای بسیار زیادی جهت همکاری مشترک صحبت کردیم، اما گزینه نهایی ما دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود و بهزودی نماینده این دانشگاه در عراق را جهت انتقال تجربیات معرفی خواهیم کرد.
در این نشست دکتر ابراهیم حیاوی، رئیس دانشگاه الوارث کربلا، بیان کرد: مشهد و کربلا دو شهر مقدس زیارتی بوده که زائران میلیونی دارد و در این شهرها خدمات شایانی در حوزه سلامت ارائه میشود و در نظر داریم که نتیجه این جلسه را در قالب یک تفاهمنامه مشترک اجرایی و عملیاتی نماییم.
وی با ذکر این نکته که برنامه ویژهای برای دانشجویان عراقی در حال تحصیل در ایران داریم تا امکاناتی جهت بورسیه و ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا فراهم آوریم، تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزههای آموزشی، علمی پژوهشی و مطالعاتی جزو دانشگاههای موفق دنیا است و میخواهیم که از تجربیات این دانشگاه همچون دیگر دانشگاههای جهان بهرهمند گردیم.
همچنین دکتر زینب فیصل، رئیس دانشگاه الزهرا (س) کربلا هم در این نشست، گفت: مرزهای همکاری مشترک بسیار زیادی میان ایران و عراق وجود دارد که یکی از مهمترین آنها در حوزه سلامت بوده و بسیار مفتخریم که زمینه تبادل همکاریهای فیمابین با دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزههای آموزش، پژوهش و درمان فراهم آمده است.
وی افزود: ما میتوانیم در کنار هم و در قالب همکاریهای مشترک زمینههای رشد و توسعه بیش از پیش کربلای معلی و مشهدالرضا (ع) که زائران میلیونی حسینی و رضوی را دارد به بهترین شکل ممکن فراهم آوریم تا بتوانیم خدماتی موثرتر و هدفمندتر به گروههای هدف ارائه دهیم.