پخش زنده
امروز: -
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: توافقنامه سهجانبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بنیاد ملی نخبگان و این معاونت موجب تقویت رشتههای علوم پایه میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سورنا ستاری در هفتاد و هفتمین جلسه شورای هدایت استعدادهای درخشان و آیین تبادل توافقنامه سه جانبه حمایت از استعدادهای برتر، افزود: پیشنهاد حمایت از استعدادهای درخشان را اولین بار وزیر علوم ارایه کرد.
وی به امضای توافقنامه سه جانبه برای حمایت از نخبگان اشاره کرد و اظهار داشت: این توافق نامه اتفاق خوبی برای تقویت رشتههای حوزه علوم پایه است. ضمن آنکه موارد تشویقی برای برگزیدگان المپیادهای علمی و همچنین افراد برگزیده آزمون سراسری نیز در نظر گرفته شده است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری خاطرنشان کرد: بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با وجود مشکلات مالی آماده حمایت از استعدادهای درخشان و برتر هستند.
آقای ستاری با بیان این که با وجود مشکلات مالی طرح حمایت از نخبگان جزو طرحهای بزرگ این معاونت است و باید اجرا شود، ابراز امیدواری کرد: با همدلی بین دستگاههای مربوط طرح حمایت از نخبگان به خوبی اجرا شود.
وی از نتیجه بخش بودن این توافقنامه خبر داد و گفت: حمایت دولت و حکومت از نخبگان خیلی مهم است.
معاون آینده سازان بنیاد نخبگان نیز در این جلسه گفت: این توافقنامه میان بنیاد ملی نخبگان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و امضا شد.
سیدمحمد صادق موحدی دستیابی به توسعه پایدار کشور با استفاده از توانمندیهای برگزیدگان، اعتلا و جذب نخبگان در رشتههای هدف، توسعه متوازن، زمینه سازی برای ارتقای جایگاه علمی کشور و تعمیق و گسترش، آموزشهای تخصصی در رشتههای هدف را از اهداف این توافق نامه برشمرد.
وی جامعه هدف این توافقنامه را دارندگان نشان طلا، نقره و برنز المپیادهای دانش آموزان مورد تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی دانست که این المپیادها شامل ادبیات فارسی، ریاضیات، شیمی، زیست شناسی، کامپیوتر و نجوم است.
معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: نفرات اول تا ۱۰۰ کشوری آزمون سراسری رشتههای ریاضی، علوم تجربی و علوم انسانی و نفرات اول تا ۵۰ رتبه آزمون سراسری رشتههای هنر و زبانهای خارجی از دیگر مخاطبان این توافقنامه هستند.
صادق موحدی به رشتههای هدف این توافق نامه اشاره کرد و افزود: رشتههای اولویت دار این توافقنامه علوم پایه ، چون آمار، فیزیک، ریاضی، زمین شناسی، زیست شناسی و شیمی، و رشته علوم انسانی شامل ایران شناسی، باستان شناسی، تاریخ، جامعه شناسی، جغرافیا، زبان عربی، ادبیات فارسی، علوم تربیتی، علوم قرانی، حدیث و فلسفه و کشاورزی است.
وی درمورد تسهیلات اعطایی به این برگزیدگان اظهار داشت: برگزیدگان از ۱۴ نوع تسهیلات حمایتی، چون پذیرش بدون آزمون دورههای دکتری و کارشناسی ارشد، امکان تحصیل در دورههای دکتری پیوسته، بورسیه دکتری تخصصی، اعطای حق الزحمه در صورت تحصیل در داخل کشور، توانمند سازی در مدت تحصیل در داخل کشور، اعطای تسهیلات طرح جایگزین خدمت سربازی و اعطای تسهیلات پسا دکتری برخوردار میشوند.
معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان اعطای تسهیلات راه اندازی کسب و کارهای دانش بنیان، تسهیلات صندوق بیمه و اعطای بیمه تکمیلی را از دیگر تسهیلات نام برد.
صادق موحدی تاکید کرد: این تسهیلات در صورت پویایی به این افراد اعطا میشود.
وزارت علوم میزبان نشست اعضای شورای هدایت استعدادهای درخشان آموزش عالی و تشریح طرح ویژه حمایت از جذب رتبههای برتر کنکور سراسری و برگزیدگان المپیاد دانش آموزی در رشتههای اولویت دار با حضور محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور بود.
با تصویب هماهنگ بنیاد ملی نخبگان، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رتبه های یک تا ۱۰۰ گروههای ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی و رتبههای ۱ تا ۵۰ هنر و زبانهای خارجی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ و دارندگان نشان های طلا، نقره و برنز کشوری در المپیادهای ملی دانش آموزی ادبیات، ریاضی، زیست، شیمی، فیزیک، کامپیوتر و نجوم (با معرفی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان) در صورت انتخاب و پذیرش در رشتههای هدف اولویتدار از مزایای طرح مذکور برخوردار می شوند.