پخش زنده
امروز: -
مسئولانِ سازمان غذا و دارو از تأمین ۲.۵ میلیون دُز واکسنِ آنفلوآنزا خبر داده اند که حدود یک میلیون دز آن به واکسن داخلی، اختصاص دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ۱۰۴ سال پیش، یک بیماری چهره جهان را دگرگون کرد. آنفلوآنزا؛ بیماریای که به سرعت شیوع پیدا میکرد و پیر و جوان مبتلا میشدند.
برخی آمارها حاکی از این است که در آن زمان یک سوم جمعیت دنیا به آنفلوآنزا مبتلا شدند و دست کم ۵۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون نفر جان خودرا از دست دادند.
آنفلوآنزا یک ویروس است درست مثل کرونا. ویروس آنفلوآنزا هر چند نسبت به زمان شیوعش کمتر قربانی میگیرد، اما همچنان میگیرد.
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، سالانه دست کم ۶۵۰ هزار نفر در جهان قربانی آنفلوآنزا میشوند. ۷۲ هزار تعداد از این مرگها در اروپا اتفاق میافتد. در آمریکا هم مرکز مدیریت و پیشگیری از بیماریهای این کشور اعلام کرده از سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰، آنفلوآنزا سالانه میانگین ۱۲ تا ۵۲ هزار مرگ در پی داشته است.
سالمندان، افراد دارای نقص ایمنی و بیماران خاص در معرض این بیماری قرار دارند.
دکتر عمادی، رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی میگوید: تب، لرز، آب ریزش بینی، گلو درد و بدن درد از علائم این بیماری است و برای سالمندان افراد دارای بیماری زمینهای دارند عوارض بیشتری ایجاد میشود.
هماهنطور که بهترین راه مقابله با کرونا تزریق واکسن است، برای در امان ماندن از آنفلوآنزا هم استفاده از واکسن بهترین روش است.
مشکات، کارشناس مرکز بهداشت میگوید: بهترین زمان تزریق واکسن از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر است.
حالا حدود یک ماه به زمان طلایی واکسیناسیون آنفلوآنزا زمان مانده و وزارت بهداشت باید از الان به فکر تامین واکسن باشد. واکسنی که سال گذشته به دست متخصصان کشورمان بومی ساز شد و کار وزارت بهداشت را برای تهیه بسیار راحتتر کرده است.
حسین شمالی، معاون برنامه ریزی اداره کل دارو سازمان غذا و دارو در این باره میگوید: برای امسال تامین ۲ میلیون ۵۰۰ دُز واکسن آنفلوآنزا پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: حدود ۱ و نیم میلیون دُز از این واکسنها وارداتی و یک میلیون دُز تولید داخل است.
شمالی تصریح کرد: توزیع این داروها از نیمه شهریور در داروخانههای سراسر کشور و در شبکه بهداشت آغاز میشود.