پخش زنده
امروز: -
نمک یک ماده غذایی است که معمولا در تهیه هر نوع غذایی از آن استفاده میشود، اما کارشناسان درباره انتخاب نوع نمک و میزان مصرف آن برای کمک به سلامت افراد توصیههایی دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، یک کارشناس تغذیه گفت: نمک مصرفی خانوار باید یددار و از نوع تصفیه شده باشد چرا که کمبود ید میتواند موجب بیماری گواتر شود و در حالت شدید موجب عقب ماندگی ذهنی در کودکان شود.
لیلا رضا زاده کاهش هوش در کودکان و کاهش کارایی در بزرگسالان را از دیگر مشکلات کمبود ید در بدن عنوان کرد و اظهار داشت: برای حفظ خاصیت نمک ید دار، باید در مرحله پایانی پخت به غذا اضافه شود.
وی با بیان اینکه استفاده از نمک دریا به جای نمک تصفیه شده آسیب جدی به سلامت وارد میکند گفت: نمک دریا به دلیل تصفیه نشدن دارای سمومی از جمله سرب، جیوه، کادمیوم و آرسنیک است که به سلامت کلیهها آسیب جدی وارد میکند و وموجب نارسایی کبد و قلب میشود.
این کارشناس تغذیه گفت: ظرف نگهداری نمک باید چوبی، سفالی یا پلاستیکی باشد و در جای خنک به دور از نور خورشید و رطوبت باشد.
وی همچنین توصیه کرد: برای خیساندن برنج هم نباید از نمک دریا یا سنگ نمک استفاده کرد.