پخش زنده
امروز: -
دکتر محمد یاسر معصومی عضو هیات علمی دانشگاه اراک در جمع یک درصد دانشمندان پراستناد برتر جهان قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ دکتر محمد یاسر معصومی عضو هیات علمی دانشگاه اراک در جمع یک درصد دانشمندان پراستناد برتر جهان قرار گرفت
یک عضو هیات علمی دانشگاه اراک توسط نظام رتبهبندی شاخصهای بنیادین علم، به جمع یک درصد دانشمندان پراستناد برتر دنیا پیوست.
بر اساس آخرین نتایج رتبهبندی (Essential Science Indicators) ESI در ماه ژوئیه (جولای) 2022، دکتر محمدیاسر معصومی از اعضای هیات علمی گروه شیمی دانشگاه اراک توانستند در جمع دانشمندان یک درصد پراستناد برتر جهان قرار گیرند. شایان ذکر است ایشان اولین عضو هیات علمی وزارت عتف در استان مرکزی هستند که در فهرست دانشمندان یک درصد پراستناد برتر جهان قرار گرفتهاند.
شایان ذکر است که فهرست پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر، بر اساس گزارشی از پژوهشگران پراستناد در ۲۲ حوزه موضوعی علوم در یک بازه زمانی ۱۰ ساله در پایگاه شاخص¬های اساسی علم (ESI ) متعلق به شرکت کلاریویت آنالیتیکس (WoS) اعلام میگردد. در واقع پژوهشگران در هر رشته بر حسب تعداد استنادهایی که دریافت نمودهاند مرتبسازی و سپس پژوهشگران یک درصد برتر بر اساس حدود آستانه استنادی ESI به عنوان نخبگان علمی در نظر گرفته می¬شوند. معیار ارزیابی در اعلام نتایج نظام رتبهبندی شاخصهای بنیادین علم بررسی عملکرد هر پژوهشگر در بازه زمانی ۱۰ ساله بر اساس پایگاه (WoS) بر اساس شاخصهای علمسنجی نظیر نسبت تعداد کل استنادهای دریافتی به تعداد کل مقالات استناد کننده، تعداد متوسط خوداستنادی به ازای هر مقاله، متوسط درصد خوداستنادی و نسبت تعداد کل استنادهای دریافتی (بدون در نظر گرفتن خوداستنادی) به تعداد مقالات استناد کننده (بدون در نظر گرفتن خوداستنادی یک نویسنده) میباشد. لازم به ذکر است که با خروج مقالات و تمام ارجاعات مربوط به آنها که در دو ماه از ده سال و دو ماه گذشته منتشر شدهاند، از فهرست مورد بررسی، این اطلاعات هر دو ماه یکبار بروزرسانی میشود، تا موجب رقابت برای انجام کارهای کیفی و پر ارجاع در دنیا شود. لذا ممکن است با گذشت زمان و با حذف مقالات گذشته دانشمندان، به دلیل کاهش استنادات و ارجاعات ایشان، نام ایشان از از فهرست بروزرسانی شده خارج شود. لذا یک فضای رقابتی جدی ایجاد میشود و افرادی که مقالات جدید ایشان، کمتر مورد ارجاع قرار میگیرد (به دلیل عدم انجام کار کیفی، بازنشستگی یا فوت)، به مرور از فهرست دانشمندان یک درصد خارج میشوند و تنها افراد بسیار فعالی که مکررا پژوهشهای با کیفیت با قابلیت دریافت ارجاعات بینالمللی انجام میدهند، همچنان در فهرست باقی میمانند.