پخش زنده
امروز: -
استاندار آذربایجان شرقی گفت: عدم ورود فارغالتحصیلان دانشگاهی به بازار کار، یکی از دلایل پایین بودن بهرهوری در بخش تولید استان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی عابدین خرّم در جلسه کارگروه اشتغال و بازار کار استان با تأکید بر لزوم آسان سازی شرایط پرداخت تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان افزود: برای حل این مشکل، باید شرایط اشتغال نیروهای مستعد و تحصیلکرده را فراهم کنیم.
وی ادامه داد: دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه باید به سمت مولد بودن و حضور فعال در بخش تولید هدایت شوند که دولت در این زمینه نقش حمایتی دارد و دستگاههای مسئول باید از مراکز فناوری و شرکتهای دانشبنیان حمایت کنند و به آنها وام بدهند.
استاندار با بیان اینکه متاسفانه فرهنگ کار در جامعه تضعیف شده است افزود: نیازمند فرهنگسازی و کار جمعی در این زمینه هستیم و برای این کار، باید شیوهنامه تبلیغ فضای کسبوکار در مدارس و دانشگاهها را طرحریزی کنیم.
وی بر ثبت عملکرد دستگاهها در سامانه ملی رصد اشتغال تأکید کرد و از اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست تا ماهانه گزارش عملکرد دستگاهها را تهیه کند.
خرّم فعالسازی کارگروه اشتغال در شهرستانها، تلاش مضاعف دستگاهها و بانکهای عامل برای جذب تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری و تسهیلات مشاغل خانگی با اولویت مناطق محروم، تقویت کسبوکار و اشتغال پایدار در مناطق مرزی با استفاده از ظرفیتهای تجاری این مناطق، تشکیل کمیته اشتغال و کارآفرینی ایثارگران و تهیه گزارش جامع و شفاف از وضعیت نیروی کار استان را خواستار تأکید کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی هم در این جلسه نتایج جمعبندی نیروی کار استان در سال ۱۴۰۰ را که توسط مرکز آمار ایران تهیه شده است، تشریح کرد.
به گفته حسین فتحی، براساس شاخصهای مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان در سال ۱۴۰۰ با ۰.۴ درصد کاهش نسبت به سال ۱۳۹۹، به ۷.۶ درصد رسیده که پایینتر از نرخ بیکاری کشور است.
وی با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در میان زنان استان بیشتر از مردان است افزود: نرخ بیکاری در میان جوانان ۱۵ تا ۳۴ سال استان، ۲۱ درصد و در میان فارغالتحصیلان دانشگاه، ۱۶.۷ درصد است و ۶۸ درصد از بیکاران استان را فارغالتحصیلان تشکیل میدهند.
فتحی همچنین نرخ بیکاری استان را در بهار سال جاری ۷.۸ درصد اعلام کرد و گفت: امسال سهم استان برای ایجاد اشتغال، نزدیک به ۴۶ هزار نفر است که در ۴ ماهه نخست، بیش از ۱۵ هزار شغل جدید در سامانه ملی رصد اشتغال ثبت شده است.
در این جلسه گزارش عملکرد جذب تسهیلات مشاغل خانگی و تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری استان در سال ۱۴۰۰ ارائه و درخصوص نحوه جذب باقیمانده این تسهیلات بحث و تبادل نظر شد.