پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از افزایش بیش از ۴۰ درصدی ظرفیت اینترنت بینالملل خبر داد و گفت: ترانزیت داده در کشور از مرز ۶ ترابیت بر ثانیه عبور خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شرکت ارتباطات زیرساخت، امیر محمدزاده لاجوری در پیامی به مناسبت سالگرد تاسیس شرکت ارتباطات زیرساخت آورده است: « برقراری ارتباطات بینالمللی و داخل کشور از طریق زیرساخت شبکه ملی اطلاعات انجام میپذیرد. از لایه هستهی زیرساخت شبکه ملی اطلاعات به عنوان شبکه مادر مخابراتی نیز تعبیر میشود، شبکهای که بر اساس تدابیر مقام معظم رهبری، از موضوع آزادسازی و خصوصیسازی مستثنا و بر عهده دولت گذاشتهشده و از سال ۱۳۸۶ سرمایهگذاری، مالکیت و مدیریت آن در قالب شرکت ارتباطات زیرساخت احیا شد.
نیمه مردادماه سالروز تاسیس این شرکت است؛ بنیانی که تسهیلکننده و حافظ یکی از ارزشمندترین داراییهای مردم یعنی اطلاعات و دادههای ارتباطی آنهاست.
شرکت ارتباطات زیرساخت تنها متولی شبکههای مادر مخابراتی و ارتباطی در کشور است؛ شرکتی که دارای حداقل ۷۰ هزار کیلومتر فیبر نوری، ۳۰۰ ایستگاه فیبر نوری، ۳۴ ترابیت بر ثانیه ظرفیت انتقال، و ۲۴ ترابیت بر ثانیه ظرفیت IXP است، اما با این همه، نیازمند تحول است. ما گامهای نخست این تحول را برداشتهایم و با امید به خداوند متعال اجرای این تحول اساسی را در ۲ سال پیش رو تسریع خواهیم کرد. برخی از مظاهر این تحول عبارتند از:
افزایش ظرفیت انتقال تا ۱۲۰ ترابیت بر ثانیه: از ابتدای تشکیل شرکت زیرساخت تا ابتدای دولت سیزدهم ظرفیت انتقال کشور به حدود ۳۰ ترابیت بر ثانیه رسید. در دولت سیزدهم با تکیه بر توانمندی شرکتهای دانشبنیان داخلی این ظرفیت را در طول ۴ سال به ۱۲۰ ترابیت بر ثانیه افزایش خواهیم داد. در گام نخست اجرای این طرح، تا پایان سال ۱۴۰۱ ظرفیت انتقال کشور از حدود ۳۰ ترابیت بر ثانیه به حداقل ۶۰ ترابیت بر ثانیه افزایش خواهد یافت.
تبدیل شدن به مرکز ترانزیت منطقه: ظرفیت ترانزیت ترافیک داده تا مرداد ۱۴۰۰ به ۱.۳ ترابیت بر ثانیه رسیده بود و اکنون در آستانه یکسالگی دولت، با رشد تقریبا ۷۷ درصدی به ۲.۳ ترابیت بر ثانیه افزایش یافته است و پیشبینی میشود تا پایان دولت سیزدهم ترانزیت داده در کشور از مرز ۶ ترابیت بر ثانیه عبور کند. با ایجاد کریدور ترانزیت شرق به غرب و جنوب به شمال تحولی اساسی در حوزه ترانزیت داده و امنیت منطقه رخ خواهد داد. تبدیلشدن به تامینکننده اصلی اینترنت برخی از کشورهای همسایه از دیگر اقدامات راهبردی این شرکت در سال گذشته بوده است.
مهندسی ترافیک داخل و بینالملل: یکی از نیازهای اصلی شبکه کشور از لایه دسترسی تا لایه هسته، توسعه شبکه بر اساس مهندسی ترافیک است. در حال حاضر برای انتقال اطلاعات بین دو نفر در یک شهر لازم است درخواست به تهران و در مواقعی به خارج از کشور منتقل و جواب آن مجددا از همین مسیر به فرد دوم منتقل شود. این مدل منجر به افزایش هزینه، کاهش سرعت و تجربهی نامناسب کاربری شده است. لازمهی ارتباطی پایدار و پرسرعت، افزایش هماهنگی و کیفیت ارتباطات در هر سه لایهی دسترسی، تجمیع و هسته است که اکنون به ترتیب بر عهده اپراتورهای ثابت و سیار، شرکت مخابرات ایران، و شرکت ارتباطات زیرساخت است. وجود هر تنگنایی در هر سه لایه بر شبکه ارتباطاتی مردم تاثیر منفی خواهد گذاشت. هدف مهندسی ترافیک داخل، توزیع دادهها در سراسر کشور و محلیسازی ارائه خدمات ارتباطی و محتوایی به مردم است. این موضوع در حوزه بینالملل نیز صادق است.
راهاندازی قطب مراکز داده: یکی از طرح های بزرگی که در دولت سیزدهم آغاز شده است راهاندازی قطب مراکز داده در حداقل ۳ نقطه از کشور است. در این ۳ نقطه مراکز دادهای با حداقل ۳۰۰۰ رک با مشارکت حداقل ۵ شرکت خصوصی راهاندازی خواهد شد. این مراکز به توزیع و محلیسازی ترافیک در کشور و کاهش وابستگی به مراکز داده در تهران کمک خواهد کرد.
طرح های بهسازی و نوسازی: از اقدامات ضروری و فوری دولت سیزدهم لزوم اجرای سریع پروژههای بهسازی و نوسازی شبکه با هدف مقابله با فرسودگی شبکههای مادر مخابراتی است. افزایش هزینههای بخش ارتباطی در سالیان گذشته منجر به کاهش سرمایهگذاری در توسعه شبکه به ویژه در حوزهی برق و نیرو گشته است. توسعه و نوسازی شبکه سوئیچ در ۳۵ نقطه از کشور، توسعه شبکهی IP، راهاندازی مرکز سوم، بهسازی شبکه برق زیرساخت، و تنوعبخشی به مسیرهای ارتباطی با هدف ارتقای پدافند غیرعامل از پروژههای مهم شرکت زیرساخت در دو سال آینده است.