پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران: سیل هفتم مرداد چالوس که بر اثر بارندگی شدید در ارتفاعات و ذوب یخچالها رخ داده ، هشداری جدی است تا سیلابهای یخچالی را جدی بگیریم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران؛محمدابراهیم یخکشی گفت: ترکیب بارش شدید در ارتفاعات کلاردشت و حرکت و ذوب یخچالها سبب شد تیپ متفاوتی از سیل در چالوس شکل بگیرد که در نظر گرفتن ملاحظات برای آمادگی در مواجهه با این سیلابها را ضروری میکند.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران با بیان اینکه ساختار سیلاب چالوس متفاوت از سیلابهای معمول رودخانهای بود، افزود: سیل اخیر چالوس در شاخه انگوران-واسپول بر اثر بارش شدید ۴۰ میلیمتری طی یک ساعت در ارتفاعات یخچالی منطقه دلیر شهرستان چالوس و همچنین حرکت و ذوب یخچالها به صورت توامان بود.
او ادامه داد: از ویژگیهای این سیلاب دِبی بالا و همچنین آورد رسوبی بسیار زیاد به صورت جریان توامان آب و مواد جامد است. جریان آب و رسوب در مسیر جاری شدن سیل، مجاری قدیمی رودخانههای موجود را پر میکند و انباشت رسوب حتی به میزان سه متر و بیشتر در زمینهای اطراف رخ میدهد که همین اتفاق در رودخانه چالوس نیز افتاد و حجم بالای خسارت را رقم زد.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران گفت: تخمین اولیه از آورد رسوبی متاثر از سیل اخیر چالوس حدود ۱۰ میلیون متر مکعب است که در طول مسیر رودخانه از ارتفاعات دلیر تا ۵۰ کیلومتر پایینتر و مناطق پاییندست نهشته شده است.
یخکشی با تاکید بر این که این تیپ سیلابها به دلیل آثار تخریبی کلی و سراسری در مسیر میبایست مورد توجه باشند، افزود: رفتار چنین سیلابی با ضوابط موجود در رودخانه و سیلابهای مبتنی بر روانآب ناشی از بارش همخوانی ندارد؛ بنابراین لازم است در مناطق مستعد وقوع چنین سیلابهایی، ضوابط جدیدی از مدیریت رودخانه و حریم و ضوابط کاربریها شکل بگیرد و علاوه بر ضوابط اشاره شده، سیستمهای هشدار محلی تعبیه شود.
او گفت: در سه ناحیه مازندران یعنی محدوده رودخانه چالوس، کلاردشت و ارتفاعات دوهزار و سههزار استعداد وقوع چنین سیلابهایی وجود دارد. به همین دلیل با توجه به وجود مناطق مسکونی و تاسیسات زیربنایی در پاییندست، میبایست اقداماتی مانند وضع ضوابط جدید و نیز اجرای برخی مؤلفههای مدیریت سیلاب همچون ایجاد سیستم هشدار سیل و مدیریت و تلهاندازی رسوب در دستور کار قرار گیرد.