پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت: نوسانات اقتصادی، نبود اعتبارات کافی و تخصیص اعتبار در قالب اوراق از دلایل اصلی تاخیر در مرمت این بنای تاریخی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان ؛ ابراهیم جلیلی افزود : یخدان این اثر تاریخی که با بیش از شش متر در عمق زمین قرار گرفته، به طور کامل سالم است و دیواره بین یخدان و گنبد نیز بر اثر ریزش برف و باران آسیبی ندیده است.
جلیلی با بیان اینکه در این اتفاق گنبد سایهانداز اثر برای جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب به یخ داخل یخدان فرو ریخت، گفت: با وجود نبود اعتبارات کافی، در نخستین اقدام حصارکشی بنا به طول ۱۳۰ متر، تهیه فتوگرامتری (مستند نگاری وضع موجود) بنا، تهیه طرح آسیب شناسی و ایجاد نگهبانی با اعتباری حدود ۲۰۰ میلیون تومان انجام شد.
وی با تاکید بر اینکه همزمان با فروریختن گنبد یخدان میرفتاح، ۷۶۰ اثر تاریخی در کشور فرو ریختند یا دچار آسیب شدند، تصریح کرد : برای مرمت و بازسازی تمامی این بناها اعتباری از محل اعتبارات مدیریت بحران، تخصیص یافت، اما برای مرمت یخدان میرفتاح هیچ اعتباری از این محل تخصیص پیدا نکرد.
جلیلی با بیان اینکه اتکای ما برای مرمت این بنای تاریخی تنها اعتبارات استانی بود، تاکید کرد: سال ۹۹ از محل اعتبارات سال ۹۸، آواربرداری، تخریب و جداسازی الحاقات، تخریب پایههای فرسوده استحکامبخشی پایههای بیرونی بنا، ساخت قالب، تخلیه و حمل آوار به بیرون از محوطه انجام شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت : همچنین از محل استانی و ردیف متوازن، ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار مصوب شد که خاک برداری، استحکام بخشی بدنه و پایههای بیرونی و ایجاد رینگ خارجی به عمق ۲ متر و شعاع ۴۸ متر انجام شد.
وی افزود : سال گذشته از محل اعتبارات ملی ۶۰۰ میلیون تومان در قالب اوراق به مرمت بنا تخصیص یافت و به دنبال آن قراردادی به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان با پیمانکار ذیصلاح مرمت منعقد شد.