موفقیتی برای محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد
تولید و اختراع پودر ماء الشعیرِ طبیِ موثر در درمان کهیر
محققان دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به تولید و اختراع پودر ماء الشعیر طبی موثر در درمان بیماریهای کهیر شدند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با
بیان اینکه این محصول براساس آموزههای طب سنتی ایرانی تهیه شده است، افزود: این ترکیب دارویی با نوشیدنی که در حال حاضر تحت عنوان ماءالشعیر شناخته میشود تفاوت اساسی دارد و صرفا در نام مشابه هستند.
دکتر علیرضا درخشان افزود: بطور کلی در متون طبی ایران، ترکیب دارویی که تحت عنوان ماءالشعیر طبی شناخته میشود، یک ترکیب دارویی بسیار پرکاربرد است و به عنوان یک داروی ضد التهاب، در طیف وسیعی از بیماریها کاربرد داشته است.
وی در مورد کارآیی و نحوه استفاده این داروی مفید گفت: این دارو در واقع در یک فرایند علمی فرموله و استانداردسازی شده و برای استفاده راحتتر و ماندگاری طولانیتر این دارو که در ابتدا به صورت مایع تهیه میشود، به شکل پودر تهیه و عرضه شده است.
عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه پودر ماء الشعیر علاوه بر ثبت اختراع ملی، فرایند ثبت بین المللی آن نیز در حال انجام است، تصریح کرد: این دارو که در حال حاضر به شکل نیمه صنعتی تولید شده است تا دو ماه آینده به مرحله تولید انبوه و صنعتی خواهد رسید.
به گفته وی، این دارو مجوز سازمان غذا و دارو یا IRC را در ۲ محور فرآورده طبیعی و فرآوردههای طب سنتی اخذ کرده و دارای پروانه تولید است و تولید صنعتی آن و ورود به بازار دارویی هم تا اواخر تابستان انجام خواهد پذیرفت.
دکتر درخشان افزود: این پودر ابتدا تولید آزمایشگاهی شد و یک مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی این دارو در بیماران مبتلا به رینیت آلرژیک یا آبریزش حساسیتی بینی که بیشتر بصورت فصلی بروز پیدا میکند، انجام گرفت که در مقایسه با داروی فکسوفنادین تاثیرخوبی از آن مشاهده و نتایج آن در یک ژورنال معتبر منتش شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه در ادامه روند تحقیقات علمی روی این دارو و گسترش کاربردهای آن مطالعات دیگری نیز طراحی شده و در حال اجراست، افزود: قرار است اثرات این دارو در مدل بیماری کولیت اولسروز که از جمله بیماریهای التهابی رودهای است، سنجیده شود که این مطالعه تصویب شده است و به زودی اجرای آن آغاز میشود.
وی به مطالعه مصوب دیگری هم اشاره کرد و گفت: در پایان نامه یکی دیگر از دانشجویان پزشکی، سنجش پودر ماءالشعیرطبی برای درمان پروکتیت یا التهاب راست روده در بیماران مبتلا به سرطانهای لگنی انجام خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: این دارو حاصل فرمولاسیون و فرآوری بر روی دانههای جو است، شکل فعلی دارو قابلیت ماندگاری بالایی دارد، قابلیت جابجایی و مصرف سالم تری دارد و این موارد اقتضا میکند که به سمت صنعتی کردن و استانداردسازی دارو در قالبهای مدرن برویم.