پخش زنده
امروز: -
۹۰ درصد نوزادان استان همدان با شیر مادر تغذیه میشوند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان ؛
مدیر سلامت جمعیت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه غذیه با شیر مادر زیر بنای بقا و سلامت کودک است گفت: شیر مادر تغذیهای بی نظیر و بدون جایگزین برای رشد و تکامل کودک فراهم میکند.
وی افزود: کودکانی که با شیر مادر تغذیه میشوند دارای ضریب هوشی بالاتر، تکلم روانتر، ارتباط عاطفی قویتر با مادر و تربیت پذیری بهتر هستند.
همچنین میزان بروز سرطان پستان، تخمدان، دهانه رحم و پوکی استخوان، سنگ کیسه صفرا، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی در مادرانی که نوزاد را با شیر خود تغذیه میکنند کمتر است.
شهلا نوری افزود: ترکیب شیر مادران دارای نوزادان نارس با مابقی مادران متفاوت است همچنین بهترین تغذیه برای نوزاد نارس، شیر مادر خودشان است چراکه سبب تقویت سیستم ایمنی بدن آنها میشود.
ترکیب شیر مادر بر حسب سن شیر خوار و تغییر نیازهای او حتی در هر وعده غذایی تغییر میکند یعنی ترکیب شیر مادر در زمان صبح، ظهر و شب متفاوت است.
مدیر سلامت جمعیت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد:هنگام بروز بیماری برای مادر، ترکیب شیر او تغییر کرده و به دفاع کودک علیه بیماریها کمک میکند.
به گفته وی اگر مادر با آگاهی کافی و شناخت دقیق وارد فرایند بارداری و زایمان شود در شیر دهی فرزند خود موفق خواهد بود بنابراین شرکت مادران در کلاسهای آمادگی زایمان و کلاسهای مشاوره شیر دهی و کسب آگاهی بسیار حائز اهمیت است.
ارتباط پوستی اولیه نوزاد با مادر در یک ساعت اول تولد، برای نوزاد و مادر بسیار مفید است چرا که حس دمای بدن نوزاد از نظر روحی و عاطفی برای نوزاد آرامش بخش و از نظر تغذیهای بسیار مناسب است.
وی گفت: در بیمارستانهای این استان تماس پوست با پوست از بدو تولد برقرار و با آموزش نحوه تداوم شیردهی به نوزاد، زمینه تغذیه نوزاد با شیر مادر در ساعات اولیه تولد فراهم میشود.
مدیر سلامت جمعیت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان خاطر نشان کرد:مادران نیاز حمایت در راستای دریافت خدمات بهداشتی، درمانی و حمایت در محل کار و جامعه به منظور تغذیه شیر خوار خود با شیر مادر دارند که این فرایند «تشکیل زنجیره گرم حمایت و پشتیبانی» نامیده میشود.