پخش زنده
امروز: -
14 عنوان اثر با موضوع «محرم و امام حسین (ع)» به مناسبت ایام عزاداری سید و سالار شهیدان(ع) معرفی میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما همزمان با محرم سال ۱۴۴۴هجری قمری ، 14 عنوان اثر با موضوع «محرم و امام حسین (ع)» که به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر شده است، به شرح ذیل معرفی میشود:
کتاب «امام حسن (ع) و امام حسین (ع) در روایات اهل سنت»
این اثر به قلم مهدی اکبرنژاد در ۲۶۰ صفحه منتشر شده و تاکنون ۲ مرتبه روانه بازار نشر شده است.
نوشتار حاضر تلاشی در جهت معرفی شخصیت امام حسن (ع) و امام حسین (ع) بر اساس روایات اهل سنت است که بیشتر آنها در کتابهای معتبر و مورد قبول آنها ثبت شده در این اثر، مهمترین روایت در توصیف شخصیت این بزرگوار و نیز روایات تفسیری و غیر تفسیری است که به ترتیب در فصول مجزایی ذکر شده است.
کتاب «سبک زندگی حسینی»
این اثر به قلم رضا فرهادیان در ۲۰۸ صفحه منتشر شده است.
کتاب حاضر بر اساس منابع معتبر نمای کلی از سبک زندگی حسینی را در سه بخش فردی خانوادگی و اجتماعی ترسیم کرده و مفاهیم بالا را در هر سه حوزه توضیح میدهد.نویسنده در فصل اول این اثر، به بیان سبک زندگی حسینی در ساحت فردی پرداخته است.در فصل دوم این اثر، سبک زندگی حسینی در ساحت خانواده مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته که از جمله مباحث این فصل میتوان به سبک زندگی خانوادگی امام حسین (ع)، تکریم و احترام همسر، فرزندان در نگاه آن حضرت اشاره کرد.
سومین فصل از این کتاب، به ساحت اجتماعی و سیاسی از سبک زندگی حسینی میپردازد و تولی و تبری، امر به معروف و نهی از منکر، عدالت خواهی، خدمت به مردم و وحدت آفرینی از مباحث این فصل است.
کتاب «رسالت خواص»
این اثر به قلم سید احمد خاتمی در ۱۴۴ صفحه منتشر شده که تابحال ۱۵ بار روانه بازار نشر شده است.
«رسالت خواصّ» تبیین بیانات مقام معظّم رهبری درباره نقش خواص در نهضت عاشورا، و ضرورت عبرت آموزی و رویکرد جامعه به ارزشهای اسلامی است. عبرت آموزی در قرآن و روایات، ارتجاع، عوامل زمینه ساز حادثه عاشورا، افول غیرت دینی، کوتاهی خواصّ از ادای وظیفه، رنگ باختن معنویت، عوامل چرخش از موضع حق، از مباحث این کتاب بهشمار میرود. ضمیمه کتاب، مجموعه بیانات مقام معظّم رهبری (مدظلّه) است که در این موضوع ایراد شده است.
کتاب «کربلا نقشه راه»
این اثر به قلم محمدتقی رهبر در ۴۳۲ صفحه منتشر شده است.
این کتاب به بخشی از تاریخ حیات مقدس سیدالشهدا (ع) و فدائیان حضرت پرداخته و همچنین به مباحث امام حسین (ع)، قرآن و امام حسین (ع)، دفاع از ولایت، عاشورا و مهدویت و ... اشاره کرده است.کربلا نقشه راه است به سوی معبد آزادگی و رهایی مستضعفان از سلطه مستکبران که رنج همیشگی انسان بوده است.
راهی به انتخاب مرگ سرخ و پشت کردن به زندگی سیاه ذلت و حقارت اولاد آدم. گفتمان عاشورا روایت سپیده مبارک عدالت و سرفصل کرامت و وراثت عبادالله صالحین و نقطه پایان جهل و جهود است.
کتاب «ردپای خورشید امام حسین از ولادت تا شهادت»
این اثر به قلم مهدی محدثی در ۱۷۶ صفحه منتشر شده که تاکنون هشت مرتبه روانه بازار نشر شده است.
معرفی کتاب
آن چه تاریکیها را میزداید، ظلمت را در هم میشکند و به همه چیز و همه کس قابلیت دیده شدن میدهد، نور و روشنایی است؛ خورشید منبع عظیم این روشنایی است که پس از پایان شبی سیاه، با طلوع نویدبخش خود، صبحی سپید را به هستی هدیه میکند...
امام حسین (ع) خورشیدی عالمتاب است که در روزگار سیاه یزید درخشید، اما دیو سیرتان خواستند به خیال خام خود، جلوی روشنگری او را بگیرند و....
خورشید را سر بریدند و بر نیزه کردند؛ غافل از آن که خورشید هر چه بالاتر رفت، پرتو پرفروغ آن، از کوچه پس کوچههای کوفه گذشت و شام و حجاز و سپس دنیا را روشن کرد....
اثر حاضر، «ردّ پای خورشید» را در دو فصل پی گیری کرده است: از ولادت تا امامت؛ از امامت تا شهادت.
کتاب «امام حسین و قرآن»
این اثر مجموعه مقالات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است که تاکنون در هشت نوبت به جاپ رسیده است.معرفی کتاب
در این کتاب به بیان سیمای امام حسین (ع) و اهداف آن عزیز و مسائل کربلا و صحنههایی که پیش آمد از جهاد، تصمیم، عشق، ایمان، خلوص و شهادت تا نماز، پذیرش عذر و توبۀ حُر تا پیشگامی حضرت در فرستادن فرزندش قبل از دیگران به میدان نبرد ارائه شده است. همچنین آیاتی که حضرت از آغاز سفر تا کربلا تلاوت فرمودند و وفاداری یاران و امثال آن را که صدها آیه قرآن به آن اشاره دارد، در قالب قرآن مطرح شده است.
کتاب «قمه زنی زخمی بر چهره تشیع»
این کتاب اثر محمدعلی افضلی در ۱۴۶ صفحه منتشر شده است.
این نوشتار، بعد از بررسی سیر و منشاء پیدایش قمه زنی، به تبیین ادله عدم جواز قمهزنی پرداخته و کوشیده تا ادعاهای مدافعان این پدیده را ارزیابی و نقد کند و بخشی از آسیبهای قمه زنی در عرصههای مختلف را بررسی کرده است.
کتاب «قمه زنی آبروداری یا آبروریزی شیعه»
این پژوهش به قلم محمود یزدانی در ۱۳۶ صفحه منتشر شده و چهار مرتبه به چاپ رسیده است.
در ایام عزاداریِ سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) ـ به ویژه عاشورا ـ برخی از عزاداران، «قمه» میزنند.
بازتاب این صحنهها خصوصاً در سالهای اخیر در رسانههای بین المللی، ماهوارهها و در مقابل چشم میلیونها انسان در جهان به تبلیغاتی علیه شیعه تبدیل شده است.
اثر حاضر، موضوع فوق را در این فصلها بررسی کرده است:
موافقان و مخالفان قمه زنی، نظریات فقها در این باره، تحلیل قمه زنی و نتایج آن، راهبرد دین در برخورد با اعمال تمسخرآمیز، دیدگاه دین درباره قمه زنی، بازتاب قمه زنی در رسانههای خبری و اینترنت، نظریات و فتاوا درباره قمه زنی و بازتاب آن.
کتاب «کاروانی با سیزده کجاوه»
این اثر به قلم محبوبه زارع در ۱۳۹ صفحه منتشر شده که تا کنون چهار مرتبه روانه بازار نشر شده است.
این اثر تجلیگاه سیزدهگانه مادران عروج است: آمنه، خدیجه، فاطمه، بنت اسد، زهرا، شهربانو، فاطمه بنت الحسن، حمیده، نجمه، خیزران، سمانه، حدیثه و نرجس هستند که با ایثار و ایمان و عفت خود پیامبر عظیمالشأن و دوازده امام معصوم را به جامعه بشری هدیه کردند. نویسنده از این مادران و سیره و زندگی و رفتار و اخلاق خانوادگیشان سخن میگوید و با آنها حرف میزند و با روایتی دلکش زندگی و حقیقت آسمانیشان را ترسیم مینماید.
کتاب «جلوههای عرفانی نهضت حسینی»
این اثر به قلم محمدامین صادقی ارزگانی در ۳۹۶ صفحه منتشر شده که پنج نوبت چاپ مورد استقبال قرار گرفته است.
عاشورا، نهضتی درس آموز و عمیق است که اندیشوران از مذاهب و نحلههای گوناگون با علاقه فراوان، جنبههای مختلف آن را کاویده و از منظر فقهی، فلسفی، کلامی، تاریخی، اجتماعی و تربیتی بدان نگریسته اند. اما بی تردید یکی از جنبههای این قیام جاوید، سویه عرفانی آن است؛ یعنی در حادثه کربلا آموزههای دلانگیز عرفانیِ نابی پدید آمده که هر کدام در سازندگی و عروج انسان نقش اساسی دارد.
این اثر در چهار بخش جلوههای بصیرت، معرفت عشق، محبت زیباییها و اسرار جاودانگی تألیف شده است.در هر کدام از این بخش ها، مبانیِ عرفان مثبت و نیز سیر و سلوک الهیِ افرادِ قافله عشق، به ویژه امام حسین (ع) تبیین شده است.
کتاب «اسرار نهضت امام حسین (ع)»
این اثر به قلم آیت الله کلباسی اشتری در ۲۷۲ صفحه منتشر شده است.
این کتاب، اثری گرانسنگ در بیان نکتههایی از تاریخ نهضت امام حسین (ع) است و تحلیل قسمتهایی از آن با استناد به آیات قرآن کریم و احادیث اهل بیت (ع) است؛ مؤلف در این اثر درسهای عبرتآموز قیام عاشورا را تبیین کرده است و تلاش دارد نوع نگرش مردم به این واقعه بزرگ را با بصیرت همراه کند.
مؤلف در جایجای کتابها و رسائل خود همواره بر استفاده همزمان از معارف وحیانی و آموزههای عقلی تأکید داشته است، تا اندیشههای دینی را به شکل جامع و علمی تبیین کند.
کتاب «سیمای حسین (ع)»
این اثر به قلم آیت الله کریمی جهرمی در ۱۷۶ صفحه تألیف شده که تا کنون دو مرتبه منتشر شده است.
سیمای پرفروغ امام حسین (ع) قرن هاست که با زبان و قلم بسیاری از مردم جهان با مذاهب و ادیان مختلف ترسیم میشود و عظمت و شکوه مندی آن را میستایند. این سیما برای همیشه روزگاران، آینة تمام نمای حیات طیبه و زندگانی عزت مدارانه است. اما آنچه که بیش و پیش از همه دل پذیر است سخن خدا و پیشوایان دین است، لذا اثر حاضر، این چهرة تابناک را از منظر وحی، پیامبران و امامان و نیز اصحاب و یاران امام حسین (ع) با مددجویی از منابع کهن تاریخی و روایی معرفی میکند.
کتاب «پیشوای شهیدان»
این اثر به قلم اثر آیت الله سیدرضا صدر و به کوشش سیدباقر خسروشاهی در ۴۴۴ صفحه منتشر شده که تا کنون چهارده مرتبه روانه بازار نشر شده است.
این کتاب روایت لحظه لحظه هجرت امام حسین (ع) از مدینه به مکه و از عرفات به قربانگاه نینوا است که در واقع روایت هجرت غریبانه از مدینه به خانه خدا شهادت امام (ع) و یارانش در روز عاشوراست.
گزارش هنگامه نبرد، غریو فتح و چگونگی عشق بازی که حسین در آن محاسن به خون خضاب کرد.
بر اساس مطالب کتاب، در تاریکترین روزگار بشری، در تیرهترین روز جهان، رادمری مصمم و فداکار، برای نجات بشر به پا خاست و همه نیروی خود را در این راه به کار برد. از همه چیز خود دست کشید و هستی خویش را فدا کرد.
کتاب «سیره معصومین در بزرگداشت امام حسین (ع) و عاشورا»
این اثر به قلم مهدی اکبرنژاد و پیمان صالحی در ۲۰۸ صفحه منتشر شده است.
این نوشتار، پژوهشی درباره این سیره با استناد به منابع معتبر و دسته اول روایی به تاریخی است.
به گواهی تاریخ، مهمترین حوادث جهان پس از گذشت اندک زمانی، کهنه میگردد و نام بزرگترین قهرمانان و نام آوران دنیا پس از چندی به فراموشی سپرده میشود و چنانچه گاهی هم بر زبان آورده شود چندان تأثیری در دلها ایجاد نمیکند؛ امّا سالها و سدهها از پی هم میآیند و حماسه نینوا، مکرّر در مکرّر و نسل به نسل، هم چنان شورانگیز ادامه یافته و منتقل میشود؛ حادثهای که پس از گذشت بیش از هزار و سیصد سال هنوز شور میآفریند، تحرّک ایجاد میکند و ملتها را به خروش درمی آورد.