پخش زنده
امروز: -
ذبح غیر بهداشتی از عوامل شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که باید در ذبح قربانی های ایام محرم، بهداشت فردی و عمومی را رعایت کرده و ذبح در کشتارگاههای دام انجام گیرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز زنجان؛ محمدباقر حاج کاظمی، مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: یکی از سنتهایی که در کشور ما با اقبال زیادی روبهرو است قربانی کردن حیواناتی نظیر گاو و گوسفند برای ادای نذر به صورت سنتی در مقابل عزاداران و دستههای عزاداری در ماه محرم است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان تاکید کرد: ذبح غیربهداشتی دام در معابر عمومی، تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب شده و توصیه نمیشود و با توجه به توصیههای اکید ستاد کرونای استان، انتظار میرود که از ذبح دام در معابر خودداری شده و بجای آن ذبح به صورت نیابتی و یا ذبح فقط در کشتارگاههای دام استان انجام گیرد.
وی با اشاره به این که برخی علایم بیماری را فقط کارشناسان دامپزشکی تشخیص میدهند، ادامه داد: اگر شهروندان دام خریداری شده را برای ذبح به کشتارگاه ببرند، ناظران بهداشتی و شرعی آمادگی دارند که در همه مراحل ذبح نظارت داشته و اگر اندام و یا لاشه مشکل داشته باشد، اصلاحسازی یا سایر راهنمائیهای لازم را انجام دهند.
حاجکاظمی تاکید کرد: حین ذبح باید همه ضوابط بهداشتی از جمله پوشیدن دستکش، چکمه و لباس مناسب را رعایت شود.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان ادامه داد: یکی از مهمترین مسائلی که شهروندان باید مد نظر قرار دهند این است که لاشه دام قربانی شده قبل از مصرف باید ۲۴ ساعت در قسمت یخچال (نه فریزر) قرار بگیرد، چراکه طی این مدت دمای یخچال، اسیدیته گوشت را بالا میبرد و همین موضوع باعث میشود که میکروب بیماریهای احتمالی از جمله تب کریمه کنگو از بین برود.
حاجکاظمی با تاکید بر اینکه ذابحان بعد از اتمام کار باید همه وسایل خود از جمله کارد و سینی را با شویندههای قوی (از جمله وایتکس) و آب جوش بشویند، خاطرنشان کرد: متاسفانه علایم بیماری تب کریمه کنگو که بیماری مشترک بین انسان و دام است به راحتی قابل تشخیص نیست و فقط با رعایت ضوابط بهداشتی میتوان جلوی شیوع آن را گرفت.