پخش زنده
امروز: -
مردم لرستان همزمان با سراسر کشور در سوگ امام سوم شیعیان جهان اشک ماتم می ریزند و در غم شهادتش بر سر و سینه می زنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز لرستان، مردم لرستان همزمان با سراسر کشور در سوگ امام سوم شیعیان جهان اشک ماتم می ریزند و در غم شهادتش بر سر و سینه می زنند.
مردم خرم آباد در روز عاشورا گرد هم آمدند و شور حسینی برپا کردند.
عاشورا
عاشورا دهمین روز ماه محرم است و به دلیل شهادت امام حسین (ع) و یارانش در همین روز در سال ۶۱ هجری قمری به این نام خوانده شده است. در این روز امام حسین (ع) و ۷۲ تن از یارانش با لب تشنه به شهادت رسیدند.
برای این که قدر و منزلت عاشورا برایتان روشن شود کافی است بدانید که امام حسین(ع) فرموده است: «مرگ با عزت بهتر از زندگی با ذلت است».
معنی عاشورا چیست؟
عاشورا از ریشه «عشر» به معنی ۱۰ و دهم است. عاشورا در زبان عبری به دهمین روز ماه تشری (یکی از ماههای یهودی) گفته میشود. عاشورا به دهمین روز ماه محرم گفته میشود و علت این نامگذاری به خاطر اتفاقاتی است که در این روز در سال ۶۱ هجری قمری بر امام حسین (ع) و یاران و اهلبیتش افتاد و در صحرای کربلا به دست سپاه عمر بن سعد به شهادت رسیدند و زنان و بچهها به اسارت برده شدند.
روز عاشورا در بسیاری از کشورهای شیعهنشین از جمله ایران، عراق، افغانستان، پاکستان و هند تعطیل رسمی است.
خلاصه واقعه عاشورا
بعد از مرگ معاویه در سال ۶۰ هجری قمری پسرش یزید بن معاویه خود را خلیفه معرفی کرد و از مردم بیعت گرفت. او بعد از رسیدن به خلافت نامهای به والی مدینه نوشت و از او خواست تا از بزرگان قریش و افرادی همچون امام حسین(ع) برای او بیعت بگیرد. امام حسین(ع) با شنیدن این درخواست والی مدینه از بیعت کردن امتناع کرد و از مدینه راهی شهر مکه شد. یزید با شنیدن این خبر مزدوران خودش را برای به قتل رساندن امام در مکه راهی این شهر کرد.
همزمان با این وقایع بود که مردم کوفه نامههای متعددی برای امام حسین(ع) فرستادند و از ایشان خواستند تا به کوفه بیاید تا با او بیعت کنند. امام برای اطمینان از تصمیم کوفیان پسرعمویش مسلم بن عقیل را به عنوان سفیر به این شهر فرستاد. مسلم وقتی به کوفه رسید به امام نامه نوشت و به ایشان اطمینان داد.
امام حسین (ع) که از سوء قصد یزید به جان خودش باخبر شده بود برای حفظ حرمت خانه خدا مناسک حج خود را نیمه رها کرد و در روز هشتم ذیالحجه سال ۶۰ هجری راهی کشور عراق و شهر کوفه شد. این در حالی بود که عبیدالله بن زیاد از طرف یزید راهی کوفه شده بود و بزرگان این شهر را از تصمیمشان برای بیعت با امام حسین (ع) منصرف کرده بود و مسلم بن عقیل را هم به شهادت رسانده بود.
امام حسین (ع) پیش از رسیدن به کوفه در کربلا به محاصره نیروهای عمر بن سعد در آمد. عمر بن سعد به امام پیشنهاد داد که یا با یزید بیعت کند و یا این که کشته میشود. اینچنین بود که در روز دهم محرم سال ۶۱ هجری قمری امام و ۷۲ تن از یارانش با لب تشنه به شهادت رسیدند و اهلبیت ایشان به اسارت برده شدند.
لحظه به لحظه با وقایع عاشورا
حسین بن علی(ع) روز دوم محرم به کربلا رسید و روز سوم عمر بن سعد با ۴۰۰۰ نفر در کربلا اردو زد. در روز هفتم محرم آب را بر حسین(ع) و همراهانش بستند و در نهم محرم، شمر با ۴۰۰۰ نفر و نامهای از طرف عبیدالله بن زیاد وارد کربلا شد. او در این نامه به عمر بن سعد دستور داده بود با حسین بجنگند و او را بکشند و اگر این کار از دوست او برنمیآید، فرماندهی را به شمر واگذارد.
جایگاه عاشورا در فرهنگ شیعه
روز عاشورا در بین شیعیان بزرگترین روز برای سوگواری و عزاداری است. این در حالی است که دشمنان اهلبیت(ع) این روز را خجسته میدانند و در آن به شادی میپردازند.