پخش زنده
امروز: -
در براورد اولیه خسارات سیل در چهارمحال و بختیاری نزدیک به ۱۰هزار میلیارد تومان ارزیابی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به اینکه حدود ۸۰ درصد مساحت این استان کوهستانی است و شیب زیادی دارد میطلبد برای جلوگیری از سیلاب و جمعآوری روانابها فعالیتهای آبخیزداری در این استان تقویت شود.
علی حیدری افزود: یکی دیگر از نیازهای مهم استان اختصاص ماشینآلات راهداری و امدادی است و علاوهبر آن ماشینآلاتی که در حال حاضر در اختیار این استان قرار دارد بسیار فرسوده بوده و نیازمند نوسازی است.
وی ادامه داد: ناپایداری ترانشهها در محورهای مواصلاتی از دیگر چالشهای این استان به شمار میرود و این ترانشهها به حدی ناپایدار است که با کوچکترین حادثهای فرو میریزد.
سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری در ادامه به خسارتهای وارده از سیلاب اشاره کرد و گفت: سیلاب هفته گذشته ۲۶۷ میلیارد تومان خسارت در بخش زیرساختهای آب، برق و گاز ایجاد کرده است.
حیدری ادامه داد: در بخش کشاورزی نیز سیلاب به یک هزار و ۱۷۴ هکتار از فعالیتهای زراعی و ۵۹۵ هکتار از باغات استان آسیب وارده است.
وی اضافه کرد: همچنین چهار هزار و ۱۰۰ راس دام سبک و ۲۰ راس دام سنگین، یک هزار و ۹۶۷ تن ماهی قزلآلا و ۵۲۰ هزار بچهماهی در سیلاب تلف شد.
حیدری با اشاره به اینکه سیلاب ۱۰ کیلومتر از مساحت مناطق حفاظت شده استان را تخریب کرد، اضافه کرد: همچنین ۱۱۵ بند خاکی استان پر از گل و لای شد و سه هزار سازه سنگی و ملاتی استان آسیب دید.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ۸۰۰ کیلومتر از جادههای آسفات و شنی استان تخریب شده است، اظهار داشت: همچنین ۴۰۰ دستگاه ابنیه فنی مجاور محورهای مواصلاتی استان نیز آسیب دیده و ۲۰۰ کیلومتر از راههای استان از گل و لای پر شده بود که با کمک نیروهای راهداری پاکسازی شد.
حیدری با بیان اینکه آمادگی لازم برای مواجهه با سیلاب در استان ایجاد شده بود، افزود: پیش از وقوع سیلاب بنا بر هشدارهای هواشناسی ستادهای مدیریت بحران در استان برگزار شد و همه مدیران و دستگاههای اجرایی در حالت آماده باش قرار داشتند.
وی گفت: در حین سیلاب نیز مدیران با حضور میدانی در صحنه این بحران را مدیریت کردند و نیروهای امدادی نیز با حضور به موقع خود از بروز خسارتهای جانی جلوگیری کردند.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز از خسارت ۸۲۰ میلیارد تومانی سیلاب به بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: از این میزان ۳۷۵ میلیارد تومان در بخش عشایر و ۴۴۵ میلیارد تومان به باغات، مزارع، شیلات و زیرساختهای بخش کشاورزی است.
حسین برزگر افزود: همچنین سیلاب ۵۰ میلیارد تومان به بخش منابع طبیعی و چهار میلیارد تومان به بخش محیط زیست استان خسارت وارد کرد.
وی با اشاره به وجود ۱۱۵ بند خاکی در این استان، اضافه کرد: در سیلاب اخیر ۳۰ بند خاکی تخریب شد که نیاز به مرمت و ترمیم دارد.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: این استان نیاز به سامانه پیشآگاهی بخش کشاورزی دارد که یکی از مصوبات سفر رییسجمهور نیز به شمار میرود و چنانچه این امکان زودتر در استان ایجاد شود میتوان با پیشآگاهی به کشاورزان از شکلگیری خسارتهای گسترده جلوگیری کرد.
برزگر افزود: بخش کشاوری استان به ماشینآلات و تجهیزات بیشتری نیز نیاز دارد و امید میرود در رابطه با بیمه رایگان اجتماعی روستاییان و عشایر نیز به این استان کمکهایی شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری نیز خسارت وارده به این شرکت را ۱۱۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۳۴ گروه در قالب۲۰۴ نفر مسئولیت ساماندهی خسارتهای ناشی از سلاب هستند.
احمدرضا محمدی ادامه داد: پس از سیلاب ۲۰ هزار کیسه آب در بین خانوارها توزیع شد و از سوی ۱۸ تانکر آبرسانی سیار انجام گرفت.
وی اضافه کرد: از ۱۷۶ شهر و روستایی که تاسیسات آن آسیب آب در ۹۴ روستا قطع شد که با کمک گروهها خدمات رسانی به این روستا برقرار شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری گفت: در سیل اخیر یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر راه ارتباطی و ۴۰۰ دستگاه ابنیه فنی استان دچار حادثه شد که ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال خسارت را شامل شده است.
روح الله غلامی افزود: در سیلاب ۶۰ محور ارتباطی استان درگیر شد که ۵۸ جاده آن سریع بازگشایی شد.
وی با بیان اینکه در این حادثه طبیعی سه هزار و ۸۰۰ کیلومتر راههای ارتباطی استان تحت تاثیر قرار گرفت، اضافه کرد: سه هزار نفر روز در قالب ۴۰ گروه راهداری با ۳۰۰ دستگاه ماشینآلات از چهارمحال و بختیاری خدماترسانی و در نهایت ۸۰ دستگاه ماشینآلات راهداری استان از ناوگان خارج شد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری گفت: بازگشایی راههای روستایی و کشاورزی، تامین حمل سوخت ماشینآلات مستقر در مناطق سیلزده، کمک به جمعیت هلالاحمر برای انتقال بستههای غذایی مردم سیلزده از دیگر فعالیتهای راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری در سیل اخیر است.