پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از آغاز اجرای پویش پیشگیری از حوادث ترافیکی با محوریت طرح همیار-پزشک در سراسر استان فارس خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،دکتر عباس رضائیان زاده گفت: حوادث ترافیکی، نخستین علت مرگ در نوجوانان و جوانان ۵ تا ۲۹ سال است؛ هر ۴ دقیقه یک کودک در معابر ترافیکی دنیا، دچار مرگ زودهنگام میشود و تعداد بسیار بیشتری نیز آسیب میبینند.
معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: استفاده از صندلی محافظ کودک، خطر آسیب جدی به کودکان ۴ تا ۷ ساله را تا ۹۵ درصد کاهش میدهد و میتواند دست کم ۶۰ درصد از مرگها را کاهش دهد.
دکتر رضائیان زاده با ابراز تاسف نسبت به اینکه هفت درصد از کل جانباختگان حوادث ترافیکی در ایران را کودکان تشکیل میدهند، افزود: با ابلاغ اجرایی شدن قانون الزام به استفاده از صندلی کودک که در سال ۱۳۹۷ در لایحه اصلاح ماده ۱۹ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی آورده شده است، شاهد کاهش این حوادث ناگوار باشیم.
او با تاکید بر این موضوع که نبستن کمربند ایمنی یکی از عوامل خطر بروز مصدومیتهای شدید و کشنده ناشی از وقوع حوادث ترافیکی است، گفت: استفاده از کمربند ایمنی، خطر مرگ و آسیبهای شدید بین رانندگان و سرنشینان جلوی وسایل نقلیه را بین ۴۵ تا ۵۰ درصد و برای سرنشینان عقب تا ۲۵ درصد کاهش میدهد.
این مقام مسوول در دانشگاه اظهار داشت: کارگروه سوانح و حوادث به عنوان یکی از کارگروههای تخصصی کمیته دانشگاهی بیماریهای غیرواگیر با همکاری دستگاههای اجرایی در تلاش است تا با مداخلات لازم برای کاهش حوادث ترافیکی اقدام کند.
دکتر رضائیان زاده گفت: با توجه به نتایج ارزشمند به دست آمده در پویش پیشگیری از مرگ خاموش، با استفاده از ظرفیت دانش آموزان، پویش «پیشگیری از حوادث ترافیکی» با اجرای طرح همیار-پزشک و با تاکید بر ترویج استفاده از کمربند ایمنی و صندلی خودرو کودک، آغاز شده و تا پایان مهر ۱۴۰۱ ادامه دارد.
او اضافه کرد: در این پویش، دانش آموزان علاقهمند با استفاده از بستر فضای مجازی و همچنین نشستهای حضوری، آموزشهای لازم در خصوص راهکارهای پیشگیری از حوادث ترافیکی را فرا میگیرند و این اطلاعات را به اطرافیان خود منتقل میکنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در پایان پویش به بهترین تولیدات، هدایایی به رسم یادبود اهدا میشود، ابراز امیدواری کرد تا با استفاده از توانایی دانش آموزان در اطلاع رسانی گسترده این پویش، شاهد ارتقای سطح آگاهی جامعه، تغییر نگرش و در نهایت تغییر رفتار ترافیکی جامعه و کاهش حوادث ناگوار ترافیکی و آسیبهای آن باشیم.