پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: هر نوع توسعه فعالیت گردشگری در غار قوری قلعه کرمانشاه به گرفتن مجوز نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، محمد مدادی افزود: شرایط حقوقی مناطق چهارگانه در این منطقه حاکم است و بر اساس آیین نامه حفاظت و مدیریت غارها و نیز تصریح دستورالعمل مربوطه، ادامه فعالیت گردشگری در این غار منوط به رعایت استانداردها و الزامات حفاظتی است و هر گونه توسعه کمی یا کیفی فعالیت نیاز به اخذ مجوز کارگروه غارشناسی دارد.
وی تصریح کرد: این دستورالعمل از ادامه فعالیت ضابطهمند غار حمایت میکند به شرط آن که محدوده مورد بهره برداری گردشگری بر اثر عدم رعایت استانداردها، ویژگیهای غارشناسی و ارزشهای حفاظتی خود را از دست ندهد و این موضوع به لحاظ زیستگاهی گونههای جانوری خاص نیز نیاز به بررسیهای بیشتر دارد.
مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: اکنون در کنار اقدامات مناسبی همچون راه اندازی سامانه تصفیه فاضلاب و مشارکت جامعه محلی در بهره برداری، چالشهای جدی و مهمی در مدیریت غار وجود دارد، از جمله نبود برنامه مدیریت غار، برداشت آب از اثر طبیعی و نبود مطالعه دقیق زیستگاهی که نیاز به بررسی حقوقی و گرفتن تصمیمات لازم دارد.
وی گفت: اخیرا گزارشهایی از برخی کاستیها و پیامدهای نامناسب مدیریتی در غارقوری قلعه رسیده بود که به منظور بررسی این موارد، از این غار بازدید شد.
بازدید از اثر طبیعی ملی غار قوری قلعه با حضور راشین گوهرشاهی دبیر کارگروه غارشناسی کشور، فرشاد فتاحی معاون محیط زیست طبیعی اداره کل کرمانشاه و مهندس امیری رییس نمایندگی محیط زیست روانسر انجام شد.
غار قوری قلعه که در ۲۷ کیلومتری روانسر، ۲۵ کیلومتری شرق شهرستان پاوه و ۸۷ کیلومتری کرمانشاه قرار دارد، بزرگترین غار آبی آسیا و دومین غار آبی جهان است. این غار ۶۵ میلیون سال قدمت دارد و در فهرست یکی از هفت اثر طبیعی ملی ایران به ثبت رسیده است.