هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان خسارت سیل به استان مرکزی
مدیرکل مدیریت بحران استانداری استان مرکزی در جلسه مدیریت بحران گفت: سیل روز های اخیر در استان مرکزی هزار و ۴۶۰میلیارد تومان خسارت به بار آورده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ مدیرکل مدیریت بحران استانداری استان مرکزی گفت: سیل روز های اخیر در استان مرکزی هزار و ۴۶۰میلیارد تومان خسارت به بار آورده است.
محترمی در ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان مرکزی که در استانداری مرکزی برگزار شد افزود: از این میزان بیشترین خسارت به بخش کشاورزی به میزان ۱۱۲۰میلیارد تومان، ۹۸ میلیارد تومان بخش مسکن و ۲۴۰ میلیارد تومان به بخشهای زیربنایی وارد شد.
وی با اشاره به اینکه ۲۵۰ قنات استان از سیل خسارت دیده گفت: علاوه بر آسیب در بخشهای دامی و زراعی خسارت به ۴۲۳ خانه از دیگر آثار سیل در استان مرکزی است.
وی از رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خواست با مساعدت خسارتها جبران شود.
۱۵۵ میلیارد تومان خسارت سیل به شهرستان اراک
فرماندار اراک هم گفت:خسارت سیل به شهرستان اراک ۱۵۵ میلیارد تومان برآورد شده که این خسارات در بخشهای مختلف رخ داده است.
آقای هادی افزود: بر این اساس طرح مطالعاتی هدایت آبهای سطحی اراک با همکاری شهرداری انجام شده و در اراک زمینه حریق نیز آسیب پذیر است که باید این موضوع هم مورد توجه قرار گیرد.
فرماندار با اشاره به خسارت سیل به بازار تاریخی اراک از مسئولان کشوری خواست به این موضوع هم ورود پیدا کنند و برای جلوگیری از آسیبهای بعدی اقدامات لازم صورت گیرد.
نمایندگان مردم پیشگیری را اولویت بلایای طبیعی دانستند
نمایندگان مردم اراک خنداب و کمیجان بر لزوم پیشگیری از بلایای طبیعی برای آسیب کمتر مردم و جبران خسارت ها تاکید کردند.
علی اکبر کریمی در نشست ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان مرکزی گفت: ایران جزو ۱۰ کشور بالاترین بلایای طبیعی در جهان است از این رو باید پیشگیری در اولویت اقدامات باشد.
وی با اشاره به اینکه سال ۹۹ صندوق حوادث طبیعی برای بیمه خانه ها تصویب شد و پیگیری این قانون می تواند در جبران خسارت ها و آرامش مردم نقش جدی داشته باشد.
محمد حسن آصفری دیگر نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان نیز با طرح این سئوال که آیا اکنون مکان هایی برای سامان دهی مردم در هنگام بلایای طبیعی وجود دارد گفت: در سیل اخیر همه پای کار آمدند اما باید زیرساخت های پیشگیرانه نیز توسعه یابد.
وی استفاده از ظرفیت گروههای جهادی و موکب ها را فرصتی برای دستگاههای اجرایی و امدادی دانست و اضافه کرد: ضروری ست اطلاعات جامعی در زمینه امکانات و ظرفیت ها برای پیشگیری و امداد رسانی تهیه شود تا در مواقع ضروری در حداقل زمان بیشترین خدمات به مردم ارائه شود.
حضور ۲ هزار بسیجی و سپاهی در امداد رسانی سیل اخیر استان
فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی در نشست ستادپیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان مرکزی با اشاره به حضور دو هزار بسیجی و سپاهی برای امداد رسانی در سیل اخیر گفت: این افراد در قالب نیروهای جهادی در اسرع وقت به امدادرسانی از جمله تخلیه اب از خانه ها وشستشوی منازل پرداختند.
سردار کریمی با بیان اینکه اکنون ۷۰ سالن ورزشی چند منظوره برای مدیریت بحران در استان وجود دارد ادامه داد: در مواقع بحران حفاظت از جمعیت بحران زده نیز مهم است.
تقدیر استاندار مرکزی از مردم در رخداد سیل اخیر
استاندار مرکزی با بیان اینکه در سیل اخیر مردم همکاری زیادی داشتند گفت: مردم استان همراهان خوبی بودند چه در جدی گرفتن هشدارها و چه در زمینه امدادرسانی به آسیب دیدگان.
مخلص الائمه افزود: مردم برای خدمات رسانی به روستاهای ِآسیب دیده آمده بودند که جای قدرشناسی و تقدیر دارد.
استاندار مرکزی با بیان اینکه با همکاری مردم استان کمترین خسارت را در کشور داشته ایم گفت: تلفات جانی که شاخص مهم در بحران هاست در استان مرکزی کمترین تلفات را داشت است.
وی با بیان اینکه ۲۵ دستگاه ارگان و مجموعه در سیل اخیر حضور داشتند گفت: امروز آغاز عملیات اجرایی خانه های آسیب دیده بود که اولویت با خانواده های آسیب دیده و محروم است.