پخش زنده
امروز: -
با توجه به میزان سطح زیر کشت، این شهرستان رتبه نخست اجرای سامانه ها و شیوه های نوین آبیاری در میان دیگر شهرستانهای خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،فرماندار تربت جام گفت: از سالهای گذشته تاکنون شیوه های نوین آبیاری در ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تربت جام اجرا شده است.
حسین جمشیدی افزود: شهرستان تربت جام یکی از مناطق تاثیر گذار در بخش کشاورزی خراسان رضوی است و به عنوان سرآمد تولید گندم در استان شناخته شده و امسال ۴۵ هزار تن از این محصول راهبردی از کشاورزان این شهرستان تحویل گرفته شد از این رو بهره وری و استفاده بهینه از آب در این منطقه مورد توجه قرار گرفته است.
فرماندار تربت جام گفت: دولت طی سالهای گذشته برای اجرای سامانه های نوین آبیاری کمکهای فنی - اعتباری در بخش آب و خاک در قالب اجرای لوله گذاری ، ساخت سد و استخر و اصلاح شیوه های سنتی آبیاری و ارتقای بهره وری در استفاده از منابع آبی کرده است.
جمشیدی افزود: با وجود تغییر اقلیم، خشکسالی و شرایط جوی، کشاورزی شهرستان تربت جام می درخشد اما باید به سمت توسعه کشت گلخانه ای و استفاده از شیوه های جدید کشت رفت به عنوان نمونه در کشت گلخانه ای در دنیا مصرف آب یک سوم شیوه های معمول است اما راندمان تولید محصول ۱۰ برابر می شود.
وی اضافه کرد: ۸۵ درصد از سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای شیوه های نوین آبیاری از طریق کمک بلاعوض دولت و ۱۵ درصد بقیه توسط بهره بردار تامین می شود.
تربتجام با ۱۴ هزار بهرهبردار افزون بر ۴۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی دارد و معیشت ۷۰ درصد جمعیت این شهرستان وابسته به بخش کشاورزی است.
شهرستان مرزی تربت جام با ۲۳۰ هزار نفر جمعیت در ۱۶۰ کیلومتری جنوب شرق مشهد قرار دارد و با کشور افغانستان از شرق هم مرز است.