پخش زنده
امروز: -
باز هم تاسوعا و عاشورای حسینی رسیدند، روز پیروزی خون بر شمشیر، روز رشادتهای تکرار ناپذیر.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، دهمین روز از ماه محرم در گاهشماری هجری قمری است، برای مسلمانان، عاشورا اوج یادآوری ماه محرم، و شهادت حسین بن علی و خانوادهاش و حامیانش در نبرد کربلا در ۱۰ محرم در سال ۶۱ هجری قمری است.
اولین سوگواری برای این حادثه تقریباً بلافاصله پس از نبرد آغاز شد. مرثیههای مردمی توسط شاعران برای بزرگداشت نبرد کربلا در دوران امویان و عباسیان سروده شد و اولین مراسم عزاداری عمومی در سال ۹۶۳ بعد از میلاد در زمان سلسله آل بویه روی داد.
راهی را که انبیای گذشته پیمودند، در جریان کربلا، مشهود است و پیام های آن در سخنان سالار شهیدان، محسوس. ازاین رو، امام حسین علیه السلام، وارث همه انبیا و زیارت وارث، میراث کربلاست.
از برجسته ترین پیام های نهضت عاشورا، ایثار جان برای هدایت مردم است. سالار شهیدان آنچه را در اختیار داشت، ایثار کرد تا جامعه، الهی و خدایی بیندیشد.
امام حسین علیه السلام در تبیین قیام خود چنین فرمود: «من هدفی جز اصلاح جامعه ندارم و راه اصلاح جامعه نیز امر به معروف و نهی از منکر است و چگونگی امر به معروف و نهی از منکر را نیز باید از سیره جدم و پدرم علیهم السلام فرا گرفت».
امام حسین علیه السلام پس از رشادت ها و ایثارگری های فراوان در این ماه به مقام اعظم شهادت نایل گردید و برای همیشه با حماسه آفرینی تاریخی در دل مسلمانان و شیعیان ماندگار شد.
پیام سالار شهیدان علیه السلام در نهضت عاشورا، نشر و احیای امر به معروف به عنوان عزم ملی است.
از برجسته ترین پیام های نهضت عاشورا این است که انسان ها میان حق و باطل، صدق و کذب، حسن و قبح، ذلت و عزت، سفاهت و عقل و مرگ و زندگی تفاوت قایل شوند.
ابا عبدالحسین علیه السلام مانند دیگر اهل بیت علیهم السلام، با تعلیم و تزکیه و سخنرانی و اندرز، این مفاهیم و معانی را برای مردم تشریح کرد، ولی وقتی سخنرانی را بی فایده دید و دریافت که تنها خون، راه اسلام را روشن و حفظ می کند، دست به نهضت عاشورا زد.
امام حسین علیه السلام با شهادت خود، کلید فرهنگ دین را به دست مردم داد تا مردم با چنین کلیدی، در مکتب دین را بگشایند و به گنجینه های آن مکتب دست یابند.
آن گاه عزت از ذلّت باز شناخته می شود و حق و باطل، خود را نشان می دهد و صدق و کذب، مشخص می شود.
این معانی و حقایق در گنجینه ای است که کلیدش به دست شهادت است و آن که شهید می شود، کلیددار این گنجینه است.
زینب کبری علیها السلام و زنانی که پیام آور کربلا بودند نیز اسارت و رنج را آزادانه و داوطلبانه برگزیدند.
عاشورا، گلستانی است با سَروْهای سرخ شهادت و نخلهای ارغوانی ایثار و خون و دانشگاهی است که هر سالک الی اللّه باید آن را ببیند